Άρθρο 19

Έναρξη ισχύος

Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2015

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

  • 12 Μαρτίου 2015, 02:39 | γιοργος

    συμπληρόνοντας οσα έγραψα , με τον τρόπο που ειναι το οπεν γκοβ…μας κάνετε να ψάχνουμε τον προηγουμενο νόμο πιο άρθρο καταργείτε πιο τποποποιείται κλπ , κάνοντας πιο δυσκολο τον τρόπο παρεμβασης μας , ξεροντας μεχρι τα τώρα οτι το οπεν ερτ ειναι ο φερετζές της δημοκρατιας , οτι οι πιο πολοι ειμαστε «ασχετοι» αλλα κάνουμε κατάθεση ψυχής , φοβάμαι τελικά να καταλήγετε σε έναν τραγέλαφο . ανακεφαλαιωνοντας , αγωνιζόμαστε για μια δημοσια ερτ με εργατικό – λαΙκό έλεγχο για τα συμφεροντα – δικαια των εγαζομενων -ανέργων νέων κλπ. με προστασια της φυσης ….. απο την αυγή – ξημερωμα φαινεται η καλή ημέρα…

  • 11 Μαρτίου 2015, 22:32 | Κωνσταντίνος @ ertopen

    Με το θέμα των αλληλέγγυων δεν έχετε τίποτε να πείτε στον νέο νόμο περί της ΕΡΤ. Γνωρίζω πολύ καλά πως πάμπολα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προεκλογικά στήριζαν τον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ. Των αγώνα αυτών των ανθρώπων στηρίζουμε και πάρα πολλοί αλληλέγγυοι σε όλη την Ελλάδα και χάρη στην συνεργασία μας με τους ανθρώπους του ertopen κρατήσαμε όλο αυτό το διάστημα (από το «μαύρο» της ΕΡΤ μέχρι σήμερα) την φωνή της ΕΡΤ ανοιχτή.

    Κάποιοι από εμάς τους αλληλέγγυους είμαστε άνεργοι – ακριβώς όπως και οι απολυμένοι της ΕΡΤ. Εργαζόμαστε όλο αυτόν τον καιρό στο πλευρό αυτών των ανθρώπων με αυτοθυσία (πολλές φορές), κάτω από αντίξοες συνθήκες πάσης φύσεως προσπαθώντας να συνεισφέρουμε ο καθένας όπως μπορεί στον δίκαιο αυτό αγώνα.

    Όταν προεκλογικά επισκεπτόσασταν το ertopen στηρίζατε τον αγώνα μας. Σήμερα μέσα από αυτό το «νομοσχέδιο» μας ξεχάσατε;…

    Φροντίζετε για τα κεκτημένα και δικαιώματα των εργαζομένων της ΝΕΡΙΤ, αλλά ξεχνάτε τους αγώνες μας. Κρίμα, γιατί λάβαρο της νέας κυβέρνησης ήταν μεταξύ των άλλων η αξιοπρέπεια, η καταπολέμηση της ανεργίας… αλλά ξαφνικά βρεθήκαμε μπροστά στον «φόβο» της «εκδικητικότητας» και ξεχνάτε αυτούς που αγωνίστηκαν μαζί σας…

    Φροντίστε παρακαλώ να λάβετε, έστω και τώρα, υπόψη σας και αυτές τις παραμέτρους και να συμπεριλάβετε κι εμάς στους προς πρόσληψη υπαλλήλους της ΕΡΤ. Δώστε μας τη δυνατότητα μέσα από τη συνέχιση της δουλειάς μας – μέσα στην νέα ΕΡΤ – να «μπολιάσουμε» με το «μικρόβιο» της τόσο επιτυχημένης αυτοδιαχείρησης του ertopen και της ΕΤ3, και την νέα ΕΡΤ.

    Το αξίζουμε γιατί παλέψαμε γι’αυτό και σίγουρα δικαιούμαστε αν μη τι άλλο να αποδείξουμε πως στελεχώνοντας της ΕΡΤ και με εμάς, ούτε η οικονομία της χώρας μας θα πέσει έξω, ούτε κάποιο άλλο κακό θα συμβεί. Μάλλον καλό θα προκύψει απ’το δικό μας «νέο αίμα»!… Γιατί την ΕΡΤ την αγαπήσαμε και θέλουμε να προσφέρουμε την δουλειά μας σ’αυτή τη νέα προσπάθεια.

    Απλώς θυμηθείτε πως έτσι θα είστε κι εσείς συνεπείς στις δεσμεύσεις σας!…

  • 11 Μαρτίου 2015, 01:34 | γιοργος

    ΕΙΝΑΙ ΕΣΚΕΜΕΝΟ ΤΟ «ΛΑΘΟΣ» ΝΑΡΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ …..

    ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΕΡΤ ΘΕΛΕΤΕ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟ ΜΠΕΝΕΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ…. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΕΡΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΗ ΟΧΘΗ….. ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΤΕ…

  • 10 Μαρτίου 2015, 13:08 | Γιάννης

    @ ΒΑΓΓΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

    Ψαξ’ το καλύτερα ώστε να μην διαδίδεις όσα αβάσιμα θεωρείς ότι ισχύουν, που πάντως δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση!

    ΌΛΟΙ οι νόμοι του κράτους ισχύουν από τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εκτός κι αν, κατά περίπτωση, ο ίδιος ο νόμος ορίζει διαφορετικά.

    Αυτό είναι γνωστό χρόνια τώρα!

    Στην περίπτωση κατά την οποία, σε έναν νόμο δεν αναφέρεται καθόλου η έναρξη ισχύος του (ΦΕΚ ή άλλο), τότε ο πολίτης μπορεί να τον επικαλεστεί εφ’ όσον περάσουν δέκα (10) ημέρες από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Τα περί μήνα και λοιπά…, κρίνονται ως ανυπόστατα.

  • 10 Μαρτίου 2015, 11:22 | ελλη

    στη Νεριτ υπαρχουν συμβασιουχοι της πρωην Ερτ με συμβαση εργασιας ορισμένου χρόνου καθώς και 52 συμβασιούχοι της Δ.Τ που δεν εχουν καμία σχέση με την πρωην Ερτ.
    με αυτούς τι θα γίνει?
    Εργαζόμενοι ειναι και αυτοί και μάλιστα συνεπείς και επαγγελματίες.
    δεν υπάρχει η προοπτική να παραμείνουν και εκείνοι έστω ως συμβασιούχοι?

  • 10 Μαρτίου 2015, 01:07 | CHRIS

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ-ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!

  • 9 Μαρτίου 2015, 22:39 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

    Συνήθως η εφαρμογή ενός νόμου ισχύει έπειτα από την πάροδο μήνα από τη δημοσίευση του ανάλογου ΦΕΚ. Πιστεύω ότι ο νόμος είναι κατεπείγον και γιαυτό βάζει ο νομοθέτης την άμεση εφαρμογή του, πράγμα κατά την άποψή μου είναι σωστό, εξαιτίας της κατάστασης

  • 9 Μαρτίου 2015, 19:39 | Μηνάς

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΕΡΑΣΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΗ ΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ.