ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Σκοπός

 

Ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 23:46 | Χριστίνα

    Κι αν εγώ θέλω να παντρευτώ ένα κουνέλι; Θα ζητήσω και επίδομα παιδιού για κάθε κουνελάκι… Κι ας μην είναι βιολογικό μου παιδί.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 23:39 | Αριστομένης Συρόπουλος

    ΝΑΙ- Είναι γελοίο το γεγονός ότι το αυτονόητο είναι θέμα συζήτησης.
    Φυσικά θα πρέπει σε μια ‘πολιτισμενη’ χώρα να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους.Το σημαντικό είναι βλέπουμε τους ανθρώπους για την ψυχή τους και όχι για ασήμαντα όπως την σεξουαλικότητα τους ,αυτό είναι παράλογο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 23:22 | Χριστίνα

    Αύριο μεθαύριο θα ζητήσουν και οι παιδοφιλοι ισότητα… Και οι ζωοφιλοι… και οι νεκροφιλοι… Τι θα κάνετε;
    Τόσα υγιή ζευγάρια ταλαιπωρούνται με το θέμα της υιοθεσίας και δεν κάνετε κάτι. Γιατί τέτοια καούρα για αυτούς που απλώς δηλώνουν τις ερωτικές τους προτιμήσεις φωναχτά; Κι αν δεν πιστεύετε στο Θεό, αλλά στην εξέλιξη του είδους από τις μαϊμούδες, είδατε μαϊμούδες ομοφυλόφιλες; Αν τελικά το γυρίσουμε όλοι, δεν θα μείνει άνθρωπος για να κυβερνήσετε.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 23:36 | Δήμητρα

    ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 23:33 | Χρυσανθη

    Συμφωνώ απόλυτα

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 23:31 | Μπιζιργιαννη Μορφω

    Συντάσσομαι με την Αγία ορθοδοξη εκκλησία δεν συμφωνώ με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 23:29 | Ιφιγένεια

    Δεν ζήτησε κανείς την έγκριση του Θεου. Ο γάμος θα είναι πολιτικος. Ο θεος σας δίδαξε την αγαπη. Οπότε αν θέλετε να μπλεξουμε την θρησκεία σε αυτο, απλα αποδεχθείτε την αγαπη ολων προς όλους. Μόνο υπέρ.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 23:20 | ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ΚΑΘΕΤΑ ΟΧΙ. ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ, ΔΥΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΜΟΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ,ΓΑΜΟΣ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΚΑΘΩΣ Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΟΡΙΖΕΙ.Η ΑΦΥΣΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΩΣ ΓΑΜΟΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΑΡΕΚΤΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΙΚΟ ,ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΙ ΕΞΙΣΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΓΙΚΟ ΓΑΜΟ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΤΟΜΩΝ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΝΟΕΙΤΑΙ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ… ΟΙ ΔΥΟ ,ΛΟΙΠΟΝ, ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΜΟΙΕΣ ,ΠΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ΄….. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ PREID ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΟΙ DRANGS QWENS ΤΡΑΒΕΣΤΟΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ….. ENA EΡΩΤΗΜΜΑ ΘΕΤΩ… Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ,ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ LGBD+…. KAI KATOΠΙΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ…. -ΜΠΟΡΕΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΝΑ ΔΙΕΥΡΗΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΙΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 23:25 | Αναστασια

    Σκέφτομαι πως οι γυναίκες δέχονται αυτό το νομοσχέδιο;;;;Ένας μεγάλος κοινωνιολογος, που μας δίδαξαν στο πανεπιστημίο.. Έλεγε.. Ότι το δίκαιο ήταν μητρικό, οχι πατρικο. Η μεγαλύτερη ήττα της γυναίκας-μητέρας ήταν ότι της πήραν το μητρικό δίκαιο, τα παιδιά να φέρουν το ονομα της και ότι αυτό συνεπάγεται.. Τώρα;; τις παίρνουν και το δικαίωμα της μάνας.. Πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά χωρίς μάνα; δε διαβάζεται χιλιάδες ανθρώπους, τις ιστορίες τους, όταν μεγαλώνουν χωρίς μάνα; τι πίκρα έχουν στη ψυχή τους; η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογικα προβληματα..και κάνεις δε ρώτα τα παιδιά..
    Πόσα νέα παιδιά θα πειραματίστουν σε νέες καταστάσεις; δε θα συγχιστουν ψυχικά; πως γίνεσαι ολοκληρωμένος άνθρωπος όταν δε ξέρεις τι είσαι; μάλλον αυτό επιδιώκουν..
    Το κομμάτι της πίστης;; μάλλον δεν έχετε διαβάσει το ευαγγέλιο.. Ο Απόστολος Παύλος, στους Ρωμαίους επιστολή, τα λέει ξεκάθαρα!!!! Ανοίξτε και θα καταλάβετε.. Μιλάει γι αυτές τις καταστάσεις τις πάρα φύσιν..

