ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Σκοπός

 

Ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:54 | ΜΙΧΑΗΛ ΖΕΝΤΕΛΗΣ

    Απαράδεκτο,νομοσχέδιο που παραδίδει αθώα παιδιά ως ανθρωποθυσία στο μεγάλο αυτό πάθος της ομοφυλοφιλίας και στους ανθρώπους που άθελά τους έχουν εμπλακεί σε αυτό.Το ότι είναι πάθος όντως και όχι μια φυσιολογική παραλλαγή σεξουαλικής έκφρασης φαίνεται στο ότι είναι ακόρεστο και ασίγαστο ανεξαρτήτως ηλικίας του ανθρώπου που το υφίσταται.Επειδή από τα Μ.Μ.Ε.ακούγεται ότι οι άνθρωποι αυτοί έτσι είναι φτιαγμένοι από την φύση,έχω να πω τα παρακάτω ως γιατρός,ευτυχώς η δυστυχώς όχι ψυχίατρος:1)από την ανατομία γνωρίζουμε ότι η νεύρωση του ορθού,περινέου,πέους η αιδοίου εξυπηρετείται από το καλούμενο αιδοιικό πλέγμα.Η νεύρωση δηλαδή όλης αυτής της περιοχής είναι κοινή.Άρα οποιοσδήποτε ερεθισμός,σε αυτήν την περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε οργασμό.Όπως λοιπόν εθιστεί να ικανοποιείται ένα παιδί από την παιδική ο μη γένοιτο η την εφηβική του ηλικία,έτσι θα συνεχίσει στην υπόλοιπη ζωή του.2)Το ορθό έχει μονόστοιβο κυλινδρικό ενδοθήλιο,δηλαδή μια στοιβάδα κυττάρων,εξ’ού και οι εύκολοι τραυματισμοί κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης,με αποτέλεσμα την εύκολη μετάδοση αιματογενώς λοιμώξεων όπως HIV,Ηπατίτιδα B,C κ.λ.π.
    Εν αντιθέσει ο κόλπος της γυναίκας έχει πολύστοιβο πλακώδες ενδοθήλιο,το οποίο είναι ανθεκτικό και δεν υφίσταται ρήξεις εύκολα,γι’αυτό και στις γυναίκες είναι δυσκολότερη η μετάδοση αυτών των λοιμώξεων.3)Πουθενά δεν υπάρχει απόδειξη,ούτε εργασία της προκοπής που να αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι αυτοί γεννήθηκαν έτσι.
    Αντίθετα υπάρχει φυλή στην Ινδία που έχει ως έθιμο ένα αγόρι από την οικογένειά να το ντύνουν με γυναικεία ρούχα να του αναθέτουν τις δουλειές του σπιτιού και φυσικά να το κακοποιούν πάρα φύση,με αποτέλεσμα το παιδί να καταντάει ομοφυλόφιλος.4)Μπορεί να φανταστεί κάποιος ψυχίατρος η μη τι υφίσταται η προσωπικότητα ενός παιδιού η έφηβου που υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση σε αυτήν την ηλικία;
    Το να εμπιστεύεται κάποιος παιδιά σε αυτά τα άτομα,είναι σαν να εμπιστεύεται,τον ναρκομανή η τον τζογαδόρο,ότι θα του δώσει κάποια χρήματα για να τον βοηθήσει και αυτός δεν θα πάρει ναρκωτικά η δεν θα τα ρήξει στον τζόγο.
    Τέλος,ένα άλλο παραμύθι που ακούγεται είναι ότι η ομοφυλοφιλία έχει σταθερό ποσοστό μεταξύ των ενηλίκων 10% και αυτό δεν μεταβάλλεται.
    Μέγα ψεύδος διότι ιστορικά αποδεικνύεται ότι όποτε μια κοινωνία διανύει περίοδο παρακμής το φαινόμενο αυτό αυξάνει κατακόρυφα.Βλέπε ρωμαϊκή αυτοκρατορία,περίοδος μεσοπολέμου κ.λ.π.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:30 | Κανάκη Γεωργια

    Με εκφράζει απόλυτα η θέση της εκκλησίας και μάλιστα όπως αυτή εκφράζεται στις δημόσιες τοποθετήσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:10 | Αργύριος

    Αυτό το απαράδεκτο σχέδιο νόμου δεν πρέπει να προχωρήσει σε καμία περίπτωση. Υπονομεύει το θεσμό της οικογένειας που είναι το κύτταρο της κοινωνίας και θα μας οδηγήσει σε παρακμή τα επόμενα χρόνια.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:29 | Τερεζα -Κωνσταντια Κοκορεμπα

    Διαφωνω απολυτα με το νομοσχέδιο, διότι οι σκοποι του είναι αλλοτριοι και δι’ αυτου επιδιωκεται η επικρατηση του παρα φυσιν, η παραβιαση της φύσεως με την καλλιεργεια ελλειψης σεβασμου σ ‘ αυτην και τις αιωνιες αρχες και τους κανονες που την διεπουν και η απαξίωση του ιδίου του θαύματος της ζωης, του ιδίου του ΑΝΘΡΩΠΟΥ!Ευχομαι να επικρατησει το φως, η λογική και η αγαπη για τον ΑΝΘΡΩΠΟ!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:51 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Αισχος! Διαφωνώ πλήρως με το νομοσχέδιο. Είναι εντελώς λάθος.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:18 | Αντώνης

    Επιτέλους, έρχεται και στη χώρα μας αυτό το νομοσχέδιο. Όλα τα ζευγάρια θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο θεσμό του γάμου και εξασφαλίζονται τα γονεικα δικαιώματα κάθε προσώπου. Επιπλέον τα δικαιώματα των παιδιών ως προς και τους δύο γονείς τους διασφαλίζονται.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:09 | Ιορδάνης Μαντζούρης

    Διαφωνώ κάθετα. Ανεξαρτήτως του τί λέει η εκκλησία, ο γάμος εννοιολογικά αφορά ετερόφυλα ζευγάρια, σε όλους τους πολιτισμούς, σε όλα τα δίκαια, σε όλες τις θρησκείες. Και ο λόγος που κάτω από τον γάμο «κρέμεται» και το δικαίωμα της τεκνοθεσίας μέχρι σήμερα, αφορά ακριβώς αυτό. Το ότι εφόσον η φύση «απαιτεί» άνδρα και γυναίκα για να υπάρξει παιδί, αντίστοιχα και ο άνδρας και η γυναίκα σε έναν γάμο, εάν δεν κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί, δικαιούνται (υπό προϋποθέσεις) να τεκνοθετήσουν. Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν δικαιούνται ως εκ της φύσεώς τους να τεκνοθετήσουν.
    Βεβαίως ο λόγος για τον οποίο τα ομόφυλα ζευγάρια ζητάνε την ψήφιση του νόμου αυτού, είναι -όχι ο γάμος- αλλά η τεκνοθεσία. Θέλουν δηλ. να υφαρπάξουν το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, μέσω της ένταξής τους σε έναν θεσμό (στον οποίον δεν ανήκουν) και ο οποίος όμως την περιλαμβάνει.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:54 | Κωνσταντίνος

    Διαφωνώ με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ο γάμος γίνεται μόνο μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Οτιδήποτε άλλο είναι ιδιωτική συμφωνία.
    Μέχρι πρό τινος ένα φυσιολογικό ζευγάρι (βάσει της φυσιολογίας τους) με νόμιμο γάμο πέρναγε από ένα σωρό φίλτρα πριν υιοθετήσει. Εξ αυτού χρειαζόταν να περάσουν και πάνω από πέντε χρόνια.
    Και τώρα ζητιέται, άνθρωποι που ως κύριο χαρακτηριστικό της ταυτότητας τους αναγνωρίζουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις να μπορούν να υιοθετούν.
    Αλλόκοτο!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:32 | Ιωάννα Δα.

    Δεν υπάρχουν λόγια…
    Απαράδεκτο!!!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:56 | Iren

    Η οικογένεια του τύπου πατέρας, μητέρα, παιδιά, πανάρχαιο και πανανθρώπινο θεϊκό δώρο στον άνθρωπο, είναι το μόνο φυσιολογικό περιβάλλον για την ζωή και την ομαλή εξέλιξη του. Τα σύγχρονα νομοσχέδια και νομοθετήματα που προτείνονται, αποτελούν μετωπική σύγκρουση με όλα τα δυσάρεστα αποτελέσματα, για όσους τα επιχειρούν.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:17 | Χαράλαμπος

