Η χρήση του διαδικτύου όντως παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πολλαπλές δεξαμενές πληροφορίας και δεδομένων, χωρίς ομως να υποκαθιστά ποτέ τη φυσική παρουσία και προσωπική εμπειρία.
Η θεωρία της πληροφορικής βασίζεται στην επεξεργασία των δεδομένων, σε κάθε βήμα της χάνει ένα μέρος της πληροφορίας που δεν μας αφορά και θεωρείται θόρυβος, αναδεικνύοντας την επιθυμητή πληροφορία. Άρα κάθε χρήση ήδη επεξεργασμένης πληροφορίας (internet) σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τη φυσική παρουσία (μια εικόνα, χίλιες λέξεις λέει ο λαός μας), άλλωστε όπως και να περιγράψει κανείς το CERN δε νομίζω ότι είναι το ίδιο με το να βρεθεί εκεί.
Οι ερευντητικές υποδομές σε ορισμένους τομείς που κρίνονται κρίσιμοι (με σταθερότητα για πάνω από 6 χρόνια), πρέπει να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές (στο μέτρο του δυνατού, φυσικά οχι CERN).
Η χρήση του διαδικτύου όντως παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πολλαπλές δεξαμενές πληροφορίας και δεδομένων, χωρίς ομως να υποκαθιστά ποτέ τη φυσική παρουσία και προσωπική εμπειρία. Η θεωρία της πληροφορικής βασίζεται στην επεξεργασία των δεδομένων, σε κάθε βήμα της χάνει ένα μέρος της πληροφορίας που δεν μας αφορά και θεωρείται θόρυβος, αναδεικνύοντας την επιθυμητή πληροφορία. Άρα κάθε χρήση ήδη επεξεργασμένης πληροφορίας (internet) σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τη φυσική παρουσία (μια εικόνα, χίλιες λέξεις λέει ο λαός μας), άλλωστε όπως και να περιγράψει κανείς το CERN δε νομίζω ότι είναι το ίδιο με το να βρεθεί εκεί. Οι ερευντητικές υποδομές σε ορισμένους τομείς που κρίνονται κρίσιμοι (με σταθερότητα για πάνω από 6 χρόνια), πρέπει να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές (στο μέτρο του δυνατού, φυσικά οχι CERN).