ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ – ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Άρθρο 3 Σύναψη γάμου από πρόσωπα του ιδίου φύλου – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 1350 Αστικού Κώδικα

 

Στην παρ. 1 του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα, περί των όρων σύναψης γάμου, προστίθεται νέο, πρώτο, εδάφιο, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 1350
Όροι για τη σύναψη γάμου

Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου. Για τη σύναψη γάμου απαιτείται συμφωνία των μελλονύμφων. Οι σχετικές δηλώσεις γίνονται αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση ή προθεσμία.».

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 00:16 | Μαρία

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. Ο γάμος από καταβολής κόσμου, είναι ένωση ανθρώπων αντίθετου φύλου. Αν κανείς κόπτεται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων συνανθρώπων μας, οι υφιστάμενοι νόμοι με το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι επαρκείς. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
    Αν ψηφιστεί αυτό το έκτρωμα, τότε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα νομοθετηθεί και υιοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, διαφορετικά η χώρα μας θα καταδικαστεί από το Διεθνές Δικαστήριο.
    Πακέτο πάει και η απόκτηση τέκνων από παρένθετες μητέρες, που μπορεί να γίνει σε άλλες χώρες εκτός Ελλάδας, και να φέρνουν τα παιδιά στην Ελλάδα μετά. Η παρένθετη κύηση είναι υποβιβασμός της γυναίκας σε αναπαραγωγική μηχανή, και με την υιοθεσία παραβιάζουν το βασικό δικαίωμα των παιδιών, να έχουν πατέρα και μητέρα… Για όλους αυτούς τους λόγους το νομοσχέδιο είναι τεράστιος υποβιβασμός του ανθρώπου. Δεν έχω βρει έναν άνθρωπο να είναι υπέρ, κι αμέτρητοι ομοφυλόφιλοι το καταδικάζουν. Να αποσυρθεί ή να καταψηφιστεί.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 00:06 | Παντελής

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο, απλώς απαράδεκτο.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 00:51 | Βασιλική

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 00:36 | Μαρία Δημητριάδου

    Διαφωνώ απόλυτα. Ο γάμος από καταβολής κόσμου, είναι ένωση ανθρώπων αντίθετου φύλου, οπότε το νομοσχέδιο που εισάγει τέτοια παρωδία είναι σκέτο έκτρωμα. Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων συνανθρώπων μας, αρκούν οι υφιστάμενοι νόμοι με το Σύμφωνο Συμβίωσης.
    Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ του νομοσχεδίου είναι η υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες. Αποκρύπτεται από την κυβέρνηση, ότι αν ψηφισθεί αυτό το έκτρωμα, τότε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα ακολουθήσει η νομοθέτηση της υιοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, διαφορετικά η χώρα μας θα καταδικαστεί από το Διεθνές Δικαστήριο. Δεν μπορεί να επιτρέψεις οι ομόφυλοι να παντρεύονται, αλλά να απαγορεύσεις να υιοθετούν!
    Πακέτο πάει και η απόκτηση τέκνων από παρένθετες μητέρες, που μπορεί να γίνει σε χώρες εκτός Ελλάδας. Η παρένθετη κύηση είναι υποβιβασμός της γυναίκας σε αναπαραγωγική μηχανή, και μαζί με την υιοθεσία παραβιάζουν το βασικό δικαίωμα των παιδιών, να έχουν πατέρα και μητέρα… Γι’ αυτό δεν έχω ακούσει κανέναν υπέρ του νομοσχεδίου, κι αμέτρητοι ομοφυλόφιλοι το καταδικάζουν. Ας το καταψηφίσουν και οι βουλευτές το έκτρωμα.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 00:39 | Μαρία Δημητριάδου

    Εντελώς απαράδεκτο, παράλογο και πρωτοφανές ο «γάμος» ανθρώπων του ίδιου φύλου. Ο γάμος από καταβολής κόσμου, είναι ένωση ανθρώπων αντίθετου φύλου, οπότε το νομοσχέδιο που εισάγει τέτοια παρωδία είναι σκέτο έκτρωμα. Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων συνανθρώπων μας, αρκούν οι υφιστάμενοι νόμοι με το Σύμφωνο Συμβίωσης.
    Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ του νομοσχεδίου είναι η υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες. Αποκρύπτεται από την κυβέρνηση, ότι αν ψηφισθεί αυτό το έκτρωμα, τότε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα ακολουθήσει η νομοθέτηση της υιοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, διαφορετικά η χώρα μας θα καταδικαστεί από το Διεθνές Δικαστήριο. Δεν μπορεί να επιτρέψεις οι ομόφυλοι να παντρεύονται, αλλά να απαγορεύσεις να υιοθετούν!
    Πακέτο πάει και η απόκτηση τέκνων από παρένθετες μητέρες, που μπορεί να γίνει σε χώρες εκτός Ελλάδας. Η παρένθετη κύηση είναι υποβιβασμός της γυναίκας σε αναπαραγωγική μηχανή, και μαζί με την υιοθεσία παραβιάζουν το βασικό δικαίωμα των παιδιών, να έχουν πατέρα και μητέρα… Για όλους αυτούς τους λόγους το νομοσχέδιο είναι ένας τεράστιος υποβιβασμός του ανθρώπου. Όπου κι αν έχω απευθυνθεί, κανείς δεν είναι υπέρ, κι αμέτρητοι ομοφυλόφιλοι το καταδικάζουν. Πώς βουλευτές που εξελέγησαν για να υπηρετούν το λαό, θα ψηφίσουν πράγματα αντίθετα με τη λαϊκή βούληση;

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 00:40 | Μαρία Δημητριάδου

    Εντελώς απαράδεκτο, παράλογο και πρωτοφανές ο «γάμος» ανθρώπων του ίδιου φύλου. Ο γάμος από καταβολής κόσμου, είναι ένωση ανθρώπων αντίθετου φύλου, οπότε το νομοσχέδιο που εισάγει τέτοια παρωδία είναι σκέτο έκτρωμα. Αν κανείς κόπτεται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων συνανθρώπων μας, οι υφιστάμενοι νόμοι με το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι επαρκείς. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
    Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ του νομοσχεδίου είναι η υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες. Αποκρύπτεται από την κυβέρνηση, ότι αν ψηφισθεί αυτό το έκτρωμα, τότε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα ακολουθήσει η νομοθέτηση της υιοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, διαφορετικά η χώρα μας θα καταδικαστεί από το Διεθνές Δικαστήριο. Δεν μπορεί να επιτρέψεις οι ομόφυλοι να παντρεύονται, αλλά να απαγορεύσεις να υιοθετούν!
    Πακέτο πάει και η απόκτηση τέκνων από παρένθετες μητέρες, που μπορεί να γίνει σε άλλες χώρες εκτός Ελλάδας, και να φέρνουν τα παιδιά στην Ελλάδα μετά. Η παρένθετη κύηση είναι υποβιβασμός της γυναίκας σε αναπαραγωγική μηχανή, και με την υιοθεσία παραβιάζουν το βασικό δικαίωμα των παιδιών, να έχουν πατέρα και μητέρα… Για όλους αυτούς τους λόγους το νομοσχέδιο είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποβιβασμούς του ανθρώπου, και είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ και ΟΝΕΙΔΟΣ να ψηφιστεί. Όπου κι αν έχω απευθυνθεί, δεν έχω βρει έναν άνθρωπο να είναι υπέρ, κι αμέτρητοι ομοφυλόφιλοι το καταδικάζουν. Πώς λοιπόν ένας πρωθυπουργός που εξελέγη για να υπηρετεί το λαό, επιμένει να νομοθετήσει πράγματα αντίθετα με τη λαϊκή βούληση;

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 00:19 | Αλεξάνδρα Κ.

    Είμαστε Έλληνες χριστιανοί Ορθόδοξοι, όχι κάποιοι κακομοίρηδες δυτικοευρωπαίοι, χαμένοι μέσα στο σκότος της αιρετικής Ευρώπης του πάπα και των προτεσταντών. Δεν νοείται η Ορθόδοξη Ελλάδα να νομοθετήσει τέτοιο βδελυρό έκτρωμα. Ούτε οι παγανιστές πρόγονοί μας, ούτε οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι πρόγονοί μας διανοήθηκαν κάτι τέτοιο!!! Μάλιστα και στην προ Χριστού Ελλάδα νομοθετούσαν εναντίον του!!!
    Όλοι ξέρουμε την κατάληξη της πόλεων Γομόρρα και Σοδόμων… σε μια εποχή που είχαν ελαφρυντικό ότι δεν είχε έρθει ακόμα ο Χριστός στην Γη.
    Εμείς πλέον δεν το έχουμε αυτό το ελαφρυντικό. Και μάλιστα εμείς την ανωμαλία σήμερα την νομιμοποιούμε κιόλας!!!
    Αν σήμερα η Νεκρά θάλασσα, που στα νερά της προκλητικά πλένονται οι κίναιδοι, καλύπτει αυτές τις δύο πόλεις, που παράνομα έπρατταν αυτές τις παρά φύσιν διαστροφές, εδώ στην Ελλάδα, που προσπαθούν να τις προστατεύσουν με νόμο ανθρώπινο, τρέμω και μόνο στην προσπάθεια να διανοηθώ τί μας περιμένει…
    Είναι και Αντισυνταγματικός ο νόμος αυτός, αφού θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά, αλλά και τον ίδιο τον θεσμό της οικογένειας, αλλά είναι και Άνομος – ενάντια στον Νόμο του Θεού –
    Λευιτικό 20:13.
    Μετάνοια, Μετάνοια, Μετάνοια, γιατί έρχεται η κάθαρση της Εκκλησίας Του Χριστού, και ολόκληρης της πλάσης Του.
    Εμείς αν κατασκευάζαμε ένα αντικείμενο και είχε γεμίσει βρώμα και δυσλειτουργούσε, θα το επισκευάζαμε και σίγουρα θα το καθαρίζαμε… και ο νοών νοείτω!!!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 00:38 | Κώστας Π

    Διαφωνώ κάθετα

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 00:59 | Μαρία

    Διαφωνώ κάθετα με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο ως γυναίκα. θεωρώ ότι είναι ευτελισμός της γυναικείας υπόστασης να χρησιμοποιείται ως μηχανή αναπαραγωγής επί πληρωμής. Υπάρχουν τόσα παιδιά στα ιδρύματα που διψούν για αγάπη. Ακόμη,το πρότυπο της μητέρας είναι πολύ σημαντικό στην φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού.
    Τέλος,τα παιδιά χρειάζονται ανδρικό και γυναικείο πρότυπο. Δεν έχουμε δικαίωμα να στερήσουμε από κανένα παιδί τον πατέρα ή την μητέρα, ιδιαίτερα από ένα ορφανό. Η Βιολογία επίσης δείχνει ότι μόνο άνδρας και γυναίκα γεννούν παιδιά. Δύο άνδρες ή δύο γυναίκες δεν δημιουργούν, συνεπώς δεν αποτελούν οικογένεια. Είναι ενάντια σε κάθε φυσική, κοινωνική και νομική λογική.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 00:55 | Μαριλένα

    Διαφωνώ.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 23:16 | Αρχοντούλα Μ.

    Να αποσυρθεί αμέσως. Είναι κατάπτυστο!

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 23:43 | Αναστασία Βασιλείου

    Διαφωνώ με την άποψη. Είναι γεγονός ότι αυτό έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ το 2017. Αρνούμαι να μεγαλώσουν τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου σε μια κοινωνία που αντιβαίνει στη φύση και στη λογική. Τα παιδιά πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ανατρέφονται από μητέρα γυναίκα, όπως ορίζει η φύση. Τα δικαιώματα των παιδιών υπερισχύουν από αυτά των ομοφυλόφιλων. Η κοινωνία αντιδρά και η κυβερνώντες θα τα βρουν μπροστά τους.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 23:42 | Φώτιος Π.

    Το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 23:31 | Εμμανουήλ

    Το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας άρχιζε με την επίκληση της Αγίας Τριάδος. Το ισχύον Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας αρχίζει με την επίκληση της Αγίας Τριάδος.
    Ο προτεινόμενος νόμος αλλάζει τον ορισμό του θεόσδοτου θεσμού του γάμου. Ο Θεός όρισε τον γάμο ως ένωση ενός ΑΝΔΡΑ και μιας ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
    Οποιαδήποτε αλλαγή είναι εναντίον της Αγίας Τριάδος άρα παραβαίνει το Σύνταγμα που είναι συντεταγμένο στο όνομα της Αγίας Τριάδος.
    Ο προτεινόμενος νόμος είναι αντί-θεος και αντι-συνταγματικος.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 23:16 | ΑΜΑΛΙΑ

    Η διαστροφή και η ανωμαλία με όχημα τον δικαιωματισμο επιχειρει ν’ αλωσει θεσμούς που απλα ειναι ΕΤΣΙ! απο γεννεσεως κοσμου… Έλεος, οικογενεια ειναι: ο,τι μπορει να δωσει συνεχεια στη ζωη. Οποιο αλλο μορφωμα, απλά επιχειρει να νομιμοποιησει ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ εποφθαλμιωντας ν’ αρπάξει Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!!!.
    Καθετα διαφωνη.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 23:48 | Πασχάλης

    Διαφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο.Προσβάλει τον θεσμό της οικογένειας και πολύ περισσότερο την μάνα που μας γέννησε.
    Ντροπή.
    Διαφωνώ

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 23:36 | ΑΝΔΡΕΑΣ Π., ΝΟΜΙΚΟΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΓΑΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΕΙ ΓΙΑ ΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ» (ΤΟΜΟΣ Α΄) ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (ΕΚΠΑ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΑΡΔΙΚΑ, ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 23:01 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Δεν συμφωνώ

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 23:33 | Μαριάννα

    Ενός κακού μύρια έπονται….

    Αν ψηφισθεί αυτός ο νόμος…

    https://amfoterodexios.blogspot.com/2024/01/blog-post_28.html?m=0&fbclid=IwAR2B9STPchcLZfugNLQcoHxUappApT2QDTyZBecFQMBkDXUxl-EEPQ7vYb0

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 23:47 | Ευθύμιος

    Θεωρώ ότι είναι λάθος. Η μάνα είναι κάτι το ιερό.
    Δεν υπάρχει λόγος να ακολουθήσουμε λάθη που έγιναν και σε άλλες χώρες.
    Αγαπώ και σέβομαι όλους τους ανθρώπους και δεν θέλω να παρέμβω στις επιλογές τους. Όμως ο γάμος, αφορά έναν άνδρα και μία γυναίκα.
    Πιστεύω ότι όλες τις άλλες επιλογές τις καλύπτει το σύμφωνο συμβίωσης.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 22:59 | Παναγιώτα

    Με το νομοσχέδιο αυτό επιλέγουμε όχι το φως αλλά το σκότος. Δεν πάμε μπροστά αλλά πίσω, κάτι που φυσικά έχουν φροντίσει να μας κρύψουν, αλλοιώνοντας την ιστορία, το εθνικό μας φρόνημα και προπαντός την αλήθεια του μοναδικού μας δημιουργού.

    Ακολουθουμε πιστά ιδεολογίες ξένες προς εμάς και ερωτώ πού θα αποφανθούμε οταν θα εχουμε φτάσει στο κοινωνικό αδιέξοδο που εχουν ήδη φτάσει οι χώρες του Δυτικού κόσμου εφόσον τώρα γυρίζουμε την πλάτη μας στον Κύριο μας;