    1.Η νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, θα δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα και δεν θα λύσει κανένα απολύτως. Η επιμονή για την ψήφισή του οφείλεται όχι στην αναγνώριση του δικαιώματος της τεκνοθεσίας (ποιο δικαίωμα, τα παιδιά τα ρώτησαν αν θα ήθελαν), αλλά στην προσπάθεια να προβληθεί αυτός ο τύπος γάμου. Θα αποτελέσει ένα νέο Gay pride (Δήμαρχος, λουλούδια, βέρες, φωτογράφος κλπ) για να προσηλυτιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.
    2. Πολύ φοβάμαι ότι οι γυναίκες θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, όπως είναι η δική μας, θα εξελιχθούν τα πράγματα ο γάμος μεταξύ ανδρών να είναι ο ελιτίστικος. Την γυναίκα τι την χρειάζεται ο άνδρας αν δεν τον ενδιαφέρουν τα παιδιά ή αν θεωρεί ότι για να ανατραφούν τα παιδιά δεν είναι απαραίτητη η μητέρα; Βλέπουμε ήδη, ότι συνάπτουν σχέση μεταξύ τους άνδρες οι οποίοι είναι καθόλα αρρενωποί. Ο μύθος των ορμονών ήταν χρήσιμος για να λειτουργήσει ως πολιορκητικός κριός.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:10 | Αλεξία

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο. Καταρχήν, ό,τι θέματα μπορεί να προκύπτουν ανάμεσα σε ένα τέτοιο ζεύγος ατόμων του ιδίου φύλου, τα λύνει το σύμφωνο συμβίωσης, πλην του «δικαιώματος» στην υιοθεσία. Άρα είναι μάλλον πασιφανές ότι κύριος σκοπός του είναι να επιτραπεί σε αυτά τα άτομα η υιοθεσία. Δεύτερον, θεσμοθετώντας κάτι τέτοιο, πειράζουμε τον θεμελιώδη θεσμό της οικογένειας, το κύτταρο της κοινωνίας και κατά συνέπεια ολόκληρη την κοινωνία. Ο θεσμός της οικογένειας ορίστηκε έτσι από τον Θεό (από την φύση για όσους δεν πιστεύουν) και όποιος τα βάζει με τη φυσική τάξη βλάπτει τον εαυτό του, πρώτα από όλα, και τους γύρω του στη συνέχεια. Με τον τρόπο αυτό διαλύουμε τους όρους πατέρας και μητέρα και την πατρότητα και τη μητρότητα επίσης. Γι’ αυτά τα παιδιά που θα μεγαλώσουν σε τέτοιο περιβάλλον δεν θα υπάρχει μητέρα και πατέρας, παρά δυο κηδεμόνες του ιδίου φύλου, που ναι μεν μπορεί όντως να νιώθουν αγάπη για το παιδί που έχουν, αλλά όμως δεν μπορούν να του προσφέρουν ό,τι θα του πρόσφερε μια υγιής οικογένεια με μπαμπά και μαμά. Γιατί να στερήσουμε τέτοιο δικαίωμα από αυτά τα παιδιά; Πώς εισάγουμε στην κοινωνία κάτι το οποίο δεν έχει πρώτα μελετηθεί και εκτιμηθεί επιστημονικά για τον αντίκτυπο που θα έχει; Τέλος, να πω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι απολύτως ελεύθερος και έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει, έχει όμως και την ευθύνη των πράξεων του. Δικαίωμα όμως στην ψυχή και την διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι (ούτε καν όλοι οι ετεροφυλόφιλοι). Η ομοφυλοφιλία είναι ένα πάθος, όπως τόσα άλλα (όπως το ψέμα, η ζήλεια, η πορνεία, κ.τ.λ.) και η Εκκλησία έχει τον τρόπο να το θεραπεύσει, αρκεί να υπάρχει τέτοια πρόθεση και από το άτομο που πάσχει. Εύχομαι να μας φωτίσει ο Θεός!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:15 | Ελισάβετ

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:59 | Γιώργος Δημ

    Συμφωνώ με τον πολιτικό γάμο , διαφωνώ με την υιοθεσία και παρένθετη , στη ζωή όλοι μας δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα , άντρας με άντρα η γυναίκα με γυναίκα δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά , οπότε δε πρέπει να αποκτήσουν υιοθετώντας, αν όμως έχουν ήδη παιδιά τότε ναι θα πρέπει τα παιδιά αυτά να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλα.
    Τι γίνεται όμως όταν οι γονείς είναι ο ένας multigender και ο άλλος non binary
    ???

