Ο «Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών» του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού σαφώς εμπίπτει στον Τομέα Πληροφορικής.
Το ίδιο το σχέδιο νόμου στο άρθρο 25 για τα ΙΕΚ αναφέρει
α) Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών :
Τομέας Πληροφορικής
1. Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών
Στα ΕΠΑΛ μόνο εκ παραδρομής μπορεί να έγινε ένα τέτοιο λάθος.
Επίσης σαν απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών μπορώ να έχω άποψη των μαθημάτων που κάνουμε. Οι ηλεκτρονικοί είναι γνώστες των συστημάτων εγκατάστασης, καλωδίωσης, ακτινοβολίας κλπ αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα Πληροφορικής. Δεν μιλάω απλώς για το λεγόμενο σετάρισμα του δικτύου αλλά μιλάω για πιο προχωρημένα πράγματα όπως απόδοση δικτύου (καθαρά θέμα αλγορίθμων υλοποίησης σε επίπεδο TCP και ΙP) και κυρίως σε θέματα ασφάλειας (αλγόριθμοι κρυπτογράφησης, κλειδί σε ασύρματα δίκτυα κλπ) που έχουν να κάνουν με την πληροφορική. Καλώς ή κακώς η απόδοση και η ασφάλεια ενός δικτύου σήμερα δεν εξαρτάται από το μέσο μετάδοσης αλλά απο τα πρωτόκολλα μετάδοσης που στην ουσία είναι αλγόριθμοι. Αυτό είναι θέμα της πληροφορικής. Θα μπορουσε βέβαια κάποια μαθήματα της ειδικότητας αυτής να τα έχουν σε ανάθεση(ίσως και πρώτη) οι ηλεκτρονικοί αλλά το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων αυτών είναι θέμα πληροφορικής στην σύγχρονη εποχή.
Ο «Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών» του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού σαφώς εμπίπτει στον Τομέα Πληροφορικής. Το ίδιο το σχέδιο νόμου στο άρθρο 25 για τα ΙΕΚ αναφέρει α) Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών : Τομέας Πληροφορικής 1. Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών Στα ΕΠΑΛ μόνο εκ παραδρομής μπορεί να έγινε ένα τέτοιο λάθος. Επίσης σαν απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών μπορώ να έχω άποψη των μαθημάτων που κάνουμε. Οι ηλεκτρονικοί είναι γνώστες των συστημάτων εγκατάστασης, καλωδίωσης, ακτινοβολίας κλπ αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα Πληροφορικής. Δεν μιλάω απλώς για το λεγόμενο σετάρισμα του δικτύου αλλά μιλάω για πιο προχωρημένα πράγματα όπως απόδοση δικτύου (καθαρά θέμα αλγορίθμων υλοποίησης σε επίπεδο TCP και ΙP) και κυρίως σε θέματα ασφάλειας (αλγόριθμοι κρυπτογράφησης, κλειδί σε ασύρματα δίκτυα κλπ) που έχουν να κάνουν με την πληροφορική. Καλώς ή κακώς η απόδοση και η ασφάλεια ενός δικτύου σήμερα δεν εξαρτάται από το μέσο μετάδοσης αλλά απο τα πρωτόκολλα μετάδοσης που στην ουσία είναι αλγόριθμοι. Αυτό είναι θέμα της πληροφορικής. Θα μπορουσε βέβαια κάποια μαθήματα της ειδικότητας αυτής να τα έχουν σε ανάθεση(ίσως και πρώτη) οι ηλεκτρονικοί αλλά το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων αυτών είναι θέμα πληροφορικής στην σύγχρονη εποχή.