    Καλή μετάνοια!!! Χωρίς θολούρες στο μυαλό..

    Θλιβομαι ως γυναίκα, που πολλά κορίτσια για να βγάλουν τα προς το ζην, θα γίνουν παρενθετες, γιατι; παράθυρα πάντα υπάρχουν!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:55 | Λευτερης

    ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:45 | Χρυσα

    Δε συμφωνω με το νομοσχεδιο και επιπλεον η γυναικα δεν ειναι εργοστασιο παραγωγης παιδιών

    «Το πείραμα «Σύμπαν 25″ είναι ένα από τα πιο τρομακτικά πειράματα στην ιστορία της επιστήμης, το οποίο, μέσω της συμπεριφοράς μιας αποικίας ποντικών, είναι μια προσπάθεια των επιστημόνων να εξηγήσουν τις ανθρώπινες κοινωνίες.
    Η ιδέα του «Σύμπαντος 25» Προήλθε από τον Αμερικανό επιστήμονα John Calhoun, ο οποίος δημιούργησε έναν «ιδανικό κόσμο» στον οποίο θα ζούσαν και θα αναπαράγονταν εκατοντάδες ποντίκια.
    Πιο συγκεκριμένα, ο Calhoun έχτισε τον λεγόμενο «Παράδεισο των Ποντικών», έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου τα τρωκτικά είχαν Αφθονία τροφής και νερού, καθώς και έναν μεγάλο χώρο διαβίωσης.
    Στην αρχή, τοποθέτησε τέσσερα ζεύγη ποντικών που σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισαν να αναπαράγονται, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός τους να αυξάνεται ραγδαία.
    Ωστόσο, μετά από 315 ημέρες η αναπαραγωγή τους άρχισε να μειώνεται σημαντικά. Όταν ο αριθμός των τρωκτικών έφτασε τα 600, σχηματίστηκε μια ιεραρχία μεταξύ τους και στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι λεγόμενοι «άθλιοι». Τα μεγαλύτερα τρωκτικά άρχισαν να επιτίθενται στην ομάδα, με αποτέλεσμα πολλά αρσενικά να αρχίσουν να «καταρρέουν» ψυχολογικά.
    Ως αποτέλεσμα, τα θηλυκά δεν προστατεύονταν και με τη σειρά τους έγιναν επιθετικά προς τους νέους τους.
    Με την πάροδο του χρόνου, τα θηλυκά παρουσίαζαν όλο και πιο επιθετική συμπεριφορά, στοιχεία απομόνωσης και έλλειψη αναπαραγωγικής διάθεσης. Υπήρξε χαμηλό ποσοστό γεννήσεων και, ταυτόχρονα, αύξηση της θνησιμότητας σε νεότερα τρωκτικά.
    Στη συνέχεια, εμφανίστηκε μια νέα κατηγορία αρσενικών τρωκτικών, τα λεγόμενα «όμορφα ποντίκια». Αρνήθηκαν να ζευγαρώσουν με τα θηλυκά ή να «πολεμήσουν» για το χώρο τους. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το φαγητό και ο ύπνος. Σε ένα σημείο, τα «όμορφα αρσενικά» και τα «απομονωμένα θηλυκά» αποτελούσαν την πλειοψηφία του πληθυσμού.
    Σύμφωνα με τον Calhoun, η φάση θανάτου αποτελούνταν από δύο στάδια: τον «πρώτο θάνατο» και τον «δεύτερο θάνατο». Η πρώτη χαρακτηριζόταν από την απώλεια του σκοπού στη ζωή πέρα από την απλή ύπαρξη – καμία επιθυμία να ζευγαρώσει, να μεγαλώσει νέους ή να δημιουργήσει ένα ρόλο μέσα στην κοινωνία.
    Με την πάροδο του χρόνου, η νεανική θνησιμότητα έφτασε το 100% και η αναπαραγωγή έφτασε στο μηδέν. Μεταξύ των απειλούμενων ποντικών, παρατηρήθηκε ομοφυλοφιλία και, ταυτόχρονα, ο κανιβαλισμός αυξήθηκε, παρά το γεγονός ότι υπήρχε άφθονο φαγητό.
    Δύο χρόνια μετά την έναρξη του πειράματος, γεννήθηκε το τελευταίο μωρό της αποικίας. Μέχρι το 1973, είχε σκοτώσει το τελευταίο ποντίκι στο Σύμπαν 25. Ο John Calhoun επανέλαβε το ίδιο πείραμα 25 φορές και κάθε φορά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
    Το επιστημονικό έργο του Calhoun έχει χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο για την ερμηνεία της κοινωνικής κατάρρευσης και η έρευνά του χρησιμεύει ως σημείο εστίασης για τη μελέτη της αστικής κοινωνιολογίας.
    Αυτή τη στιγμή γινόμαστε μάρτυρες άμεσων παραλληλισμών στη σημερινή κοινωνία… αδύναμοι, θηλυκοποιημένοι άνδρες με ελάχιστες ή καθόλου δεξιότητες και χωρίς ένστικτα προστασίας και υπερβολικά ταραγμένα και επιθετικά θηλυκά χωρίς μητρικά ένστικτα

    Καληνυχτα Ελλαδα .. οι Φιλελε και οι μασωνοι σε ξεπουλησαν ..

