- Από τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου, καταργείται ο Ν. 3133/2003 «Κεντρική Επιτροπή Κωδικοποίησης» (ΦΕΚ Α’ 85).
- Ο ορισμός εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στις Επιτροπές που συνιστώνται με τα άρθρα 2 και 4 του παρόντος, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 παρ. 2 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, όπως κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Ν. 1756/1988 (ΦΕΚ Α’ 35), και του άρθρου 10 παρ. 3 του Π.Δ. 282/1996 (ΦΕΚ Α’ 199).
- Με κοινή απόφαση των Υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών καθορίζεται το ύψος της αποζημίωσης του προέδρου και των μελών των Επιτροπών των άρθρων 2 και 4 του παρόντος. Με απόφαση του Υπουργού Επικρατείας ρυθμίζεται κάθε θέμα που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία τους και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
- Οι Επιτροπές επικουρούνται από το διοικητικό, επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης. Για την εξυπηρέτηση του έργου τους είναι δυνατόν να διατίθεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης προσωπικό αποκλειστικώς απασχολούμενο σε αυτές.
1. Εφόσον η έναρξη ισχύος του νόμου προβλέπεται άμεσα και επιλέγεται η κατάργηση της ΚΕΚ και του νόμου 3133/2003, θα πρέπει, στις μεταβατικές διατάξεις, να προβλεφθεί η τύχη των εκκρεμών κωδικοποιήσεων. Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 6 του Συντάγματος, οι εκκρεμείς κωδικοποιήσεις έχουν ανατεθεί ειδικά με νόμο (π.χ. άρθρο 20 ν. 3226/2004) στην ΚΕΚ (η οποία καταργείται). Επομένως πρέπει να προβλεφθεί ρητά είτε ότι συνεχίζονται από την ΚΕΚΗΝ είτε ότι σταματούν.
2. Τέλος, ένας νόμος για τον περιορισμό της πολυνομίας, θα ήταν σκόπιμο στις καταργούμενες διατάξεις (και για συμβολικούς και για ουσιαστικούς λόγους) να αναφέρει ρητά όλες τις άλλες νομοθετικές ή κανονιστικές διατάξεις που έχουν εκδοθεί και συναρτώνται με την ισχύ του ν. 3133/2003.
Η μεταβαση να γινετε σταδιακα στην ουσια του νομοσχεδιου πρακτικα βαση της πρωτης προτασης μου οι ισολογισμοι εργου και οικονομιας θα καταδειξουν ατελειες και υπερβολες αλλα στην βαση του το νομοσχεδιο θα ειναι ενα συν στιν οποια αναδιαρθρωση και διοχευτεση υπερπλυθησμου κρατους και κορεσμενων κρατικων υπηρεσιων.Πιστευω οτι στο τελος το ιδιο το δικαστικο σωμα θα αξιολογησει απο μονο του βαση των εξουσιων που θα το εχει δοθει τις αναγκες και το πρωσοπικο που πρεπει να εργασθει σε ολους τους τομεις δικαοσυνης ακομη και της σωφρονιστικης