ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Σκοπός

 

Ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 19:08 | Νίκος

    Όταν είναι ημέρα έχει ήλιο και όταν είναι νύχτα έχει φεγγάρι. Είναι νομοτέλεια!!! Έτσι και οι ομοφυλόφιλοι ήτανε η επιλογή τους να γίνουν, επειδή παραβιάστηκε η αρρενωπότητα τους, δεν τους έβαλε κανείς το πιστόλι στο κεφάλι να τους εξαναγκάσει!! Το γνωρίζανε πριν γίνουν, από την αρχή, ότι θα είναι άκαρπες συκιές. Δεν μπορείς να τα έχεισ όλα στην ζωή, πάντα υπάρχει κάποιο τίμημα. Και επειδή μιλάνε για δικαιώματα, έχει και το παιδί δικαιώματα που θα γεννηθεί από την παρένθετη μητέρα. Αυτό το δικαίωμα του άβολου παιδιού δεν μπορείς να του το στερείς και να το παίρνεις μακριά απ την μητέρα του.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:01 | Θοδωρής

    Με το συγκεκριμένο νομοσχεδιο οι νόμοι της φύσης καταπατούνται για να ικανοποιηθουν τα καπρίτσια μιας μειοψηφίας. Ανοίγει ο δρόμος για την «παραγγελια» παιδιών από άτομα που πρωταρχικό τους μέλημα και κύριος σκοπός της ζωής τους είναι να αποδείξουν το ποσό «φυσιολογικοί» είναι την ίδια ώρα που καταπατουν την ίδια τη βιολογία και τη φύση. Το σύμφωνο συμβίωσης ήταν αρκετό για να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες τους. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν έχει κανένα άλλο λόγο ύπαρξης πάρα να οδηγήσει στην τεκνοθεσία από ομοφυλα ζευγάρια. Ντροπή στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό που προεκλογικά έκανε μεγάλους σταυρούς και διεκδικούσε τα πρωτεία του σούπερ ορθόδοξου και μετεκλογικά μας κουνάει το δάκτυλο και περνάει ένα νομοσχέδιο κόντρα στην βούληση της πλειοψηφίας διότι ο ίδιος και η ομάδα του είναι » πιο σοφοί » από αυτούς που τους εξέλεξαν.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:59 | αικατερινα

    Φτάνει πια η διαφθορά και η καταστροφή των μελλουσων γενεών.
    ΟΧΙ στο νομοσχέδιο που θα διαλύσει τα θεμέλια καθε αξίας.
    Τα παιδια πρεπει να εχουν μάνα και πατερα .
    Υπαρχουν νομοί που καλυπτουν τις ανάγκες των ομοφυλοφυλων.
    ΔΕΝ χρειαζόμαστε νεα προτυπα. Ας καλλιεργησουμε τα νορμαλ, τα κατα φυσιν

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:55 | Π.Γ.

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! ΤΑ ΦΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ, ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΟ! ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΑΜΟΣ! Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:36 | ΜΑΡΙΑ

    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΡΠΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ( ΤΟ ΠΑΙΔΙ). ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΡΡΩΤΣΙΑ. Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΙΑΝ.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:25 | Γιώργος

    Διαφωνώ απόλυτα

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:09 | Εύη Ποτοπουλου

    Ενώ ζούμε σε μια Χριστιανική χώρα όπου η αξίες της είναι ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, θέλετε να νομιμοποιησουμε πράξεις γάμου ανάμεσα σε Λοατκι άτομα δυστυχώς δεν έχουν σε υπόλοιπη καμία από τις παραπάνω αξίες .
    Η Διαστροφή θεωρείται πρόοδος…εν έτη 2024 και η υπακοή στα λόγια του Χριστού αναχρονιστικη.
    Γιατί στο λόγο του Θεού ονομάζει ξεκάθαρα ζευγάρι τον άντρα και τη γυναίκα. Δεν είναι απαραίτητο να συμορφωθούμε με τα παράλογα και ανήθικα κύριε Μητσοτάκη. Μπορούμε να κρατήσουμε το ήθος μας ως χώρα, κάτι για το οποιο κατηγορουσατε αυστηρά την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Ανιθηκους τους ονομάζατε.
    Τι συμαβαινει λοιπον; μήπως φοβάστε μη χάσετεΤις ψηφους τους;
    Τη δική μας ψήφο δε φοβηθηκατε ότι θα χάσετε;
    Επίσης όλα αυτα τα δικαιωματα που θα κερδίσουν με το γάμο μπορούν να τακτοποιηθεί με άλλους τρόπους ήδη γνωστούς σε εσάς.
    Αν έχετε Θεό μέσα σας , πρέπει να το αποτρέψετε.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:30 | Γεώργιος

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:57 | ΜΑΡΙΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ..