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 22:13 | ΜΑΝΟΣ

    Άρθρο 3
    Έχουμε 1) Περίπτωση που έχουμε σύνδεση 2 ανθρώπων σωματικά, και εφόσον είναι και οι 2 χωρίς πρόβλημα αναπαραγωγικό, τους δίνεται η δυνατότητα αναπαραγωγής με φυσικό τρόπο. Αυτού του είδους τη σύνδεση την καλούμε «γάμος» (από αρχαιοτάτων χρόνων υπάρχει η έννοια αυτή).
    Έχετε ανακαλύψει μήπως τέτοια δυνατότητα αναπαραγωγής με φυσικό τρόπο, πλην της συνδέσεως μεταξύ 2 ετερόφυλων ανθρώπων; Αν έχετε ανακαλύψει κάτι τέτοιο, τότε μόνο μπορείτε να κάνετε «διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου». Αν δεν έχετε ανακαλύψει κάτι τέτοιο, τότε δεν μπορείτε να το κάνετε με επέκταση της έννοιας του γάμου. 2) Περίπτωση που έχουμε σωματική σύνδεση μεταξύ 2 ομοφύλων ανθρώπων, ακόμη και αν είναι και οι 2 χωρίς πρόβλημα αναπαραγωγικό, δεν τους δίνεται η δυνατότητα αναπαραγωγής με φυσικό τρόπο. Άρα η Περίπτωση 2, εκ της φύσεως διακρίνεται από την Περίπτωση 1. Για Νομική κάλυψη Δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν στην Περίπτωση 2, μπορούμε να κάνουμε επέκταση μόνο στο Σύμφωνο Συμβίωσης (αυτός είναι και ο όρος για να καλυφθεί η Περίπτωση που έχουμε σωματική σύνδεση μεταξύ 2 ομοφύλων ανθρώπων και θέλουν να έχουν και νομική κατοχύρωση διαφόρων δικαιωμάτων). Οπωσδήποτε πρέπει να υπάρξει διασφάλιση της ισότητας, αλλά αυτό που θα προκύψει, δεν μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με τον φυσικό κανόνα αναπαραγωγής του ανθρώπου.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 22:15 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Διαφωνω απολυτως!!!!
    Ο γαμος περναει τρελη κριση και ο πονος των νομοθετουντων ειναι να παντρευονται ΚΑΙ οι ομοφυλοφιλοι;;;Προφανως ειναι αλλη η επιδιωξη!
    Αν δε βαλουμε μονοι μας ορια στην αποδομηση της ανθρωπινης φυσης μας, θα τα βαλει η ιδια η φυση και οχι ευχαριστα…..
    Διαφωνω!!!!

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 22:35 | Αλεξία

    Θεωρώ ότι το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο και οδηγεί στην μείωση του πληθυσμού!!! Ο γάμος μεταξύ δυο ανθρώπων γίνεται για την δημιουργία οικογένειας! Ποιος ο λόγος του γάμου δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου όταν δεν καταλήγει σε απόκτηση τέκνου;;; Παντού στη φύση υπάρχει το αρσενικό και το θηλυκό γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, την αναπαραγωγή και την διαιώνιση του είδους! Στην προκειμένη περίπτωση αρκεί το σύμφωνο συμβίωσης γι΄ αυτούς τους ανθρώπους!! Η πολιτεία δολίως φέρνει αυτό το νομοσχέδιο για να προχωρήσει στη νομιμοποίηση της υιοθεσίας παιδιών σε αυτά τα ζευγάρια!! Θέλουν λοιπόν να έχουν όλα τα προνόμια του γάμου, που δεν είναι άλλα από την απόκτηση τέκνων με οποιοδήποτε τρόπο!!! Αλλιώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να παντρεύονται μέσω του γάμου, μπορούσαν να το κάνουν και με το σύμφωνο συμβίωσης!!!

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 22:59 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Εχουμε τρελαθει τελειως;;;; Σε μια εποχη που ο γαμος και οι ανθρωπινες σχεσεις γενικα, περνουν τρελη κριση,ο πονος μας ειναι αν θα παντρευονται ΚΑΙ οι ομοφυλοφιλοι;;;;; δεν με πειθει καθολου οτι ο καημος των νομοθετουντων ειναι τα δικαιωματα κι αλλα τετοια χαζα! Αλλη ειναι η επιδιωξη προφανως!!!
    Διαφωνω απολυτως!!! Και η ανθρωπινη αποδομηση εχει ορια. Κι αν δεν τα βαλουμε μονοι μας οι ανθρωποι, θα τα βαλει η ιδια η φυση που παραβιαζουμε και βιαζουμε διαρκως!!!!
    Διαφωνω!!!

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 22:56 | ΕΛΕΝΗ

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο το οποίο παράγει ανισότητα και διακρίσεις σε βάρος παιδιών που χωρίς να ερωτηθουν καταδικάζονται να στερηθούν τη στοργή της μάνας και να μεγαλώνουν σαν πειραματόζωα μέσα σε μια αντίθετη προς τη φύση κατάσταση.
    Διαφωνω με την καταπάτηση κάθε ηθικής και θρησκευτικής αξίας και πίστης.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 22:24 | Σταυρούλα