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:41 | Ευαγγελία

    Δυστυχώς οι πολιτικοί για πολλοστή φορά αδιαφορούν για τον Ελληνικό λαό τις ανάγκες του,τα συμφέροντά του, και τα θέλω του.Προχωρούν ένα νομοσχέδιο αντικοινωνικό που εξισώνει το θεσμό του γάμου με το δικαίωμα του γάμου, και υπηρετούν την ανήθηκη Ευρώπη και Αμερική. Επιτίθενται στην Ελληνική οικογένεια και επομένως στην κοινωνία ολόκληρη αφού η οικογένεια είναι το κύταρο της.Αφού ο θεσμός του γάμου είναι δικαίωμα κι όχι θεσμός,τότε σε μια ισόνομη κοινωνία θα μπορούμε να παντρευόμαστε και τα ζώα μας!!! άλλωστε κι αυτό από αγάπη θα το πράτουμε!!!όπως ισχυρίζονται οι ομοφιλόφιλοι .

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:18 | Andreas

    Γάμος υπάρχει μόνο μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου. Και υπάρχουν δύο φύλα. Κάθε άλλο είναι παρά φύσιν, αποτέλεσμα νοσηρής φαντασίας. Αν ήταν κατά φύσιν θα ήταν κάτι δημιουργικό, θα μπορούσαν να κάνουν παιδιά. Αντιθέτως είναι μία κατάσταση που οδηγεί σε ασθένειες της ψυχής και του σώματος. Παρά φύσιν πράξεις έφεραν πχ το aids και πολλά άλλα αφροδίσια νοσήματα. Προφανώς είναι αντιχριστιανικό. Ο σοδομισμός ή αρσενοκοιτία καταδικάζεται ρητά σε πολλά σημεία της Αγίας Γραφής (παρά τις προσπάθειες κατά το δοκούν ερμηνείας). Με αυτό το εκτρωματικό «νομοσχέδιο» το οποίο βιαστικά προσπαθείτε να επιβάλλετε ουσιαστικά μεταβάλλει τη γυναίκα σε αντικείμενο κατά παραγγελίαν αναπαραγωγής παιδιών τα οποία ως λούτρινα αρκουδάκια θα δίνονται σε αυτούς τους ανθρώπους για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό και την ματαιοδοξία τους. Και το επακόλουθο είναι κατά μέγα ποσοστό τα παιδιά να γίνουν όπως αυτοί. Αυτό θέλετε ; Ετσι φαίνεται. Πόσες φτωχές γυναίκες θα πληρώνονται αδρά για να γεννήσουν κατά παραγγελία ; Αυτό είναι πραγματικός μεσαίωνας. Οσο για τους ομοφυλόφιλους όπως τους λέτε τώρα των οποίων χαϊδεύετε τα αυτιά, πυοδοτείτε τα πάθη και τους εκμεταλλεύεστε για την υλοποίηση απάνθρωπων σχεδίων, αυτοί είναι για λύπηση. Χάνουν όλη τους τη ζωή, την ευκαιρία να δημιουργούν μία σωστή πραγματική οικογένεια, να κάνουν παιδιά, να ζήσουν τον κατά φύσιν έρωτα. Πέρα από τα εξωτερικά χαμόγελα που έχουν συνεχώς πρόκειται για άτομα ανασφαλή με κατάθλιψη και μίσος. Φαίνεται από τη συμπεριφορά τους στις διαδηλώσεις τους, όπου κατά κανόνα χλευάζουν και μάλιστα με ιδιαίτερα προσβλητικό και βλάσφημο τρόπο τον Χριστιανισμό προσβάλλοντας ιερά σύμβολα και εικόνες (που είναι ο εισαγγελέας εδώ ; δεν υπάρχει ρητορική μίσους σε αυτό ;). Αν μπορούσαν να καταλάβουν τι κακό κάνουν στις ψυχές τους πρώτα απ’ όλα και μετά στο σώμα τους. Και μεταξύ τους, ας κάνουν ότι θέλουν. Δεν τους εμποδίζει κανείς Τα παιδιά όμως δε φταίνε σε τίποτα. Αντιχριστιανικό, Εθνοκτόνο, Καταστροφικό, Απαράδεκτο «νομοσχέδιο» το οποίο θα φέρει συμφορές. Σκεφτείτε το όσο είναι καιρός όσοι είναι να το ψηφίσετε. ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:11 | Γιώργος

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο σε ότι έχει να κάνει με την τεκνοθεσια ομόφυλων ζευγαριών. Σκοπός είναι να βλάψουν το θεσμό της Ελληνικής οικογένειας και των αξιών. Έτσι όπως πάμε στο μέλλον θα έχουμε νομοσχέδια του τύπου μείωσης ηλικίας για αποπλανήσεις ανηλίκων – παιδοφιλία και να επιτρέπετε η κτηνοβασια. Στην Γερμανία επιτρέπεται ήδη.
    ΥΓ1: Σέβομαι τις επιλογές του καθενός.
    ΥΓ2: Εάν η ΝΔ θέλει να γίνουμε σαν τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές και ανεπτυγμένες χώρες να μας φέρει νομοσχέδιο που να ευθυγραμμίζεται με τους ίδιους μισθούς!!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:24 | Δημήτρης

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο.Η ομοφυλοφιλία,είναι ασέβεια.
    Γάμος υφίσταται μόνο, ένωση Άντρος και γυναικός με σκοπό την απόκτηση τέκνων , όλα τα υπόλοιπα είναι διαστροφές.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:59 | Φάνης Σ.

    Ο γάμος ομοφύλων εγκρίθηκε σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις ΗΠΑ το 2015.

    The Supreme Court ruled that the fundamental right to marry is guaranteed to same-sex couples by both the Due Process Clause and the Equal Protection Clause of the Fourteenth Amendment to the United States Constitution. The ruling meant that all fifty states must lawfully perform and recognize the marriages of same-sex couples on the same terms and conditions as the marriages of opposite-sex couples, with all the accompanying rights and responsibilities.

    «Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι το θεμελιώδες δικαίωμα του γάμου εξασφαλίζεται στα ζευγάρια του ίδιου φύλου τόσο από τη ρήτρα περί δίκαιης διαδικασίας όσο και από τη ρήτρα περί ίσης προστασίας της 14ης τροποποίησης του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η απόφαση σήμαινε ότι όλες οι πενήντα πολιτείες πρέπει να εκτελούν νόμιμα και να αναγνωρίζουν τους γάμους ομοφυλοφίλων ζευγαριών με τους ίδιους όρους και συνθήκες όπως και οι γάμοι των ζευγαριών αντίθετου φύλου, με όλα τα συνοδευτικά δικαιώματα και ευθύνες».

    H Eλλάδα άργησε λίγο σε σχέση με τις πολύ ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμουμ αλλά έστω και τώρα ας γίνει το βήμα προς την ισότητα των πολιτών!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:29 | Σπυρίδων Ασπιώτης

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
    1. Δημιουργεί ανισότητες! Τι ισχύει τώρα: Εάν μείνει ορφανό παιδί από τον 1ο γάμο, πηγαίνει στον έτερο φυσικό του γονέα ή σε συγγενείς και όχι στον/στην σύζυγο του 2ου γάμου! Ενώ, η κυβέρνηση με το παρόν νομοσχέδιο θέλει να υιοθετείται το παιδί από τον/την «σύζυγο», δηλ. από έναν ξένο! Άρα, λοιπόν, ο Μητσοτάκης παραμυθιάζει τον κόσμο όταν αναφέρεται σε «ισότητα» στον γάμο!
    2. Είναι αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο! Ο γάμος ως θεσμός και ως συνάφεια ανδρός και γυναικός προβλέπεται ρητώς στους ιερούς κανόνες, των οποίων η κατοχύρωση εδράζεται στο άρθρο 3 του Συντάγματος, προστατεύεται δε και από το άρθρο 21 του Συντάγματος. Αν στα παραπάνω προστεθεί και το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι ο γάμος ως μυστήριο τελούμενος με την ιερολογία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν ο μοναδικός από την ελληνική Πολιτεία αναγνωρισμένος γάμος μέχρι το 1982. Έκτοτε συνυπάρχει ως ισόκυρος με τον πολιτικό γάμο (άρθρο 1367 Αστικού Κώδικα), νομίζω σε κανέναν μας δεν καταλείπεται έστω και η παραμικρή αμφιβολία, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έπρεπε να έχει ενεργό ρόλο στο όλο ζήτημα. https://www.exapsalmos.gr/mia-alli-optiki-tis-apofaseos-tis-ieras-synodou/
    3. Πρόκειται να επηρεάσει και να αλλάξει την καθημερινότητα και τη ζωή της κοινωνίας και κυρίως των παιδιών, τα οποία εξαναγκασμένα θα διδασκονται (ήδη γίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις) για 72 φύλα.
    4. Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξες. Αντίθετα, ένας τέτοιος νόμος προσβάλλει τη δημιουργία. Δεν αποτελεί κοινωνική πρόοδο αλλά σύγκρουση με τη φυσική τάξη, κατήφορο. (Αναστάσιος, Αρχιεπίσκοπος Τιράνων).
    5. Το ν/σ είναι εθνικό έγκλημα, τη στιγμή που έχουμε αρνητικό ρεκόρ γεννήσεων. Οδηγεί την Πατρίδα και το Έθνος μας στην εξαφάνιση!
    6. Θυμηθείτε:
    – Γεν. 1:27-28
    – Γεν. 19:1-25
    – Α’ Κορ. 6:9-10.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:37 | Θωμαή Στ.