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:52 | Πανος Αλεξοπουλος

    Θεωρώ πως προέχει να δοθεί προτεραιότητα στην προστασία του δικαιώματος των παιδιων των χωρισμενων γονέων να μεγαλώνουν και απο τους δύο γονείς τους, καθώς είναι πολύ περισσότερα απο τα παιδια των ομοφυλόφιλων.Επισης είναι απαραίτητη η δημιουργία φορέα για τα αποξενωμενα παιδιά και γονείς.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:42 | Γιώργος

    άρθρο 21 του συντάγματος: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)
    1. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.»

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:13 | Νικόλαος Χανδόλιας

    Η ισότητα στon πολιτικό γάμο, και γενικότερα στο πλαίσιο του γάμου και των σχέσεων, θεωρείται σημαντική για διάφορους λόγους:

    Ανθρώπινα Δικαιώματα και Αξιοπρέπεια: Η ισότητα είναι ένα θεμελιώδες πρότυπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας. Όλα τα άτομα θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και να σχηματίζουν οικογένεια χωρίς διακρίσεις. Η αρνητική διάκριση βάσει παραγόντων όπως φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό ή άλλα χαρακτηριστικά θεωρείται είναι παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Νομικές Προστασίες: Οι πολιτικοί γάμοι συνήθως συνδέονται με νομικά δικαιώματα και προστασίες. Η άρνηση του δικαιώματος συμμετοχής σε πολιτικούς γάμους μπορεί να σημαίνει ότι αποκλείονται από νομικά οφέλη και προστασίες που σχετίζονται με τον γάμο, όπως κληρονομιά, φορολογία, δικαιώματα συζύγου και πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη.

    Κοινωνική Αναγνώριση και Αποδοχή: Ο γάμος δεν είναι μόνο ένα νομικό συμβόλαιο. Έχει επίσης σημαντική κοινωνική και πολιτιστική σημασία. Η άρνηση του δικαιώματος του γάμου μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό τους από κοινωνικά πρότυπα και να συμβάλει στην συνεχεί κοινωνική καταπίεση που μπορεί να δέχονται. Η νομική αναγνώριση του γάμου για όλους προάγει την κοινωνική αποδοχή και βοηθά στο να εξαληφθούν στερεότυπα και προκαταλήψεις.

    Συναισθηματική και Ψυχολογική Ευημερία: Ο γάμος συνδέεται συχνά με τη συναισθηματική και ψυχολογική ευημερία. Η άρνηση σε άτομα τη δυνατότητα να παντρευτούν το άτομο που αγαπούν μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην ψυχική υγεία, προκαλώντας αίσθημα απομόνωσης, διάκρισης και αποκλεισμού.

    Δημιουργία Συμπεριληπτικών Κοινωνιών: Η προώθηση της ισότητας στους πολιτικούς γάμους συντελεί στη δημιουργία πιο συμπεριληπτικών και ποικίλων κοινωνιών. Η συμπερίληψη ενισχύει το αίσθημα του «ανήκειν» και κοινών αξιών, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και κατανόηση.

    Προώθηση Ισότιμων Ευκαιριών: Η ισότητα στον γάμο επεκτείνεται πέρα από την τελετή. Συμβολίζει μια ευρύτερη δέσμευση στις ίσες ευκαιρίες για όλα τα άτομα, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή άλλα χαρακτηριστικά. Στέλνει ένα μήνυμα ότι η κοινωνία εκτιμά και σέβεται όλους εξίσου.

    Νομική Συνέπεια: Σε πολλές δημοκρατικές κοινωνίες, η αρχή της ισότητας ενώπιον του νόμου είναι μια θεμελιώδης έννοια.

    Συνοψίζοντας, η ισότητα στους πολιτικούς γάμους θεωρείται ζήτημα δικαιοσύνης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνικής προόδου. Προωθεί τη συμπερίληψη, τη νομική προστασία και τη συναισθηματική ευημερία για όλα τα άτομα, συνεισφέροντας σε μια πιο ισότιμη και ανοιχτή κοινωνία. Το κυριώτερο, δεν στερεί τίποτα από όλα αυτά τα πλάσματα που μοιράζονται μόνο μίσος.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:06 | Πολυξένη Γιαννακοπούλου

    Διαφωνώ κάθετα. Η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου Θα καταστρέψει και την δική μας χώρα.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:11 | ΕΥΔΟΞΙΑ

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο, διότι αντιστρατεύεται την ιερότητα του γάμου και της οικογένειας.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:06 | Ιωάννης

    Διαφωνώ κάθετα!
    Πρόκειται περί απαράδεκτου και αφυσικου νομοσχεδίου το οποίο προάγει την woke agenda και την εμπορευματοποίηση της μήτρας, την ώρα που η υπογεννητικότητα της Ελληνικής οικογένειας έπρεπε να είναι προτεραιότητα.
    Απαράδεκτο!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:49 | Α_Σ

    “Η κακή φήμη των Σοδόμων και των Γομόρρων διαδόθηκε πολύ και η αμαρτία τους είναι πολύ βαριά” (Γένεση 18:20), μας πληροφορεί ο ίδιος ο Θεός και στέλνει τους αγγέλους του να επισκεφθούν τα Σόδομα.

