1. Η κατάργηση των ΕΛΕ είναι κακή ιδέα. Οι ΕΛΕ εχουν ρόλο διαφορετικόν από αυτόν των Ερευνητών. Είναι λιγώτερο "ακαδημαϊκοί" και περισσότερο στην μεταφορά τχνογνωσίας και στις εφαρμογές. Ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός στην εκπλήρωση του ρόλου ενός Ινστιτούτου.
2. Η κατάργηση της Δ βαθμίδας Ερευνητών είναι επίσης πολύ κακή. Αυτό σημαίνει ότι ή θα υποβαθμιστεί η βαθμίδα Γ ή δεν θα δίνονται ευκαιρίες σε νέους και χωρίς εμπειρία επιστήμονες να αποδείξουν τις ικανότητες τους.
3. Η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου στην εξέλιξη ή επιλογή νέων Ερευνητών του αφαιρεί το δικαίωμα να μπορεί να επέμβει αποφασιστικά στην στρατηγική ανάπτυξη του Ινστιτούτου που διοικεί.
4. Ο περιορισμός της θητείας του Διευθυντή σε 4 από 5 χρόνια είναι επίσης υποβαθμιστικός: Τον πρώτο χρόνο τον χρειάζεται για να προσαρμοστεί και να κατατοπιστεί για τον νέο ρόλο του. Τον τέταρτο θα τον απασχολεί η επόμενη του θέση και θα αρχίζει να κάνει αιτησεις κλπ σε άλλους οργανισμούς, άρα του αφήνετε 2 καθαρά χρόνια για να κάνει ό,τι μεταρρυθμησεις και αλλαγές χρειάζεται να γίνουν. Αυτά δεν είναι αρκετά, δεδομένου μάλιστα των διαφόρων χρονικών καθυστερήσεων που συνηθως υπάρχουν στην δημιουργία clusters, spin-off, χρηματοδοτήσεων, συγχωνεύσεων, κλπ.
1. Η κατάργηση των ΕΛΕ είναι κακή ιδέα. Οι ΕΛΕ εχουν ρόλο διαφορετικόν από αυτόν των Ερευνητών. Είναι λιγώτερο "ακαδημαϊκοί" και περισσότερο στην μεταφορά τχνογνωσίας και στις εφαρμογές. Ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός στην εκπλήρωση του ρόλου ενός Ινστιτούτου. 2. Η κατάργηση της Δ βαθμίδας Ερευνητών είναι επίσης πολύ κακή. Αυτό σημαίνει ότι ή θα υποβαθμιστεί η βαθμίδα Γ ή δεν θα δίνονται ευκαιρίες σε νέους και χωρίς εμπειρία επιστήμονες να αποδείξουν τις ικανότητες τους. 3. Η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου στην εξέλιξη ή επιλογή νέων Ερευνητών του αφαιρεί το δικαίωμα να μπορεί να επέμβει αποφασιστικά στην στρατηγική ανάπτυξη του Ινστιτούτου που διοικεί. 4. Ο περιορισμός της θητείας του Διευθυντή σε 4 από 5 χρόνια είναι επίσης υποβαθμιστικός: Τον πρώτο χρόνο τον χρειάζεται για να προσαρμοστεί και να κατατοπιστεί για τον νέο ρόλο του. Τον τέταρτο θα τον απασχολεί η επόμενη του θέση και θα αρχίζει να κάνει αιτησεις κλπ σε άλλους οργανισμούς, άρα του αφήνετε 2 καθαρά χρόνια για να κάνει ό,τι μεταρρυθμησεις και αλλαγές χρειάζεται να γίνουν. Αυτά δεν είναι αρκετά, δεδομένου μάλιστα των διαφόρων χρονικών καθυστερήσεων που συνηθως υπάρχουν στην δημιουργία clusters, spin-off, χρηματοδοτήσεων, συγχωνεύσεων, κλπ.