    Ο «γάμος» αυτός δεν είναι καν γάμος. Διότι ο γάμος είναι ΕΝΩΣΗ του άνδρα και της γυναίκας. Δύο όμοια στοιχεία δεν ενώνονται. Πρόκειται για παρέκκλιση, για εκτροπή του φυσιολογικού, που βάζει βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Θύματα αυτής της παρά φύσιν κατάστασης τα ίδια τα παιδιά τα οποία θα εκπαιδεύονται να την δέχονται ως φυσιολογική. Όμως φυσιολογική δεν είναι. Θυσιάζεται η λογική, θυσιάζεται η ψυχική ισορροπία των ανθρώπων και ειδικά των παιδιών για χάρη του δικαιωματισμού. Πάρτε το πίσω τώρα αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:07 | Ευδοκία

    Δεν συμφωνώ με τον γάμο των ομοφυλόφιλων,γιατί είναι αμαρτία. Το λέει ο Απόστολος Παύλος.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:35 | Έλενα

    Οχι στον γάμο.
    Απόλυτα οχι στην υιοθεσία.
    Μετά από πολλή μελέτη κ ώριμο προβληματισμό, χωρίς φανατισμούς.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:40 | Μαίρη

    Ναι στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Ναι στα ίσα δικαιώματα. Όχι στον σκοταδισμό και την ομοφοβία.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:45 | Νικόλας

    H ένωση δύο ανθρώπων που αγαπιούνται με τα ιερά δεσμά του γάμου είναι αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ένα μεγάλο ΝΑΙ στο νομοσχέδιο αυτό

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:29 | Νικόλαος Κ.

    Στο σύνολό του το νομοσχέδιο διαστρεβλώνει την έννοια της ισότητας . Το σύνταγμα είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο και ποιοι συνάπτουν γάμο για σύσταση οικογένεια και προστασίας των αποκτούμενων τέκνων βασισμένο σε κανόνες βιολογικούς και ηθικούς .
    Δεν είναι δυνατόν να επικαλούμαστε θέματα ισότητας για κάτι που αφορά ξεκάθαρα τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός και οποιασδήποτε »κοινότητας» αποτελούν μέλος και τα ερωτικά πάθη , οι ερωτικές επιθυμίες και οι σεξουαλικές ορμές να καθορίζουν την δομή της οικογένειας και της κοινωνίας.
    Το να επιτρέπετε το σύμφωνο συμβίωσης στα ομοφυλόφιλα είναι αρκετό στο θέμα επισημοποίησης της σχέσης και σε αυτό το σημείο είναι αποδεκτές βελτιώσεις για θέματα όπως φορολογικά, οικονομικά, κληρονομικά , συνταξιοδοτικά κτλ εξισώνοντας τα ισχύοντα όπως με τα κανονικά ετερόφυλα ζευγάρια , αλλά μέχρι εκεί.
    Τα παιδιά είναι κάτι ιερό που το ορίζει η φύση , το ορίζει η βιολογία και όχι οι σεξουαλικές ορμές και οι ερωτικές επιθυμίες. Δεν επιλέγεις να είσαι ομοφυλόφιλος για να διαιωνίσεις το είδος αλλά για να καλύψεις τις ερωτικές ευθυμίες και τις σεξουαλικές ορμές. Η οικογένεια έχει τους γονείς που είναι μητέρα και πατέρας, έχει παππού και γιαγιά, έχει θείο και θεία, έχει τα παιδία που είναι ΑΓΟΡΙ και ΚΟΡΙΤΣΙ που γίνονται ΑΝΔΡΕΣ και ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
    Παραπάνω φύλα με ένα ή δύο »λ» έχουν τα δέντρα , τα λουλούδια και η τράπουλα.
    Αυτά που ορίζει η φύση είναι τα λογικά τα ηθικά όλα τα άλλα είναι παραφύση ερωτικά απωθημένα.
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:06 | Γαρουφαλιά

    Ισότητα για όλους!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:11 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:42 | Θανάσης