    Στο 19ο κεφάλαιο της Γένεσης, εξελίσσονται τα τραγικά γεγονότα που έφεραν την οριστική καταστροφή της πόλης. Τα Σόδομα ήταν μια πόλη πλούσια και δοξασμένη, αλλά είχε κατοίκους παραδομένους στις ηδονές, που είχαν αναγάγει το σεξ μεταξύ αντρών σε τέχνη τόσο διαδεδομένη και αποδεκτή που οποιαδήποτε αντίρρηση συναντούσε την οργή και την αντεκδίκηση. Όπως έχουμε γράψει αναλυτικά, στα Σόδομα δεν εφευρέθηκε απλά το ομοφυλοφιλικό σεξ, αλλά έγινε μόδα, κανόνας και κοινωνική επιταγή. Στη φοβερή αυτή περιγραφή αντικρίζουμε μια πρώιμη σεξουαλική ταυτότητα, που ξέρει όχι μόνο να διεκδικεί αλλά και να επιβάλλεται.

    Και τότε ο Κύριος άφησε να βρέξει θειάφι και φωτιά στα Σόδομα και στα Γόμορρα εκ μέρους του Κυρίου, από τον ουρανό Γένεση 19:24).

    Έτσι, τα Σόδομα έμειναν στην ιστορία ως η πόλη που έκανε μόδα τον σοδομισμό, δηλαδή έναν συνδυασμό αφύσικων σεξουαλικών πράξεων, υπερηφάνειας και διαφήμισης της αμαρτίας, που οδήγησε τελικά στην καταστροφή τους.

    Στο Λευιτικό, το τρίτο βιβλίο της Αγίας Γραφής, ο Θεός παραδίδει λεπτομερείς λειτουργικές και ηθικές διατάξεις για τον λαό Του. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και μια απερίφραστη αποδοκιμασία των ομόφυλων σεξουαλικών πράξεων.

    Δεν πρέπει να πλαγιάσεις με άντρα όπως πλαγιάζεις με γυναίκα, είναι βδελυρό (Λευιτικό 18:22).

    Και για να μην υπάρχει αμφιβολία, λίγο παρακάτω το επαναλαμβάνει:

    Αν κάποιος συνευρεθεί με άντρα όπως με γυναίκα, διαπράττουν και οι δύο πράξη βδελυρή (Λευιτικό 20:13).

    Το σεξ μεταξύ αντρών περιγράφεται στις διατάξεις αυτές ως κοίτη μετ’ άρσενος ή αρσενοκοιτία και χαρακτηρίζεται ως βδέλυγμα και ισχυρό παράδειγμα προς αποφυγή. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια ξεκάθαρη αποδοκιμασία των ομοσεξουαλικών πράξεων, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού ή άλλων παραγόντων.

    Ο Θεός καταδίκασε σε καταστροφή τις πόλεις Σόδομα και Γόμορρα και τις έκανε στάχτη· κι αυτό, για να παραδειγματίζονται όσοι στο μέλλον δεν σέβονται τον Θεό. Ο Κύριος ξέρει να σώζει τους ευσεβείς από τις δοκιμασίες τους, ενώ τους αδίκους τούς κρατάει σε τιμωρία ως την ημέρα της τελικής κρίσεως· και προπάντων, κρατάει εκείνους που ακολουθούν τις βρωμερές σαρκικές επιθυμίες και περιφρονούν την εξουσία του Θεού (Β΄ Πέτρου 2:6,9-10).

    Ο άδικος ας αδικήσει κι άλλο
    κι ο ρυπαρός ας συνεχίσει τα ρυπαρά του έργα.
    Ο δίκαιος ας κάνει κι άλλες δικαιοσύνες
    κι ο άγιος πιο πολύ ας αγιαστεί.

    Να, έρχομαι σύντομα και φέρνω μαζί μου την ανταμοιβή μου, για ν’ ανταποδώσω στον καθένα ανάλογα με τα έργα του.

    Εγώ είμαι το Άλφα και το Ωμέγα, ο πρώτος και ο έσχατος, η αρχή και το τέλος.

    Μακάριοι όσοι τηρούν τις εντολές μου, για να έχουν δικαίωμα να φάνε από το δέντρο της ζωής και να περάσουν τις πύλες για να μπουν στην πολιτεία.

