Β. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ -> Κοινωνικές Επιστήμες
2) Πρόταση για τις Κοινωνικές Επιστήμες
α) Ναρκωτικά <- Πρέπει να ενταχθεί το μάθημα των επικύνδινων ουσιών στα γυμνάσια για την πρόληψη και την αποφυγή τέτοιων δραστηριοτήτων.
β) Μαθητές/τριες σχολικών μονάδων <- Η αστυνομία παίζει μεγάλο ρόλο, όπως όλοι γνωρίζουμε στην μείωση της εγκληματικότητας. Όμως θα μπορούσε να προστεθεί στον ρόλο τους και κάτι ακόμη, δηλαδή: Παρατηρείται το φαινόμενο μαθητών/τριων να κάνουν "κοπάνα" από τα μαθησιακά τους καθήκοντα και να τριγυρνούν στους δρόμους, στις καφετέριες, στα internet καφέ χωρίς να γνωρίζουν απολύτως τίποτα οι γονείς τους μιας και δεν ενημερώνονται πάντα. Φυσικά, κίνδυνοι λοχεύουν. Συνεπώς μια μερίδα αστυνομικών ανά περιοχή θα πρέπει να παρατηρούν άτομα μικρών ηλικιών που κάνουν όλα τα παραπάνω και να συνοδεύονται πίσω στην σχολική τους μονάδα όπου εν σειρά ο δ/ντής ή άλλοι αρμόδιοι να ενημερώνουν τους γονείς τους (ελπίζω να μην θεωρείτε αυτή την ιδέα "παράξενη"...από ότι ξέρω σε άλλα κράτη εφαρμόζεται αυτή η τακτική).
γ) Δημιουργία ομάδων ιατρών με τους απαραίτητους χώρους για κοινωνική στήριξη Έρευνα κάθε χρόνο
* Δομή:
- Επιλογή θεματικής ενότητας
- Έρευνα της
α) Επισκέψεις
β) Διαδίκτυο
γ) Βιβλιογραφία
δ) Εφημερίδες-περιοδικά
ε) Συνεντεύξεις
ζ) Τηλεφωνική επικοινωνία
η) Χρήση E-mail
- Καταχώρηση δεδομένων/στοιχείων στο Η/Υ
- Επεξεργασία των δεδομένων
- Ανακοίνωση και Παρουσίαση στους αρμοδίους
- Προτεινόμενες λύσεις
* Γενικός Προϋπολογισμός - Κατηγορία Γ: 5-10 εκ.€
6) Αυτή η ερευνητική περιοχή διαμορφώνει τα χαρίσματα, την συμπεριφορά, τους στόχους των πολιτών που αποβλέπουν να γίνει η περιοχή τους, η κωμόπολή τους, η πόλη τους πιο ανθρώπινη, που αποβλέπουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, που αποβλέπουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με ότι καλύτερο τους προσφέρεται από την σημερινή κοινωνία.
Η Ελλάδα πλεονεκτεί στο ότι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν φιλοσοφήσει αυτή την ζωή, έχουν περάσει αντιξοότητες, σημαντικά προβλήματα και δίνουν έναν ατομικό και ομαδικό αγώνα καθημερινά. Επομένως, η επιστήμη της κοινωνίας, και μάλλιστα της Ελληνικής κοινωνίας μπορεί μέσω της έρευνας να επιλύσει ουσιαστικά προβλήματα που αναδύονται καθημερινά στα οποία υπάρχουν λύσεις, όμως, η εφαρμογή τους χρειάζεται μια λογική σειρά, μια ταξινόμηση προτεραιοτήτων και φυσικά χρειάζονται και τον αναμενόμενο χρόνο.
Β. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ -> Κοινωνικές Επιστήμες 2) Πρόταση για τις Κοινωνικές Επιστήμες α) Ναρκωτικά <- Πρέπει να ενταχθεί το μάθημα των επικύνδινων ουσιών στα γυμνάσια για την πρόληψη και την αποφυγή τέτοιων δραστηριοτήτων. β) Μαθητές/τριες σχολικών μονάδων <- Η αστυνομία παίζει μεγάλο ρόλο, όπως όλοι γνωρίζουμε στην μείωση της εγκληματικότητας. Όμως θα μπορούσε να προστεθεί στον ρόλο τους και κάτι ακόμη, δηλαδή: Παρατηρείται το φαινόμενο μαθητών/τριων να κάνουν "κοπάνα" από τα μαθησιακά τους καθήκοντα και να τριγυρνούν στους δρόμους, στις καφετέριες, στα internet καφέ χωρίς να γνωρίζουν απολύτως τίποτα οι γονείς τους μιας και δεν ενημερώνονται πάντα. Φυσικά, κίνδυνοι λοχεύουν. Συνεπώς μια μερίδα αστυνομικών ανά περιοχή θα πρέπει να παρατηρούν άτομα μικρών ηλικιών που κάνουν όλα τα παραπάνω και να συνοδεύονται πίσω στην σχολική τους μονάδα όπου εν σειρά ο δ/ντής ή άλλοι αρμόδιοι να ενημερώνουν τους γονείς τους (ελπίζω να μην θεωρείτε αυτή την ιδέα "παράξενη"...από ότι ξέρω σε άλλα κράτη εφαρμόζεται αυτή η τακτική). γ) Δημιουργία ομάδων ιατρών με τους απαραίτητους χώρους για κοινωνική στήριξη Έρευνα κάθε χρόνο * Δομή: - Επιλογή θεματικής ενότητας - Έρευνα της α) Επισκέψεις β) Διαδίκτυο γ) Βιβλιογραφία δ) Εφημερίδες-περιοδικά ε) Συνεντεύξεις ζ) Τηλεφωνική επικοινωνία η) Χρήση E-mail - Καταχώρηση δεδομένων/στοιχείων στο Η/Υ - Επεξεργασία των δεδομένων - Ανακοίνωση και Παρουσίαση στους αρμοδίους - Προτεινόμενες λύσεις * Γενικός Προϋπολογισμός - Κατηγορία Γ: 5-10 εκ.€ 6) Αυτή η ερευνητική περιοχή διαμορφώνει τα χαρίσματα, την συμπεριφορά, τους στόχους των πολιτών που αποβλέπουν να γίνει η περιοχή τους, η κωμόπολή τους, η πόλη τους πιο ανθρώπινη, που αποβλέπουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, που αποβλέπουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με ότι καλύτερο τους προσφέρεται από την σημερινή κοινωνία. Η Ελλάδα πλεονεκτεί στο ότι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν φιλοσοφήσει αυτή την ζωή, έχουν περάσει αντιξοότητες, σημαντικά προβλήματα και δίνουν έναν ατομικό και ομαδικό αγώνα καθημερινά. Επομένως, η επιστήμη της κοινωνίας, και μάλλιστα της Ελληνικής κοινωνίας μπορεί μέσω της έρευνας να επιλύσει ουσιαστικά προβλήματα που αναδύονται καθημερινά στα οποία υπάρχουν λύσεις, όμως, η εφαρμογή τους χρειάζεται μια λογική σειρά, μια ταξινόμηση προτεραιοτήτων και φυσικά χρειάζονται και τον αναμενόμενο χρόνο.