    Σε μια ορθόδοξη χώρα,όπως είναι η Ελλάδα,κάνετε διαβούλευση για ένα νομοσχέδιο εντελώς αντίθετο με τις αξίες και τις αρχές της ορθοδοξίας.Σε αυτή λοιπόν την ορθόδοξη χώρα,των ηρώων και των Αγίων,αντί να ομοιάσουμε τους προγόνους μας και να αγιάσουμε νομιμοποιούμε την αμαρτία.Αντί να καλούμε προς μετάνοια τους ομοφυλόφιλους που παρέκλιναν από τη φύση τους και παραδόθηκαν στα πάθη τους,νομιμοποιείτε την αμαρτία.Νομιμοποιείτε ταυτόχρονα και την παιδεραστία. Γιατί είναι επόμενο πως οι ομοφυλόφιλοι που δεν μπορούν να χαλιναγωγήσουν τα πάθη τους και λειτουργούν παρά φύσιν, έτσι θα λειτουργήσουν και στα παιδάκια που θα τους δοθούν με τον όποιο τρόπο.Διαλαλείτε πως άλλες 34 χώρες έχουν ψηφίσει γάμο ομοφυλοφίλων,χωρίς να λέτε πόσες χώρες δεν έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο.Γιατί να πέσουμε στον γκρεμό,όπως οι 34 χώρες και να μην διατυμπανίσουμε το ορθό;Γιατί νομιμοποιείτε την ηθική κατάπτωση και την προωθείτε;Γιατί εναντιώνεστε στην οικογένεια,που αποτελείται από πατέρα-μητέρα-παιδιά;Ας μελετήσουμε το Ευαγγέλιο!Αυτό θα έπρεπε να είναι ο νόμος μας!Αυτό να ακολουθούμε!Όχι,λοιπόν,στην ομοφυλοφιλία,όχι σ’αυτό που ονομάζεται γάμος ομοφυλοφίλων!

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 21:26 | Θεοδωρα

    Το αυτεξούσιο που μας έδωσε ο Θεός, επιτρέπει στον κάθε άνθρωπο να κάνει τις επιλογές στη ζωή του,ακόμη κι αν αυτές δεν ειναι σύμφωνες με τον λόγο Του. Αν ψηφιστεί ο παραπάνω νόμος θέτετε σε κίνδυνο τις παιδικές ψυχές και την ισσοροπία της φύσης. Θα θέλατε τα παιδιά ή τα εγγόνια σας να ζούσαν μια τέτοια κατάσταση? Αν λοιπόν έχετε ψυχή και πάνω απ όλα Θεό προστατεψτε τις αθώες ψυχές καταψηφίζοντας τον νόμο,για να αποτρέψετε τις συνέπειες που θα φέρει στην ανθρωπότητα. Άλλωστε η Ιστορία ακόμη και στις μέρες μας συνεχίζει να γράφεται. ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΑΝ ΘΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ. Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΣΑΣ Η ΠΙΚΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?
    ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 21:38 | Μαριάνθη

    Διαφωνώ. Ο Θεός κατέστρεψε τα Σόδομα και Γόμορρα λόγω της ομοφυλοφιλίας.
    Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και οι νόμοι σας είναι σκέτη ανομία. Να φύγετε από την χώρα μας πριν σας βρει κανένα μεγάλο κακό.
    Είστε ανεπιθύμητοι εσείς και τα νομοσχέδια σας.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 21:09 | Μαριάνθη

    Διαφωνώ. Ο Θεός κατέστρεψε τα Σόδομα και Γόμορρα λόγω της ομοφυλοφιλίας. Εάν δεν μετανοηστε θα καταστραφείτε
    Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και οι νόμοι σας είναι σκέτη ανομία. Να φύγετε από την χώρα μας πριν σας βρει κανένα μεγάλο κακό.
    Είστε ανεπιθύμητοι εσείς και τα νομοσχέδια σας.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 21:07 | Δήμητρα

    Απαράδεκτο νομοσχέδιο. Ντροπή σας. Για αυτό σας ψηφίζει ο κόσμος; Με τι μούτρα θα αντικρίσετε τους ψηφοφόρους σας; φωνή λαού, οργή Θεού

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 21:16 | Μαριάνθη

    Ο Θεός κατέστρεψε τα Σόδομα και τα Γόμορρα λόγω της ομοφυλοφιλίας. Εάν δεν θέλετε να καταστραφειτε μετανοηστε.Εάν δεν μετανοηστε θα καταστραφείτε γιατί πάτε ενάντια των νόμων της φύσεως που όρισε ο Θεός. Εν μια νυκτί, εκεί που θα ψηφίσετε αυτά τα άνομα νομοσχέδια εκεί θα καταστραφείτε. Μετανοηστε .