    Έξω θα μείνουν όσοι είναι αδιάντροποι σαν τα σκυλιά, οι μάγοι, οι πόρνοι, οι φονιάδες, οι ειδωλολάτρες κι εκείνοι που τους αρέσει ν’ αντιστρατεύονται την αλήθεια. (Αποκάλυψη 22:10-15)

    Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:48 | Γαλάτεια

    Διαφωνώ απόλυτα με το καταπτυστο νομοσχέδιο που θέλετε να φέρετε και να νομοθετησετε κάτι αφύσικο.Το νομοσχέδιο αυτό θα ταράξει τα θεμέλια της ορθόδοξης χώρας μας.Μιλατε για τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων χωρίς να σκέφτεστε τα δικαιώματα των αθώων παιδιών που θέλετε να αφήσετε στα χέρια τους..

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:34 | Γιώργος

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:14 | Γιώργος

    Δεν συμφωνώ με το νομοσχέδιο.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:02 | Periklis

    Διαφωνώ κάθετα

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:00 | Μαρία

    Ένα νομοσχέδιο αντίθετο με την πίστη του ελληνικού λαού. Ένας ορθόδοξος λαός, που γεμίζει τις Κυριακές όλες τις εκκλησίες. Αρκεί να πληκτρολογήσετε «Παράκληση» στο you.tube και θα δείτε 7,5 εκ. προβολές.
    Η νομοθεσία έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα, και ο νόμος αυτός εκπαιδεύει τις μελλοντικές γενιές στο να θεωρούν ως κανονικό κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει ως εξαίρεση, και μπορεί να προστατεύεται νομοθετικά με άλλον τρόπο. Εξάλλου, ο παιδαγωγικός χαρακτήρας της νομοθεσίας στο οικογενειακό δίκαιο υπογραμμίστηκε κατά τη συζήτηση του νόμου για τη συνεπιμέλεια.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:44 | Α. Β.

    1. Το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο, καταλύει θεσμούς αιώνιους, χριστιανικές αξίες και «τινάζει στον αέρα» τον πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια. Η φυσιολογία δεν καταργείται με νομικές διατάξεις. Το ζήτημα των παιδιών, με όποιο τρόπο αποκτήθηκαν, τακτοποιείται πολύ εύκολα, όπως ειδικοί έχουν αναφέρει, με σχετική προσθήκη στο σύμφωνο συμβίωσης.

    2. Διαφωνώ πλήρως. Νομικοί έχουν τονίσει ότι η χρήση του όρου δικαίωμα στην περίπτωση του νομοσχεδίου είναι κίβδηλη.

    3. Διαφωνώ απόλυτα. Όπως έχει τονιστεί από ειδικούς, η φυσιολογία δεν καταργείται με νομικές διατάξεις. Ο γάμος δεν είναι δικαίωμα, είναι θεσμός.

    4. Διαφωνώ πλήρως. Το δικαίωμα του παιδιού για μητρικό και πατρικό πρότυπο ποιος θα το ικανοποιήσει;

    5. Διαφωνώ απόλυτα. Τα παιδιά, όπως έχει τονιστεί, δεν είναι κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον επιθυμεί να νιώσει κηδεμόνας.

    6. Διαφωνώ πλήρως. Εμπορευματοποιεί τη γέννησή παιδιών και εργαλειοποιεί το σώμα της γυναίκας, αφαιρώντας της κάθε δικαίωμα ισοτιμίας και σεβασμού στις ανθρώπινες σχέσεις.

    7. Διαφωνώ απόλυτα. Καταργεί κανόνες βιοηθικής, χριστιανικές αξίες και την ελληνική οικογενειακή παράδοση, ανατρέπει τα δικαιώματα μελλοντικών παιδιών και τους ρόλους των φύλων ως στοιχείων συνοχής της κοινωνίας – και αυτό αφορά τον καθένα, έστω και αν δεν αποδέχεται τη χριστιανική ηθική.

    8. Διαφωνώ πλήρως. Κανένα «δικαίωμα» δεν μπορεί να υπερβαίνει τις φυσικές προδιαγραφές του ανθρώπου.

    9. Διαφωνώ απόλυτα. Όπως τόνισαν ειδικοί νομικοί, στο δίκαιό μας η διαφορά φύλου είναι θεμελιώδης προϋπόθεση τέλεσης γάμου και η έλλειψή της καθιστά τον γάμο ανυπόστατο και αντισυνταγματικό.

    10. Διαφωνώ πλήρως. Το δικαίωμα των παιδιών, όπως προκύπτει από τη φύση, είναι δικαίωμα σε μητρικό και πατρικό πρότυπο.

    11. Διαφωνώ απόλυτα. Κάθε παράβαση και αλλοίωση της φυσιολογίας αντιβαίνει στην ηθική. Κάθε ανατροπή της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου. Με τον νόμο αυτό η ανθρώπινη αξία κατακρημνίζεται και η αξιοπρέπεια καταρρακώνεται.

