Μετακίνηση καθηγητών ΑΕΙ σε άλλο ΑΕΙ
Μετά την καθησυχαστική δήλωση του κ. Υπουργού την Τρίτη 20 Νοεμβρίου ότι «στα ΑΕΙ δε θα γίνει αποχώρηση εκπαιδευτικών, αλλά ανακατανομή», θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για προαιρετική μετακίνηση (ιδιαίτερα προς την επαρχία) των εκπαιδευτικών ΑΕΙ (μέλη ΔΕΠ και ΕΠ) με στόχο την ταυτόχρονη ικανοποίηση και εκπαιδευτικών και κοινωνικών κριτηρίων.
Μέσα σε αυτό το πνεύμα, στην παράγραφο 12, άρθρο 34, πιστεύω ότι τουλάχιστον 2 χρόνια υπηρεσίας (όπως ισχύει στο Δημόσιο Τομέα) στο Τμήμα προέλευσης είναι αρκετά για να επιτρέψουν στον εκπαιδευτικό ΑΕΙ να ζητήσει μετακίνηση σε άλλο Τμήμα του ιδίου ή άλλου ΑΕΙ. Εναλλακτικά, μπορεί να εγκρίνεται η πράξη μετακίνησης και να αναγράφεται μεταγενέστερη ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στο ΑΕΙ υποδοχής, πάντα καλύπτοντας την προϋπόθεση ο εκπαιδευτικός να έχει συμπληρώσει τρία χρόνια υπηρεσίας στο Τμήμα προέλευσης προτού αναλάβει υπηρεσία στο Τμήμα υποδοχής.
Γενικά, θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη διευκόλυνση των καθηγητών ΑΕΙ (Πανεπιστημίου και ΤΕΙ) για μετακινήσεις από ΑΕΙ σε ΑΕΙ, για σοβαρούς προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, όπως ισχύει στο Δημόσιο Τομέα. Οι μετακινήσεις αυτές δεν κοστίζουν κάτι στο ελληνικό Δημόσιο, αντίθετα καθιστούν τους καθηγητές ΑΕΙ πιο αποδοτικούς στην εργασία τους, αφού μετά από προσωπικές θυσίες πολλών ετών μπορούν κάποια στιγμή να επιλέξουν τον τόπο διαμονής τους και να ζήσουν μαζί με την οικογένειά τους.
Μετακίνηση καθηγητών ΑΕΙ σε άλλο ΑΕΙ Μετά την καθησυχαστική δήλωση του κ. Υπουργού την Τρίτη 20 Νοεμβρίου ότι «στα ΑΕΙ δε θα γίνει αποχώρηση εκπαιδευτικών, αλλά ανακατανομή», θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για προαιρετική μετακίνηση (ιδιαίτερα προς την επαρχία) των εκπαιδευτικών ΑΕΙ (μέλη ΔΕΠ και ΕΠ) με στόχο την ταυτόχρονη ικανοποίηση και εκπαιδευτικών και κοινωνικών κριτηρίων. Μέσα σε αυτό το πνεύμα, στην παράγραφο 12, άρθρο 34, πιστεύω ότι τουλάχιστον 2 χρόνια υπηρεσίας (όπως ισχύει στο Δημόσιο Τομέα) στο Τμήμα προέλευσης είναι αρκετά για να επιτρέψουν στον εκπαιδευτικό ΑΕΙ να ζητήσει μετακίνηση σε άλλο Τμήμα του ιδίου ή άλλου ΑΕΙ. Εναλλακτικά, μπορεί να εγκρίνεται η πράξη μετακίνησης και να αναγράφεται μεταγενέστερη ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στο ΑΕΙ υποδοχής, πάντα καλύπτοντας την προϋπόθεση ο εκπαιδευτικός να έχει συμπληρώσει τρία χρόνια υπηρεσίας στο Τμήμα προέλευσης προτού αναλάβει υπηρεσία στο Τμήμα υποδοχής. Γενικά, θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη διευκόλυνση των καθηγητών ΑΕΙ (Πανεπιστημίου και ΤΕΙ) για μετακινήσεις από ΑΕΙ σε ΑΕΙ, για σοβαρούς προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, όπως ισχύει στο Δημόσιο Τομέα. Οι μετακινήσεις αυτές δεν κοστίζουν κάτι στο ελληνικό Δημόσιο, αντίθετα καθιστούν τους καθηγητές ΑΕΙ πιο αποδοτικούς στην εργασία τους, αφού μετά από προσωπικές θυσίες πολλών ετών μπορούν κάποια στιγμή να επιλέξουν τον τόπο διαμονής τους και να ζήσουν μαζί με την οικογένειά τους.