    Η κοινωνία πρέπει να εξελίσσεται. Είμαι υπέρ στο δικαίωμα ίσης μεταχείρησης κι επομένως και στο νομοσχέδιο

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:22 | Γιάννης

    Όταν κάποιος πάει κόντρα στην φύση, μαντέψτε ποιός θα είναι ο νικητής τελικά.
    ΟΧΙ ΟΧΙ στο νομοσχέδιο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:20 | Σταύρος Βουγιουκλιδης

    Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ δεν μπορούν να γίνονται νόμος σε βάρος της κοινής λογικής , της βιολογίας και πολύ περισσότερο σε βάρος των παιδιών. Ας πάρουν γατάκια για παρέα. Εκτός αν σε αυτή τη χώρα φτάσουμε στο ακραίο σημείο να δεχόμαστε δεκάδες ταυτότητες σαν τις ΗΠΑ. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση τραβάει πεισματικά ένα δρόμο κόντρα στη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Αυτό φαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις όπου το 95 % του λαού απορρίπτει αυτό το νομοσχέδιο. Τέλος είναι σαφές ότι οι γυναίκες υποβιβάζονται και διασύρονται σαν εργαλεία στα χέρια αναπαραγωγής άτυχων παιδιών από ανάγκη για λίγο χρήμα

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:20 | Βασω

    ΥΠΕΡ ΥΠΕΡ ΥΠΕΡ

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:36 | Πολυξένη

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο αυτό καθώς η ψήφιση του θα επιφέρει την ολοκληρωτική καταστροφή στην κοινωνία μας .Ο πυλώνας της κοινωνίας μας είναι η οικογένεια και με αυτό το έκτρωμα που θέλει η κυβέρνηση να ψηφίσει θα αποδομηθεί πλήρως ο θεσμός της οικογένειας. Θα καταστραφουν τα παιδια που θα υιοθετουνται από δυο άνδρες ή δύο γυναίκες γονεις καθώς ένα παιδί πρέπει να μεγαλώνει σε ένα υγιές περιβάλλον όπως εξαρχής όλοι γνωρίζουμε.Αφου το 95% των Ελλήνων δεν το αποδέχεται, η κυβέρνηση πόση δημοκρατία περιέχει πια στο πρόγραμμα της;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:28 | Αθανασία

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο.Ο Αγιος Τριαδικός Θεός Ο Μόνος Αληθινός Θεός και δημιουργός των πάντων δημιούργησε τον άνθρωπο σε δύο φύλα άνδρα και γυναίκα!
    Ευλόγησε το γάμο των δύο φύλων για την αναπαραγωγή ανθρώπων !
    Δεν υπάρχει κάτι άλλο παρά μόνο ότι έδωσε ο Άγιος Τριαδικός Θεός!
    Άφησε ο Θεός ελεύθερο τον άνθρωπο! Ο άνθρωπος όταν ζει μακριά από το Θεό, ζει στο σκοτάδι και στη πλάνη και πηγαίνει κόντρα στο θέλημα του Θεού… Μετάνοια και επιστροφή στον Άγιο Τριαδικό Θεό,Στον Κύριο μας Ιησού Χριστό !

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:47 | Λία

    Όταν ο άνθρωπος κάνει ο ίδιος μια αμαρτία, με την σκέψη, τον λόγο ή την πράξη, είναι ατομικά υπεύθυνος γι’ αυτήν. Όταν το κράτος κάνει την αμαρτία νόμο, τότε είναι υπεύθυνο όλο το έθνος για την αμαρτία αυτήν, αν δεν αντιδράσει. Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο της Προς Ρωμαίους επιστολής του Αποστόλου Παύλου, όπου γράφει για την ομοφυλοφιλία, θυμηθείτε και τα Σόδομα και τα Γόμορρα, πώς καταστράφηκαν από την δίκαιη οργή του Θεού λόγω των ομοφυλοφιλικών σχέσεων των κατοίκων τους. Συν Θεώ, δεν πρόκειται να δεχτώ αυτόν τον νόμο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:39 | Πολυξένη Γιαννακοπούλου

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο αυτό καθώς η ψήφιση του θα επιφέρει την ολοκληρωτική καταστροφή στην κοινωνία μας .Ο πυλώνας της κοινωνίας μας είναι η οικογένεια και με αυτό το έκτρωμα που θέλει η κυβέρνηση να ψηφίσει θα αποδομηθεί πλήρως ο θεσμός της οικογένειας. Θα καταστραφουν τα παιδια που θα υιοθετουνται από δυο άνδρες ή δύο γυναίκες γονεις καθώς ένα παιδί πρέπει να μεγαλώνει σε ένα υγιές περιβάλλον όπως εξαρχής όλοι γνωρίζουμε.Αφου το 95% των Ελλήνων δεν το αποδέχεται, η κυβέρνηση πόση δημοκρατία περιέχει πια στο πρόγραμμα της;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:24 | Ελενη