    12. Διαφωνώ πλήρως. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καταδικάζει μελλοντικά παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων.

    13. Διαφωνώ απόλυτα. Ποιος θα προστατεύσει το πραγματικό, που προκύπτει απὸ την ίδια τη φύση, δικαίωμα του παιδιού σε πατρικό και μητρικό πρότυπο;

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:25 | Εμμανουήλ

    Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ 1 ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ 2.
    Τα φύλα:
    1. Εἶναι μόνον δύο, δὲν ὑπάρχει κάτι ἄλλο διαφορετικὸ ἢ ἐνδιάμεσο,
    ὅπως ἐξυπονοεῖ ὁ ὅρος ΛΟΑΤΚΙ.
    2. Εἶναι μεταξύ τους διαφορετικά, ποὺ σημαίνει ὅτι ὑπάρχει σαφὴς
    διάκριση ἀνάμεσα στὰ δύο φύλα, ἡ ὁποία καὶ πρέπει μὲ κάθε
    τρόπο νὰ διατηρεῖται. Ἡ ἀσάφεια δημιουργεῖ σύγχυση καὶ ἡ σύγχυση κρίση ταυτότητας.
    3. Δὲν εἶναι μόνον διαφορετικά, ἀλλὰ εἶναι κυρίως συμπληρωματικά. Ἡ διαφορετικότητά τους δὲν ὑπάρχει ἁπλῶς γιὰ νὰ τὰ διακρίνει, ἀλλὰ ὄντας συμπληρωματικά, ὑπάρχει κυρίως γιὰ νὰ ὑπηρετεῖ
    τὴν ἕνωσή τους. Ἡ σωματικὴ ἕνωση ἔχει διπλὸ σκοπό∙ τὴν ἀναπαραγωγὴ τῆς ζωῆς καὶ τὴν ψυχοσωματικὴ ὁλοκλήρωση τοῦ ἀγαπητικοῦ συνδέσμου. Γιὰ τὸν λόγο αὐτόν, δὲν ἀποτελεῖ πράξη ἀλλὰ
    ἱερὴ σχέση, ἡ ὁποία προφανῶς καὶ πρέπει νὰ εἶναι ψυχοσωματικά
    ἄρτια καὶ κατὰ φύσιν.
    4. Ἡ ἀρχὴ τῆς ζωῆς καὶ συνεπῶς ἡ ἀνθρώπινη ὕπαρξη στηρίζεται
    στὴν ἑτεροφυλικότητα. Κάθε τι ποὺ ἀποδυναμώνει τὴ διάκριση
    τῶν φύλων εἶναι προσβολὴ τῆς ἱερότητας τῆς ζωῆς καὶ τοῦ ἀνθρώπου.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:38 | Μαρία Σταυριανιδου

    Διαφωνώ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:58 | Ειρήνη Ελένη

    Είναι σεβαστή η κατάσταση η οποία βιώνουν οι ομοφυλόφιλοι , απέχει μακράν όμως από το να θεωρούμε αυτή την παθολογική κατάσταση υγιές πρότυπο οικογένειας. Καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών με το να στερούνται δια νόμου τον πατέρα και τη μητέρα τους, ως υγιές πρότυπο ανάπτυξης του χαρακτήρα τους και της ψυχοσύνθεσής τους.
    Από τη στιγμή που μια χώρα, όπως η Ελλάδα, διαβάλει τους νομούς του Συντάγματος, αγνοώντας τις αξίες, τα χρηστά ήθη και την παράδοση της, παύει να σέβεται αυτά που πρεσβεύει, αυτά που την έχουν αναδείξει στο πέρασμα των αιώνων ως αναπτυσσόμενη χώρα, αλλά και προσβάλλει την εξέλιξη της ανθρωπότητας και την ανάπτυξη του ανθρώπινου είδους. Επιπλέον, ένα τέτοιο νομοσχέδιο θέτει τα θεμέλια για ανάπτυξη κοινωνικών προβλημάτων, τόσο σε στενό κοινωνικό κύκλο όπως αυτό της οικογένειας, αλλά και γενικότερα του συνόλου της κοινωνίας αποκλίνοντας από την ανάπτυξη φυσιολογικών προσωπικοτήτων που στερούνται της διάθεση γνώσης, πληροφοριών και ψυχική ενδυνάμωση του χαρακτήρα και από τους δύο γονείς, ήτοι τον πατέρα και την μητέρα!
    Διαφωνώ κάθετα με τη νομιμοποίηση του παρολόγου.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:55 | Ειρήνη