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 21:32 | Μαρίνα

    Διαφωνώ κάθετα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
    Είναι ακόμα μια πτώση του ανθρώπινου είδους.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 21:36 | Μιχαήλ Βιδάλης

    Απαράδεκτο, ανθελληνικό και αντιχριστιανικό νομοσχέδιο…

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 21:55 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΤΟ 2017 ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ . ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΗΤΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΦΥΣΗ

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 21:44 | Μιχαήλ Βιδάλης

    Γιατί η κυβέρνηση παρανοεί ή διαγράφει την κυρίαρχη Ορθόδοξη πολιτισμική ταυτότητα της χώρας (Βλέπε Σύνταγμα); Γιατί η κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει ενάντια στην βούληση της πλειοψηφίας, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκοπήσεις μη συστημικών ΜΜΕ;Οι βουλευτές δεν ψηφίστηκαν προκειμένου να εκπροσωπούν το λαό; Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πως ο λαός υποψιάζεται υπόγεια νεοταξικά ανταλλάγματα για την ψήφιση του νόμου; Σόδομα και Γόμορα…

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 21:28 | Μαρία

    Διαφωνώ κάθετα!! Η κυβέρνηση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του λαού καταργεί το Σύνταγμα και το ιερό πρόσωπο της Μητέρας και του Πατέρα. Γάμος υφίσταται μεταξύ άντρα και γυναίκας τέλος!!Η πολιτεία οφείλει να προστατεύει τα παιδιά και όχι να τα παραδίδει βορά σε ανθρώπους που οι ίδιοι επέλεξαν να αρνηθούν την πατρότητα και την μητρότητα.Ειναι διατροφικό το νομοσχέδιο και επιχειρεί να διαστρέψει την αλήθεια. Η αλήθεια όμως πάντα βρίσκει τον τρόπο να βγει στο φως. Δεν είδα να κόπτονται για το δημογραφικό ή για τους πλημμυροπαθεις της Θεσσαλίας. Ντροπή!!!

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 20:18 | Γεωργία

    Δεν συμφωνώ. Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν αφορά την ομοφυλοφιλία. Αφορά ένα μέρος των ομοφυλόφιλων συμπολιτών μας οι οποίοι επιθυμούν να υιοθετήσουν παιδιά και να έχουν τα ίδια αστικά δικαιώματα με τους ετερόφυλους. Δεν είναι η πλειοψηφία όμως όσοι κι αν είναι, δεν έχει σημασία. Ξέρω ομοφυλόφιλους, που όχι μόνον δεν τους αφορά το θέμα, αλλά τους ενοχλεί κιόλας. Ο Μπενουά Ντιτέρτρ, εξαιρετικός συγγραφέας, μου είχε απαντήσει όταν του ζήτησα την άποψή του, ότι θέλει να τον αφήσουν στην ησυχία του να απολαύσει τη διαφορετικότητά του. «Δεν θέλω να γίνω σαν κι αυτούς».

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 20:56 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Διαφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με το νομοσχέδιο που αλλοτριώνει την οικογένεια.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 20:49 | Μαρία Αλ

    Διαφωνώ!!! Απαράδεκτο!!!

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 20:56 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Καλησπέρα σας.
    Ο προβληματισμός μου εστιάζει την διαδικασία υιοθεσίας/τεκνοθεσίας.
    Σήμερα, είναι σχεδόν αδύνατον για ένα ετερόφυλο ζευγάρι να υιοθετήσει/τεκνοθετήσει ένα παιδί.
    Οι προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν, καθιστούν αδύνατο σε ένα ετερόφυλο ζευγάρι να υιοθετήσει/τεκνοθετήσει.

    Αντί λοιπόν να αυξάνουμε τον κύκλο όσων έχουν δικαίωμα να αιτηθούν υιοθεσία τέκνου, είναι ορθότερο να κοιτάξουμε πως θα κάνουμε την υιοθεσία πιο δυνατή για τα ζευγάρια-οικογένειες.

    Και εφόσον μπορέσει κάθε ζευγάρι που ζητά να υιοθετήσει ένα παιδί, να αποκτήσει ένα παιδί, τότε μπορούμε να συζητήσουμε αν θα επεκτείνουμε τον αριθμό των ζευγαριών που θα έχουν δικαίωμα να αιτηθούν υιοθεσία.

    Το να δώσουμε σήμερα δικαίωμα σε ομόφυλα ζευγάρια να αιτηθούν υιοθεσία τέκνου, όταν η διαδικασία υιοθεσίας τέκνων είναι ΑΔΥΝΑΤΗ ακόμη και για τα ετερόφυλα ζευγάρια, είναι απλά άσκοπο

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 20:51 | stefanos

    παρανομο, αντισυνταγματικο ,αφυσικο διαστροφικο.
    αίσχος!!!

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 20:51 | Αστέριος Τσιντογιάννης

    Δεν υπάρχει καμμία λογική στην πρόταση σας. Διαφωνώ.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 20:38 | ΘΕΟΧΑΡΗΣ

    Όταν κάποιος δεν τηρεί το Ευαγγέλιο θα δώσει λόγο ο ίδιος στο Θεό. Όταν όμως η πολιτεία ψηφίζει νόμους ενάντια του Ευαγγελίου τότε όλο το έθνος θα δώσει λόγο ,για να παιδαγωγηθεί.

    Το παραπάνω έχει ειπωθεί από τον Άγιο Παΐσιο.

    Δεδομένου ότι όσο και αν φωνάξουμε και διαμαρτυρηθούμε οι αντίχριστοι που μας κυβερνούν θα προχωρήσουν τα σχέδια τους, το μόνο που απομένει είναι καλή Μετάνοια.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 19:42 | Αναστάσιος

    ΌΧΙ στο νέο νομοσχέδιο-κοινωνικό θεσμό!
    Τα ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ είναι όρος ΑΝΤΊΘΕΤΟΣ προς εκείνον της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, η οποία συνδέεται και αφορά το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ-κοινωνικό συμφέρον! Αν εφαρμοστεί η επιθυμία-πάθος του καθενός ξεχωριστά, τότε θα επικρατήσει χάος και δε θα μιλάμε πια για κοινωνία ανθρώπων αλλά για ζούγκλα!
    Οι θεσμοί και η σοφία του ανθρώπινου γένους που διαμορφώνουν την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ έχουν διαμορφωθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια και έφτασαν στο απόγειό τους κατά τα 1000 χρόνια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας (ως απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι πρόκειται για την μακροβιότερη αυτοκρατορία του κόσμου).
    Σε κανέναν πολιτισμό-θρησκεία δεν παρατηρήθηκε ΠΟΤΕ αντίστοιχο νομοσχέδιο – θεσμός που να κανονικοποιει οικογένεια από ανθρώπους του ιδίου φύλου.
    Ας πάρουμε λοιπόν στα σοβαρά τα δεδομένα που μας δείχνει η Κοινωνική Επιστήμη και ας μην τα εκμηδενιζουμε όλα για τα καπρίτσια κάποιων οργανώσεων που στόχο έχουν τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και τη σύγχυση των ανθρώπων.
    Η Δημοκρατία, εφόσον εφαρμοστεί, έχει τον αλάνθαστο τρόπο να φανερώσει την Αλήθεια του κοινωνικού συνόλου!

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 19:15 | Μαρια

    Διαφωνω με το νομοσχεδιο που αλλοτριωνει την οικογενεια. Αυτη ηταν που κρατησε την κοινωνια τοσα χρονια λειτουργικη. Η αποδομηση της καταρριπτει ολο το κοινωνικο οικοδομημα

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 19:11 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 19:18 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣ

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ. ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 19:07 | Αθανάσιος Μήνδρος.

    Ο θεός δημιούργησε τον άντρα και για συντροφιά πήρε από το πλευρό του και έπλασε την γυναίκα.Τους έδωσε εντολή αυξάνεστε και πληθύνεστε.Οικογένεια είναι ο πατέρας η μητέρα και τα παιδιά.

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 19:00 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΘΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ.