Η Ελλάδα είναι και θα ειναι ουραγος στην Ερευνα και Αναπτυξη και αυτο δεν προκειται να αλλαξει με νομοσχέδια. Επρεπε να γινουν πολλα πριν πολλα χρονια, αλλά πλεον ειναι πολυ αργα. Οταν οι θεσμοί μιας χώρας ειναι βαθια διεφθαρμένοι, είναι δύσκολο να γίνουν σωστά βήματα.
Σοβαρά κράτη όπως το Ισραήλ αποτελούν πρωτοπόρους στην Ερευνα και Ανάπτυξη και αξίζει να μελετηθεί η περίπτωση τους.
Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα απο τη μαζική φυγή επιστημονικού δυναμικού προς το εξωτερικό, το λεγόμενο brain drain.
Όχι μόνο λόγω της κρίσης και της ανεργίας, αλλά και λόγω των χαμηλότατων αμοιβών που προσφέρονται στο υψηλά ειδικευμένο προσωπικό στον ιδιωτικό τομέα.
Υπάρχει τεράστια ανισορροπία μεταξύ εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Υπάρχουν εργαζόμενοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με μεταπτυχιακά και αμοίβονται με 800 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν απόφοιτοι λυκείου στο δημόσιο τομέα με μισθούς 1600 ευρώ.
Η Ελλάδα είναι και θα ειναι ουραγος στην Ερευνα και Αναπτυξη και αυτο δεν προκειται να αλλαξει με νομοσχέδια. Επρεπε να γινουν πολλα πριν πολλα χρονια, αλλά πλεον ειναι πολυ αργα. Οταν οι θεσμοί μιας χώρας ειναι βαθια διεφθαρμένοι, είναι δύσκολο να γίνουν σωστά βήματα. Σοβαρά κράτη όπως το Ισραήλ αποτελούν πρωτοπόρους στην Ερευνα και Ανάπτυξη και αξίζει να μελετηθεί η περίπτωση τους. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα απο τη μαζική φυγή επιστημονικού δυναμικού προς το εξωτερικό, το λεγόμενο brain drain. Όχι μόνο λόγω της κρίσης και της ανεργίας, αλλά και λόγω των χαμηλότατων αμοιβών που προσφέρονται στο υψηλά ειδικευμένο προσωπικό στον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχει τεράστια ανισορροπία μεταξύ εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Υπάρχουν εργαζόμενοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με μεταπτυχιακά και αμοίβονται με 800 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν απόφοιτοι λυκείου στο δημόσιο τομέα με μισθούς 1600 ευρώ.