    Άνθρωπος που ψηφίζει νόμο για έγκριση σύναψης γάμου σε πρόσωπα του ιδίου φύλου, ακυρώνει απευθείας την σημαντικότητα, την ιερότητα της οικογένειας, την ιερότητα του άντρα και της γυναίκας ως οντότητες εναντιόνεται στην φύση, αγκαλιάζει το παραφύσιν και πάντα μα πάντα όταν κάποιος προσπαθεί να αλλάξει την κανονικότητα της φύσης και του δημιουργού της.. οι επιπτώσεις στο μέλλον είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ σε όλοκληρη την κοινωνία και στα παιδιά.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:36 | Σμιξιώτη Ελένη

    Οι συνάνθρωποί μας ομοφυλόφιλοι επιθυμούν να έχουν δικαίωμα τεκνοθεσίας! Τα παιδιά προς τεκνοθεσία δεν μπορούν να εκφράσουν επιθυμία ούτε να διεκδικήσουν δικαίωμα πατέρα και μητέρας.. Εθελοτυφλούμε όταν βοά η βιολογία, το Άρσεν και θήλυ. Δεν ανατρέπεται η ροή των αιώνων! Λάθος το νομοσχέδιο!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:36 | ΜΑΡΙΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ

    Γάμος είναι η δημιουργία. ΔΕΝ είναι συμβίωση, ή κοινωνικό συμβόλαιο. Η κατ’ εξοχήν διαφορετικότητα είναι το ανδρικό και το γυναικείο φύλο που αλληλοσυμπληρώνονται χάρη σ’ αυτή τη διαφορετικότητα και παράγουν απογόνους. «Το μυστήριον τούτο μέγα εστί «.. {Απόστολος Παύλος, που επίσης στις επιστολές και κηρύγματά του κήρυξε τη χριστιανική ισότητα ανδρών και γυναικών, και όλων των λαών}. Τα παιδιά που ήδη βιώνουν την κατάσταση δύο μπαμπάδες ή μαμάδες έχουν και αυτά δημιουργηθεί από ωάριο και σπέρμα κάποιας γυναίκας και άνδρα, είτε είναι κάποιος/α απ’ αυτούς βιολογικός γονιός, είτε είναι υιοθετημένα από κάπου, οπότε ούτως ή άλλως έχουν και άλλους γονείς, έστω και αγνώστους. Αυτών των παιδιών το δικαίωμα στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, το στέρησαν απ’ τη στιγμή της σύλληψής τους, ή της γέννησης, ή σε κάποια φάση της ζωής τους. Κάθε άνθρωπος ονειρεύεται να γίνει γονιός, αλλά και τα παιδιά έχουν δικαίωμα να έχουν μαμά και μπαμπά. Έπρεπε, πριν «αποκτήσουν» παιδί τα ομόφυλα ζευγάρια να σκεφτούν το πραγματικό συμφέρον του παιδιού και σε ό,τι αφορά την κηδεμονία, ασφάλιση και λοιπά θέματα αυτών των παιδιών. Δε φταίνε σε τίποτα να μένουν ξεκρέμαστα, πρέπει να προστατεύονται όπως όλα τα παιδιά του κόσμου, όχι όμως νομιμοποιώντας το λάθος και το παραθυράκι στους νόμους, όπως π.χ. εξωσωματική γονιμοποίηση από ανώνυμο δωρητή, ή παρένθετη μητρότητα.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:24 | ΤΣΟΥΚΑΛΆ ΕΛΕΝΗ

    ΔΙΑΦΩΝΏ ΚΆΘΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΌΛΥΤΑ.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:23 | Λοΐζα

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.Εμείς μεγαλώσαμε μέσα σε μια παραδοσιακή Ελληνική οικογένεια (Πατέρας-μητέρα-αδέλφια-γιαγιά-παππούς).Αυτή την ευλογία δεν μπορούμε να την στερήσουμε από την νέα γενιά.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:37 | Κυριακή

    Δε συμφωνώ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:04 | Βασίλης

    Η οικογένεια αποτελεί το κύτταρο της κοινωνίας.Η συθέμελη αποδόμησή της αλλάζοντας ότι ισχύει για αυτήν χιλιάδες χρόνια,μόνο καρκινώματα μπορεί να δημιουργήσει σε βάθος χρόνου ή και βραχυπρόθεσμα.Διαφωνώ προσυπογράφοντας τη μαρτυρία μου αυτή και είμαι υπέρ της διεξαγωγής δημοκρατικού δημοψηφίσματος περί του θέματος.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:25 | Κωνσταντίνος Ραμπίδης

    Διαφωνώ απόλυτα και ως προ την ουσία και ως προς την διαδικασία. Ως προς την ουσία το θέμα λύθηκε με το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι μέγιστη υποκρισία η πρόταξη ενός θέματος που αφορά -προνομιακά- μια μειοψηφία, μεταβάλλοντας βίαια βαθιά θεμελιωμένες πολιτισμικές αξίες της κοινωνίας μας. Ταυτόχρονα έχει επιβληθεί
    μια «»»»»δημοκρατία»»» (με πολλά εισαγωγικά) που επικαλείται (σωστά) δικαιώματα μειοψηφιών, αλλά στραγγαλίζει θεμελιώδη δικαιώματα πλειοψηφιών.Θέμα άμεσης συζήτησης και αντιμετώπισης είναι το δημογραφικό. Αφορά την επιβίωση του ελληνισμού, η ουσιαστική και όχι η επιδοματική αντιμετώπισή του. Όχι ρίχνοντας «στάχτη στα μάτια» με αποσπασματικό και επικοινωνιακό τρόπο, αγνοώντας τους πάντες.
    Ως προς τη διαδικασία , γιατί τώρα και βιαστικά και όχι σε άλλο χρόνο και μετά από μεγαλύτερης διάρκειας διαβούλευση.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:19 | Αιμιλία

    Δε συμφωνώ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:54 | Roi

    Η επιχειρουμενη τεχνητή εξίσωση μιας παρεκκλινουσας σεξουαλικής νόρμας με την φυσιολογική / κυρίαρχη (ετεροφυλη) τέτοια, δεν αποτελεί προοδο. Ο γάμος μεταξυ άλλων, επιβράβευει / επίσφραγίζει την ετεροφυλη νόρμα, η οποία είναι η μόνη παραγωγικη, δεσπόζουσα στη φυση και ως τέτοια, πρωτευουσα. Το επιχειρουμενο νομοσχέδιο θα κάνει μια παρεκκλιση και μια φυσιολογικοτητα ισοτιμες (που είναι και το ζητουμενο). Η ετεροφυλη νόρμα δεν είναι ανθρώπινο κατάσκευάσμα, ουτε ανθρώπινη αδικία, που χρήζει βελτίωσης / αναβάθμισης / ρυθμισης / συμπληρωσης. Πέραν μιας αντικειμενικής φυσιολογικοτητας, οτιδήποτε άλλο θεωρείται παρεκκλιση και μια παρεκκλιση δεν εξισώνεται (τεχνηεντως) με μια φυσιολογικοτητα. Συνεπώς, ο (εξισωτικος) γάμος δεν πρεπει καν να θεσπισθεί, γιατί καθιστά ισότιμες δυο νόρμες, διαφορετικής δυναμικής, κοινωνικής ωφέλειας και που στη φυση δεν είναι άλλωστε καν ισοτιμες. Τα οποία προβληματα του συγκεκριμένου κοινωνικου υποσυνόλου, μπορουν να διευθετηθούν με άλλους τρόπους. Η τεκνοθεσια / υιοθεσια δεν πρεπει να επιτραπεί. Αγάπη μόνο δεν αρκεί. Το παιδι χρειάζεται προτυπα και αλληλεπίδραση με δυο αγαπες: ένας άνδρας δε μπορεί να αγαπήσει ως γυναίκα και το αντίστροφο. Ουτε μπορουμε να αναζητούμε άλλοθι να αποσυμφορησουμε τα ιδρυματα. Πρέπει επίσης να παψουμε να θεωρούμε (και ενσωματώνουμε) άκριτα τους προοδευτισμους άλλων ως Ευαγγελιο και υπέρτατη Σοφία, μα να διατηρήσουμε μια υγιή διαφοροποίηση, να θέσουμε κόκκινες γραμμές και όχι να παρασυρομαστε από «ρευματα».

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:22 | Δήμητρα

    Διαφωνώ. Ο νόμος αυτός αντιτίθεται στις αξίες του Εθνους και της Ορθοδοξίας μας.. καταλύεται η δημοκρατία αν θεσπίζονται τέτοιοι νόμοι

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:20 | ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ Γεώργιος

    Διαφωνώ απόλυτα!
    Είναι αντιχριστιανικό, ανήθικο και προπαντώς αφύσικο.
    Θα προκύψουν βιομηχανίες παραγγελίας παιδιών.
    Ποιος ξέρει τι συμπεριφορά και ψυχολογικά θα έχουν αυτά όταν μεγαλώσουν.
    Τα ετερόφυλλα ζευγάρια ακόμα θα περιμένουν να εξεταστεί το αιτήματα τους!
    Απίστευτη προώθηση των λοατκι.
    Για την πραγματική οικογένεια τίποτα.
    Μεγάλο λάθος. Ο Θεός είναι αληθινός και θα μας τιμωρήσει

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:14 | Σωτηρης Γκεκοπουλος

    Διαφωνω πλήρως με αυτό το ν/σ.Ειναι αντισυνταγματικό και ψευδεπίγραφο Υποκριτικά αναφέρεται για προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών ενώ στην ουσία προωθείται η ομοφυλοφιλία της νέας γενεάς Δεν υπάρχουν δικαιώματα προς διασφάλιση ούτε των παιδιών ούτε των γονέων τους αφού δεν υπάρχει νόμιμος γάμος προβλεπόμενος ως θεσμός Ο μόνος αποδεκτός θεσμός της οικογένειας είναι αυτός μεταξύ ετεροφυλων ατόμων .Οι βουλευτές που θα τον ψηφίσουν θα έχουν μεγάλη ευθύνη για την κερκόπορτα που θα ανοίξει αυτός ο νόμος για την διαφθορά της κοινωνίας μας και κυρίως της νέας γενεάς.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:29 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΊΤΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ.
    ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ,ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ …ΕΣΕΙΣ ?