    Με αυτό το νομοσχέδιο κάποιοι πολίτες της χώρας επιτέλους θα μπορουν και με τον «νόμο» να δημιουργήςουν την οικογένεια που πάντα ονειρευόταν. Οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι θα μπορούν να παντρευτούν κι αν θέλουν θα μπορούν να αποκτήσουν και παιδιά από κοινού. Δυστυχώς ο νομοθέτης δεν θέλησε να δώσει την πλήρη ισότητα που θα περιελάμβανε και το ίσο δικαίωμα στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Ειδικά στην περίπτωση ζευγαριών γυναικών αν θα θέλουν μετά τον γαμο να αποκτήσουν παιδί θα πρέπει πρώτα να χωρίζουν, για να μπορεί η μια από αυτές να υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση. Θα ήταν πιο ολοκληρωμένο λοιπόν αυτό το νομοσχέδιο αν έδινε σε όλα τα ζευγάρια, ετερόφυλα και ομόφυλα, πρόσβαση στη ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:59 | Όλγα Λ.

    Απαράδεκτο να μην έχει θεσπιστεί πιο γρήγορα ισότητα στο γάμο. Μιλάμε για αγάπη, που όλα μπορεί να τα νικήσει. Ξυπνήστε!!!! Η Αγία Ελληνική Οικογένεια που μόνο άγια δεν είναι δεν είναι η μόνη που μπορεί να δώσει ασφάλεια και αγάπη σε ένα ζευγάρι και ένα παιδί. Να είστε ανοιχτοί, η διαφορετικότητα μόνο καλό μπορεί να κάνει σε μια κοινωνία. Φτάνει πια. Ψηφίζω ναι σ’αυτό το νομοσχέδιο. Αν όλοι είχαμε την ελευθερία να είμαστε αυτό που θέλουμε, τότε η κοινωνία θα ήταν πιο όμορφη, και η ζωή καλύτερη.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:42 | Δήμητρα

    Ένα μεγάλο «ναι!» στο νομοσχέδιο. Και ένα μεγάλο «να πάτε στο διάολο!» σε εσάς τους ομοφοβικούς που νομίζετε ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν κάνουν για γονείς. Νομίζετε πως τα στρέιτ ζευγάρια είναι πρότυπα γονέων; ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ η πλειοψηφία των ζευγαριών που παίρνει διαζύγιο-ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ-είναι στρέιτ! Η πλειοψηφία των εγκληματιών προέρχονται από στρέιτ οικογένειες! Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά που τα μεγάλωσαν ομοφυλόφιλα ζευγάρια, έχουν λιγότερη τάση προς εγκληματικές συμπεριφορές ΚΑΙ έχουν λαμπρότερο μέλλον(ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ ΠΑΡΑΚΑΛΏ, ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ)! Ξέρετε γιατί; Γιατί τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αντιμετωπίζουν τόσες δυσκολίες στη ζωή τους, που όπως γίνεται και με το γυναικείο πληθυσμό(λατρεύω το γεγονός που ΟΛΑ από τα σχόλια κατά τού νομοσχεδίου ήταν από άνδρες), μεγαλώνουν πιο δυνατοί, ανεξάρτητοι, εκσυγχρονισμένοι και θα προσπαθήσουν πιο ενεργά να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους! Γι’αυτό και είναι άλλωστε, τα καλύτερα πρότυπα γονέων!
    Άμα είχα ομοφυλόφιλους γονείς, πολλά από τα προβλήματα μου(που δημιούργησαν οι «τέλειοι» στρέιτ γονείς μου) δε θα υπήρχαν.
    ΝΑΙ στο νομοσχέδιο. ΝΑΙ στον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων και ναι στο δικαίωμα στην υιοθεσία. Μακάρι πολλά παιδάκια να υιοθετηθούν επιτέλους-μιας και οι στρέιτ δεν κινητοποιούνται ιδιαίτερα-ώστε να μην καταλήξουν για πάντα στο σύστημα, σε διαφορετικά σπίτια ή ακόμα και στο δρόμο!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:46 | Koullis

    Συντάσομαι με την Εκκλησία Του Χριστού. Λέω όχι στο νομοσχέδιο

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:27 | Παναγιώτα

    Ο όρος μάνα εξευτελιζεται. Ο άνθρωπος για να αναπτυχθεί φυσιολογικά χρειάζεται τη στοργή της μάνας με τον πλούσιο συναισθηματικο της κοσμο και την σταθερή παρουσία του πατέρα που του δίνει αυτόπεποίθηση.Η αγάπη εννοείται. Αν δεν υπάρχουν αυτές οι σταθερές αξίες πόσο σίγουροι είμαστε για το αποτέλεσμα? Διαφωνώ με το νομοσχέδιο

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:22 | Μηνάς Νεκτάριος

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο που αφορά το γάμο των ομοφυλόφιλων. Η πλειοψηφία του Ορθοδόξου Ελληνικού λαού δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση , η οποία μπορεί να το διαπιστώσει κάνοντας ένα δημοψήφισμα. Ο γάμος αποτελεί σταθμό ζωής για τον άνθρωπο, πράξη υπεύθυνη και ουσιαστική . Γάμος είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας με σκοπό να κάνουν παιδιά και να δημιουργήσουν οικογένεια. Η οικογένεια είναι το κύτταρο από το οποίο αποτελείται η ανθρώπινη κοινωνία, είναι η καρδιά του κόσμου και του ανθρώπινου πολιτισμού. Εάν η οικογένεια στηρίζεται σε ισχυρά θεμέλια και είναι σωστή και γερή, τότε και η κοινωνία θα είναι υγιής . Η Νέα Τάξη Πραγμάτων προωθεί την ανηθικότητα και την ανωμαλία .
    Ντροπή και αισχος .

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:15 | Ελένη

    Ναι στα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:48 | Κώστας Δημητρίου

    τι σημαίνει ΛΟΑΤΚΙ+…; ιδίως το + ;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:46 | Ειρήνη

    Είναι θλιβερό το γεγονός ότι εν έτη 2024 αντιπαρατιθομαστε στα ίσα δικαιώματα. Στρατολογουμαστε εναντίον της ΥΙΟΘΕΣΊΑΣ (!!!) και προτιμούμε τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ΙΔΡΎΜΑΤΑ πάρα σε μια αγαπημένη ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ. Εκατοντάδες συζητήσεις στις οποίες στρειτ άνθρωποι απορρίπτουν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι τα δικαιώματα δεν είναι πίτα, η θεσμοθέτηση τους για ένα μέρος του πληθυσμού δεν ζημιωνει τους υπόλοιπους. Η θρησκεία είναι προσωπικό ζήτημα. Το επιχείρημα ότι το νομοσχέδιο έρχεται σε αντίθεση με τα πιστεύω της εκκλησίας και έτσι δεν «μπορεί» να εφαρμοστεί δεν μπορεί παρά να έρχεται σε αναλογία με την φράση » ΕΣΥ δεν μπορείς να φας ζάχαρη γιατί ΕΓΩ κάνω δίαιτα »

    Μαθήτρια 3ης Λυκείου

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:10 | Αλέξανδρος Π.

    ΔΕΝ συμφωνώ και ΔΕΝ εγκρίνω το νομοσχέδιο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:34 | Ενεπεκογλου Αναστάσιος

    Συντάσομαι με την Εκκλησία Του Χριστού. Λέω όχι στο νομοσχέδιο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:56 | Πιέρος

    Συντασσόμενος με τὴν Αγία Εκκλησία λέω όχι στο Νομοσχέδιο αυτό.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:15 | Πιέρος

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΛΈΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΤΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ / ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΕΩΣ! ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΕΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΚ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:45 | Μαρία

    ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΌ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΏΡΑ!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:20 | Nikos

    ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:02 | Πηνελόπη

    Είμαι ύπερ υπέρ αυτού του νομοσχεδίου!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:05 | Νατασα

    την αρχή η γη ήταν….ΕΠΙΠΕΔΗ!

    Αργότερα μάθαμε για τους ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ και ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ…Ινδιάνους!

    Στον μεσαίωνα καιγαμε τις…ΜΆΓΙΣΣΕΣ!!!

    Ξαφνικά στον 21ο αιώνα….ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ το θρήσκευμα από τις ταυτότητες μας!

    Χθες αντιλήφθηκαμε ότι οι νέες ταυτότητες είναι….του ΔΙΑΒΟΛΟΥ!

    Σήμερα….η ομοφυλοφιλία «πυροβολει» τα ήθη και τις αξίες μας!

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

    Εάν θέλουμε να ζούμε σε μια πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ίσα δικαιώματα σε ΟΛΟΥΣ τους Ανθρώπους.

    Εκπτώσεις,σκεπτικισμός και φοβία για καταπάτηση του «εξευγενισμενου» ήθους μας απλά….δεν χωράνε σε μια σκεπτόμενη κοινωνία.

    Έστω και αργά έχουμε υποχρέωσή να δούμε τα»ΑΟΡΑΤΑ» παιδια ,να αναγνωρίσουμε τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και να πράξουμε το αυτονόητο.

    ΝΑΙ!!!!!!

    Χριστόπουλου Νατάσα
    εργαζόμενη,σύζυγος,μητέρα
    (πρέπει να δηλώσω και τον σεξουαλικο μου προσανατολισμό);;;;