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:36 | Κοσμάς

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το νομοσχέδιο το οποίο συνιστά καταπάτηση:
    1)της λογικής και του φυσιολογικού που ορίζεται από το επικρατές στην κοινωνία
    το οποίο στην προκειμένη περίπτωση της κοινωνίας της Ελλάδας είναι η σύζευξη ανδρός και γυναικός δηλαδή ο ετερόφυλος γάμος.

    2)της επιστήμης και της φυσιολογίας των ανθρώπων διότι το αναπαραγωγικό σύστημα του άνδρα και της γυναίκας για να εξυπηρετήσουν την λειτουργία τους απαιτείται συμπληρωματικότητα.

    3)της Θεολογίας περί του γάμου από την ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας που αποτελεί την κυρίαρχη θρησκεία στην Ελλάδα όπως φαίνεται και στο σύνταγμα και επομένως δεν θα πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με την διδασκαλία της ορθόδοξης εκκλησίας.

    Τέλος, αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί παρακμή και όχι πρόοδο και εξέλιξη στην κοινωνία μας διότι προϋπόθεση της εξέλιξης είναι η ύπαρξη η οποία επιτυγχάνεται μόνο μέσω της σύζευξης ανδρός και γυναικός μιας και είναι ευρέως γνωστό και επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ύπαρξη προκύπτει μόνο με την σύντηξη
    σπερματοζωαρίου με ωαρίου!!!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:03 | ΧΡΥΣΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ με το νομοσχέδιο που έχει ως στόχο να διαλύσει την οικογένεια! Δε δεχόμαστε το πάρα φύσιν ως φυσιολογικό! Μια παιδική ψυχή χρειάζεται μαμά και μπαμπά!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:19 | Π.Π.

    Η διαστροφή σε όλο το μεγαλείο της!
    Απαράδεκτη η ψήφιση ενός νόμου που νομιμοποιεί τη διαστροφή, που καθιστά τα παιδιά αντικείμενα αγοραπωλησίας. Η δουλεία σε μια νέα μορφή!
    Κύριοι βουλευτές, θα θέλατε τα δικά σας παιδιά να βρεθούν σε ένα τέτοιο διαστροφικό περιβάλλον; Η μήπως νομοθετείτε από θέσεως ασφαλείας; Δεν κινδυνεύουν τα δικά σας παιδιά!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:03 | Ανδρέας

    Διαφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο!
    Έχουμε επηρεαστεί πλήρως από τους δυτικούς και καταστρέφουμε τις αξίες της χώρας μας και την πίστη μας. Ο Θεός έπλασε άνδρα και γυναίκα. Δύο φύλα μόνο υπάρχουν! Λέμε όχι σε αυτόν το νομοσχέδιο!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:27 | KERKGR

    Διαφονώ κάθετα
    Αντίχριστο και προσβλητικό, σημείο των Καιρών

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:34 | Ζωή

    Συμφωνώ με την ισότητα

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:02 | Χριστίνα

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:46 | Νίκος

    Αν και δεν αναφέρεται ρητά, το νομοσχέδιο θα μας απελευθερώσει σύντομα και από το ταμπού της απαγόρευσης γάμου ανάμεσα σε συγγενικά πρόσωπα. Με βάση την αρχή της ισότητας απέναντι στη νομοθεσία του γάμου, έχει για παράδειγμα κάθε δικαίωμα η/ο/το πατέρας/μητέρα/γονέας 1/γονέας 2/ γονέας 3, διαζευγμένος/η/ο ή και όχι, να παντρευτεί τον/την/το γιο/κόρη του/της/του και να υιοθετήσουν παιδιά. Η απαγόρευση της αιμομιξίας είναι μια ακόμα σκοταδιστική προκατάληψη και οι μεσαιωνικές κραυγές που την υποστηρίζουν σύντομα θα αναγκαστούν να δεχτούν την πρόοδο.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:42 | Δέσποινα Ζαχαράκη

    Διαφωνώ με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο γιατί είναι αντίθετο στο Θέλημα του Θεού!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:34 | Αρίστη Γ.

    Διαφωνώ! Διότι ο γάμος και η τεκνοθεσία ομοφυλόφιλων μειώνει και απορρίπτει το ιερό μυστήριο του γάμου και τον ευλογημένο από τον Θεό, θεσμό της οικογένειας. Προσπαθούν να προωθήσουν το αφύσικο και να κάνουν το μαύρο άσπρο!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:53 | Ανουσακη Γιακουμινα

    Δεν συμφωνω με το νομοσχεδιο Ο ΘΕΟΣ επλασε τον ανδρα και την γυναικα για να ειναι οικογενεια και να κανουν παιδια ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΓΥΝΟΝΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ τα αλλα ζευγη ειναι παραβαση της φυσης απλα πραγματα

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:43 | Αλεξανδρα

    Είναι ντροπή και μόνο το να συζητάμε επί του θέματος. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Οικογένεια είναι η μητέρα, ο πατέρας και τα παιδιά τους.
    Αν νοιάζονταν όντως για τα παιδιά θα έπρεπε να δούνε μέσα από τα δικά τους μάτια και όχι μέσα από την εγωιστική ανάγκη των ομοφυλόφιλων να αποκτήσουν παιδί.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:21 | Αργυρώ Μ.

    Διαφωνώ πλήρως με το νομοσχέδιο.

    Είναι εναντίον του ανθρώπου,της κοινωνίας,της Ζωής και της Αλήθειας .
    Υποβιβάζει τον άνθρωπο ( άνω θρώσκω) και τον χωρίζει απ’ τον Θεό.

    Είναι λυπηρό και αφάνταστα οδυνηρό για την Ελληνική Πολιτεία και μόνο, το ότι συζητά,τόσον καιρό αυτό τον νόμο. Λύσαμε τα υπόλοιπα προβλήματά μας ;;;;

    ΠΏΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ;;;

    ΞΕΧΆΣΑΤΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 20 του Συντάγματος,που προστατεύει την οικογένεια μαμά- γυναίκα ,μπαμπά- ανδρα και τα παιδιά τους;;;;

    Βάζει ολόκληρο το έθνος μας σε κινδύνους πάσης φύσεως..!!!

    Με αγάπη και εκτίμηση προς όλους.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:04 | Θεοδώρα

    Διαφωνώ με το προς ψήφιση νομοσχέδιο.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:00 | Μαρκος Γεωργίου

    Θεωρώ περιττή την ασχολία ενος ολοκληρου εθνους να ασχολείται με το τι θα κάνουν οι ομοφυλόφιλοι. Υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης που μπορούν να γράψουν και να κάνουν ότι θέλουν . Μην κάνετε τίποτα , υπάρχουν ήδη όλα.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:48 | ΖΑΡΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:46 | ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΓΟΥΣΙΟΥ ΣΑΒΒΙΔΟΥ

    Διαφωνώ με το γάμο των ομοφυλοφίλων. Είναι παρά φύσιν, είναι αμαρτία. Λυπούμαι τα παιδιά τα οποία θα τεκνοθετηθούν. Πρέπει να μπορούν να πουν και τη λέξη «μαμά» και τη λέξη «μπαμπά». Θα μεγαλώσουν σε ανώμαλο περιβάλλον. Τι παράδειγμα θα δουν ; Κρίμα γι’ αυτά και για την κοινωνία. Μιλώ σαν μάνα και παιδαγωγός.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:06 | Θέκλα Κοντογούρη

    Διαφωνώ απόλυτα.Ας συμπληρώνατε το σύμφωνο συμβίωσης.Αυταρχική αντιδημοκρατική αλλαγή κοινωνικών αξιών.Επρεπε να γίνει δημοψήφισμα.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:58 | ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΑΝΤ.

    Διαφωνώ πλήρως με ολόκληρο το νομοσχέδιο που παραβιάζει το άρθρο 21 του συντάγματος που έχει ως εξής: «Αρθρο 21: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)
    1. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.»

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:47 | ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

    Είμαι κατά του νομοσχεδίου:
    Α) Η κυβέρνηση ψηφίζεται για να εκτελέσει το προεκλογικό της πρόγραμμα. Ο πολίτης που αγαπάει την δημοκρατία, θα πρέπει να είναι κατά κάθε νομοσχεδίου που έρχεται ξαφνικά κι όχι για λόγους έκτακτης ανάγκης, άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί στο περιεχόμενό του. Γίνεται κακό προηγούμενο και αποθρασύνει τους κυβερνώντες. Σε αυτές τις περιπτώσεις τουλάχιστον να γίνονται ψηφιακά δημοψηφίσματα. Διαφορετικά πρόκειται για βελούδινο ολοκληρωτισμό.

    Β) Ο γάμος οδηγεί σε τεκνοθεσία. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν συμβουλεύτηκε τις σχετικές παιδοψυχιατρικές ενώσεις, καθώς και από το γεγονός ότι τηρείται σιγή ιχθύος από αυτές, με προβληματίζει και υποψιάζει…

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:34 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΙΑΚΟΥ

    «Διαφωνώ πλήρως μέ τό νομοσχέδιο αυτό! Είναι πρωτοφανές καί ανήκουστο διότι ανατρέπει τήν οντολογία τού ανθρώπου καί νομιμοποιεί αφύσικες καταστάσεις.Εδώ καί χιλιάδες χρόνια μία καί μόνον μορφή γάμου υπάρχει: μεταξύ ανδρός καί γυναικός! Ως άνθρωπον αλλά καί ως Ορθόδοξον Χριστιανόν αυτό τό νομοσχέδιο μέ προσβάλλει σφόδρα! Επιπροσθέτως δέ είναι καί αντισυνταγματικό διότι εφόσον τό Σύνταγμα έχει στήν προμετωπίδα του «εις τό όνομα τής Αγίας καί Ομοουσίου Αγίας Τριάδος» δέν είναι δυνατόν νά εισάγεται πρός ψήφισιν ένας νόμος οποίος είναι κραυγαλέως αντίθετος σέ τέτοιο βαθμό πρός τό Ευαγγέλιο τού Χριστού!Σάς καλώ νά τό αποσύρετε!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:33 | Βασιλική

    Όχι δεν συμφωνώ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:09 | ΣΟΦΙΑ

    Τα δικαιώματα που παράγονται απο το γάμο ετεροφυλόφιλων ζευγαριών παράγονται ισότιμα με το σύμφωνο συμβίωσης που μπορούν να συνάψουν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Ο γάμος για τη κατηγορία αυτή ζευγαριών θεσμοθετείται για την απόκτηση παιδιών απο αυτούς αντίθετα προς τους νόμους της φύσης.Με το πρόσχημα της εξασφάλισης δικαιωμάτων για τα παιδιά που ήδη ζούν με ομοφυλόφιλους (που θα μπορούσε να γίνει με απλή νομοθετική ρύθμιση για τα μέχρι σήμερα υιοθετημένα παιδιά) και την θεσμοθέτηση της υιοθεσίας απο ομοφυλόφιλους ‘υπογείως’ επιτρέπεται η απόκτηση παιδιών απο παρένθετη μητέρα αφού δεν υπάρχει καμμιά πρόβλεψη στο νόμο για ποινή ή ακύρωση πράξης υιοθεσίας που θα παραχθεί συμφωνημένα με ιδιωτική υιοθεσία ή υιοθεσία απο χώρες που επιτρέπεται η χρήση παρένθετης μητέρας. Επίσης δεν προβλέπεται κανένας έλεγχος πώς αποκτήθηκαν τα παιδιά που ζούν ήδη με ομοφυλοφίλους, νομιμοποιούνται με ένα νόμο όπως ένα αυθαίρετο κτίσμα.. το χτίζεις και σίγουρα θα νομιμοποιηθεί.. πάντως δε θα γκρεμιστεί.. αυτό προκαλεί δικαιολογημένη απώλεια εμπιστοσύνης των νομοταγών πολιτών στους νόμους, τους θεσμούς και εν προκειμένω στην εκτελεστική εξουσία. Επιπλέον με την εκ πλαγίου δυνατότητα απόκτησης τέκνου μέσω παρένθετης μητέρας προσβάλλονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών καθώς εμπορευματοποιείται η φύση τους, το γεγονός ότι νομίμως απαγορεύεται στην Ελλάδα δε σημαίνει οτι η Ελληνική πολίτεία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών αφού »νομιμοποιεί» τη διαδικασία εκτος συνόρων. Πρόσθετα, υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα σχετικά με την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους και πώς επηρεάζεται το σύνολο της κοινωνίας από αυτό;

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:57 | Μαργαρίτα

    Διαφωνώ κάθετα με το υπόψιν νομοσχέδιο.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:23 | Αγνή Σ.

    Διαφωνώ με την ψήφιση του νομοσχεδίου διότι ο γάμος είναι η ένωση και η ολοκλήρωση μίας σχέσης ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα, σύμφωνα με την εκκλησία και την λαϊκή μας παράδοση από πάντα. Ο γάμος γίνεται με απώτερο και ιερό σκοπό την αναπαραγωγή και εφόσον ένα ζευγάρι που αποτελείται από άτομα ίδιου φύλου δεν μπορεί να τεκνοποιήσει δεν θα πρέπει ούτε η κοινωνία ούτε η εκκλησία να είναι υποχρεωμένη να τους παντρέψει !! Επιπλέον, αφού δεν έχει αποδειχθεί αν η ομοφυλοφιλία είναι από επιλογή ή είναι εκ γενετής, δεν μπορεί να ισχύσει ένα νομοσχέδιο που θα βασίζεται μονάχα στην επιθυμία κάποιων ανθρώπων.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:42 | Μαρία Κ.

    Διαφωνώ. Το σύμφωνο συμβίωσης αρκεί. Υποκριτικό ότι θα απαγορευτεί η παρένθετη μητρότητα. Θα έρχονται εισαγόμενα παιδιά. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:27 | Μαργαρίτα Παπαιωακείμ

    Τι ακριβώς προσπαθεί να επιβάλει η πολιτεία; Πως πάμε απερίσκεπτα να πειράξουμε έναν θεμελιώδη πυλώνα του πολιτισμού μας, από καταβολής κόσμου, κονιορτοποιώντας έννοιες, όπως μητρότητα και πατρότητα; Σε ποιες έρευνες βασίζονται αυτές οι αλλαγές που προωθούνται; Μεθοδολογικά, αφού δεν έχουμε επαρκείς έρευνες, γιατί να εισάγουμε τέτοιες ύποπτες αλλαγές στην κοινωνία; Μήπως δεν έχει να κάνει με ισότητα και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά με παρασκηνιακή προώθηση της υιοθεσίας και της εκμετάλλευσης των γυναικών; Το ζήτημα των ανθρώπων αυτών, έχει διευθετηθεί ήδη με το σύμφωνο συμβίωσης.Οι Βουλευτές οφείλουν να συλλογισθούν πριν τοποθετήσουν τη βόμβα στα θεμέλια της Κοινωνίας.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:15 | ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΎΛΟΥ ΡΟΔΟΎΛΑ

    ΚΆΘΕΤΑ ΔΙΑΦΩΝΏ! ΑΚΟΜΑ Κ Η ΦΥΣΗ ΔΙΔΑΣΚΕΙ.ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΖΏΟ ΖΕΥΓΑΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΤΟΥ Κ ΜΑΖΙ ΦΤΙΆΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ! ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΡΣΕΝΙΚΆ Κ ΘΗΛΥΚΑ ΦΥΤΆ. Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ, ΟΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΣΤΡΈΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:54 | Μαρια Κ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ!!!!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:45 | Γεωργία Κωνσταντινίδου

    Υπερασπίζομαι το δικαίωμα των παιδιών που θα έρθουν στον κόσμο, αυτά πρέπει να γνωρίσουν τη βιολογική μάνα τους και να μεγαλώσουν με αυτήν.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:34 | Ανδρέας Λ

    Είναι απίστευτο σε τι διαδικασίες μπλέκουμε,
    λες και δεν εχει αλλα προβλήματα η χώρα ….Κάθετα ΟΧΙ….Καταρχήν νιωθω εξαπατημένος, έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί για αυτό, πριν τις εκλογές….γιατί από το περιβάλλον μου ψήφους δεν θα περνάτε….αν ψηφιστεί σίγουρα δεν θα πάρετε σε ευρωεκλογές και στο μέλλον,και επειδή αφορά αρχές και αξίες μην νομίζετε ότι θα μας περάσει….ΜΑΥΡΟ σε όποιον ψηφίσει….απίστευτο που προσπαθείτε να μας πείσετε ότι πρέπει να καταργηθεί ο θεσμός της οικογένειας, αρχές και αξίες….και να συζητάμε ….αν ειναι δυνατόν για τεκνοθεσια, που εκτός των άλλων μιλάμε για εμπορευματοποιηση παιδιών και εκμεταλευση γυναικων για παραγγελίες παιδιών…..που θα γίνει…γιατί αυτή είναι μόνο η αρχή του αφύσικου..επεται συνέχεια, άσχετα που χρυσωνεται το χαπι.ποια δικαιώματα…τι πάει να πει 36 χώρεςτο εχουν ψηφισει?.μήπως σε μερικά χρόνια, μιας και είμαστε προχο να προσπαθούμε να πείσουμε πλατφόρμες σαν και αυτη ότι η παιδοφιλια δεν έχει δικαιώματα….το να παντρεύεται 12χρονο δεν είναι δικαίωμα…ή μήπως είναι?αφού το κάνουν τοσες άλλες χώρες….μήπως τελικά και η κτηνοβασία ακόμα….δικαίωμα είναι, αν συναινεί το ζώο….(γιατί κάποιες από αυτές τις 36 χώρες που δέχονται τους ομοφυλους γάμους, πάνω από 10 … σιγουρα Γερμανια,Δανια, Σουηδια, Βραζιλια)….έτσι λένε στους νόμους τους(ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ)….προτιμώ να είμαι <<>>>….θα μας τρελανετε εσείς!!!!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:09 | Αθανάσιος

    Λέμε ΟΧΙ στο νομοσχέδιο των ομοφυλων.
    Λέμε ΟΧΙ στον νόμιμο εμπόριο παιδιών και βρεφών.
    Η κυβέρνηση πρεπει να φυλακιστει για το αντισυνταγματκο νομοσχέδιο.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:38 | Νικος

    Συμφωνο Συμβιωσης για ολους ανεξαρτητως Φυλου. Γαμος μονο Θρησκευτικος για οσους (ετεροφυλους προφανως) το επιθυμουν. Καταργηση του αχρηστου συντηρητικου θεσμου του Πολιτικου Γαμου.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:18 | Άννα

    Διαφωνώ!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:12 | Ιωάννα

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο που προωθείται προς ψήφιση από την κυβέρνηση.Αρχικά θα αναφερθώ στο θρησκευτικό μέρος του προβληματος που για μας τους ορθόδοξους Έλληνες είναι ξεκάθαρο, ως προς το τι έχει θέσει ο Κύριος μας από καταβολής κόσμου. «Αρσέν και θηλυ εποίησεν αυτούς». Και όρισε αυτά τα δύο πρόσωπα,φύλα να ενώνονται εις σάρκα μια με το μυστήριο του γάμου, ώστε αρχικά να οδηγούνται στην τελείωση, θέωση και κατά δεύτερο να φέρουν απογόνους κάτι που μόνο με άνδρα και γυναίκα είναι εφικτό. Κάθε άλλη ένωση φέρει την σφραγίδα της αμαρτίας.
    Το σύμφωνο συμβίωσης κάλυπτε απόλυτα την ομάδα αυτων των ανθρώπων. Το σοβαρότερο θέμα είναι η τεκνοθεσια που ύπουλα αποκρύπτεται από την κυβέρνηση και ανοίγει ο δρόμος γι’αυτη, ανοίγει ο δρόμος για αγοραπωλησία βρεφών υποτίμηση και εργαλειο ποίηση της γυναίκας για ανπαραγωγικους σκοπούς και δεν θέλω να σκεφτώ τι αλλά χειρότερα μπορούν να συμβούν με τα παιδάκια αυτά που το λιγότερο που μπορεί να πάθουν είναι να ζουν σε ένα αφύσικο περιβάλλον χωρίς πρότυπα πατρός και μητρός. Πολλές έρευνες έχουν γίνει και αποδεικνύουν τα ποικίλα πρόβλημα, ψυχολογικά, κοινωνικα, ταυτότητας φίλου, που έχουν παιδάκια από ομόφυλες οικογένειες.
    Επιπροσθέτως που είναι η μέριμνα της πολιτείας για την στήριξη της ελληνικης οικογένειας που στενάζει κάτω από των βάρος της οικονομικής κρίσης της ακρίβειας της υπογεννητικότητας των διαζυγίων.
    Αντί να μεριμνήσει για αυτά, για αλλά τυρβάζει.
    Η Ελλάδα αργοπεθαίνει και αυτοί στην κυβέρνηση έχουν πόνο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:37 | Κωνσταντίνος

    Δεν πρεπει να μπερδεύουμε την οικογενεια κοινως τον πατερα και τη μητερα με τις σεξουαλικες προτιμησεις καθε ανθρωπου. Γαμος ειναι μεταξυ ανδρα και γυναικας. Η υπαρξη του συμφωνου συμβιωσης καλυπτει το θεμα συμβιωσης των ομοφυλων ζευγαριων. Η ψήφιση το νομου θα οδηγησει μελλοντικά και στην αποδοχη συμβιωσης ανθρωπου και ζώων ή αντικειμένων. Η υιοθεσια παιδιων απο ομοφυλα ζευγαρια θα μπερδεψει τα παιδια και θα δημιουργησει τραυματα. Μην μπερδευουμε τις προτιμησεις/πάθη μας με την οικογενεια και τον γαμο.