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:57 | Γιώργος

    Ο νόμος αυτός έπρεπε να έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια όπως έχει συμβεί στα ανεπτυγμένα κράτη της Δύσης που σέβονται τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των ανθρώπων!!!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:19 | Σαββας

    Όχι όχι όχι….στο κρεβάτι του ας κανει ότι θέλει δεν μπορεί όμως μια μειοψηφία να οδηγεί όλους τους υπόλοιπους στην παράνοια.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:18 | Χρύσα

    Ένα μεγάλο ΟΧΙ στο νομοσχέδιο αυτό! ΟΧΙ στον γάμο ομοφιλοφύλων, ΟΧΙ στην τεκνοθεσία!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:08 | Σοφία

    Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο βάζετε μια αλυσιδωτή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας κ το πάρα φύσιν το κάνετε νόμο. Ότι χειρότερο. Θα γεμίσει η κοινωνία ψυχολογικά στα παιδιά, ήδη είναι χάλια με τους χωρισμούς θα γίνει δεκακις χειρότερα. Δεν πήρατε εξουσιοδότηση για κάτι τέτοιο ούτε το αναγγειλατε στο προεκλογικό σας πρόγραμμα. Αυτό δεν εκφράζει την βούληση του λαού αλλά μόνο την δική σας κ μερικών ελαχίστων ανθρώπων. Δλδ την εξαίρεση την κάνετε νόμο.
    Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν στο κρεβάτι τους. Ας κάνουν ότι θέλουν, ενήλικες όμως, όχι με μικρά παιδιά. Έχουν και το σύμφωνο συμβίωσης, οπότε και πάλι καλυμμένοι είναι. Για πιο λόγο να υπάρξει κ γάμος; Δεν συμφωνώ καθόλου

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:59 | Χρυσόστομος Νικοδήμου

    Θεωρώ ότι τό Σ/Ν παρέλκει, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Οι όποιες ρυθμίσεις χρειάστηκε να θεσμοθετηθούν αναφορικά με τις έννομες σχέσεις των συγκεκριμένων προσώπων ήδη περιγράφονται επαρκώς στο σύμφωνο συμβίωσης. Το Σ/Ν απολυτοποιεί τον γάμο των ομοφυλοφίλων και καταστρέφει τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, που αποτελεί το κύτταρο της κοινωνίας.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:59 | Δημήτρης

    Κρίμα, Κυριάκο πίστευα ότι είσαι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πολιτική της χώρας, δηλαδή η ισότητα θα εξαρτηθεί αν ψηφιστεί ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών?Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους αλλά γάμος και οικογένεια υπάρχει μεταξύ ανδρός και γυναικός έτσι ξέρω εγώ
    Βέβαια δεν ιδρώνει το αυτί σας όπως φαίνεται αλλά υπάρχουν και άλλα κόμματα δεν είναι μόνο η ΝΔ
    Κοίτα να δεις που συμφωνώ απόλυτα με το ΚΚΕ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:58 | Δήμητρα

    Διαφωνώ πλήρως
    Τέλος

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:43 | Παναγιωτα

    διαφωνώ με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:41 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΕΛΕΚΗΣ

    Ο νόμος πρέπει να έχει σαφήνεια και ακρίβεια δεν μπορεί να αναφέρεται επιγραμματικά σε ένα πόρισμα μιας επιτροπής, έστω κι αν συστήθηκε από τον Πρωθυπουργό.
    Άρα, η συμπερίληψή του στο σκοπό του νόμου πρέπει να παραληφθεί, δηλαδή το «υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+» να παραληφθεί.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:20 | Νικόλαος Ῥηγάκης

    Νεοταξικὸ ἀντίχριστο νομοσχέδιο. Ἀνατρέπει τὴν φυσικὴ τάξη τῶν πραγμάτων ποὺ ἔθεσε ὁ Θεός. Καθιστᾷ ὁλόκληρη τὴν κοινωνία συνεργό στὴν κατάλυση τοῦ νόμου τοῦ Θεοῦ.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 18:18 | Πολίτη θεοδωρα

    Αντιχριστινικο και αφύσικο.. διαφωνώ με την ψήφιση του νομοσχεδίου