Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Η οικοδομική δραστηριότητα και γενικότερα οι κατασκευές σύγχρονων κτιρίων είναι ένας τομέας με μεγάλες απαιτήσεις για εξειδικευμένους επαγγελματίες, με πλήρη γνώση και κατάρτιση στα δομικά υλικά, στο σχεδιασμό και στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.
Οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις επιδρούν στις μεθόδους εργασίας όσων ασχολούνται με τις δομικές κατασκευές. Σήμερα η εργασία στον Τομέα δομικών έργων επηρεάζεται σημαντικά από την ηλεκτρονική επεξεργασία δεδομένων, καθώς τα αρχιτεκτονικά, οικοδομικά και τοπογραφικά σχέδια, όπως επίσης και οι στατικές μελέτες παράγονται με τη βοήθεια Η/Υ. Η γνώση των ανθρώπων για την κατασκευή δομικών έργων αυξάνει με πολύ γρήγορο ρυθμό μέσω νέων μεθοδολογιών, τις οποίες ο εργαζόμενος σ΄αυτόν τον Τομέα είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί. Η ανάγκη του ανθρώπου για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής οδηγεί τον Κλάδο δομικών έργων στη μελέτη σύγχρονων κατασκευών με υλικά που πρωτοεμφανίζονται στην αγορά, τη συμπεριφορά των οποίων πρέπει να γνωρίζει σε βάθος.
Ο Τομέας Δομικών Έργων ασχολείται με έναν από τους καίριους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Ένα μεγάλο ποσοστό των δομικών εφαρμογών αποτελούν οι κτιριακές κατασκευές και οι κατασκευές υποδομών Δημοσίων έργων. Στον τομέα αυτό απαιτείται η συνεργασία πολλών ατόμων με διαφορετικές γνώσεις για την υπεύθυνη και σωστή κατασκευή του έργου. Οι απόφοιτοι του Τομέα Δομικών Έργων αποτελούν την ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στους μελετητές, στους κατασκευαστές και στο εργατοτεχνικό προσωπικό που μετέχει στην κατασκευή του έργου. Στο σχεδιασμό, στη μελέτη και στην κατασκευή των έργων, ο μηχανικός πρέπει απαραίτητα να έχει συνεργάτες που δεν είναι άλλοι από τους αποφοίτους του Τομέα Δομικών Έργων.
Για όλα τα παραπάνω κ. Υπουργέ θα πρότεινα ο Τομέας Δομικών Έργων να εμπλουτισθεί με περισσότερες κατευθύνσεις (αφού το νέο Λύκειο σχεδιάζεται για το μέλλον)και μπορεί σήμερα ο κλάδος να συρικνώθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά να είσται βέβαιος ότι όταν ανακάμψει η οικονομία αυτός ο κλάδος θα δώσει την ώθηση και θα αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οικονομίας όπως άλλωστε συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια στην Πατρίδα μας αλλά και παγκοσμίως.
(Προτεινόμενες ειδικότητες α) Κτιριακά έργα β)Οικοδομική γ)Συγκοινωνιακά & υδραυλικά έργα δ)Συντήρηση και επισκευή κατασκευών ε) Αντοχή υλικών)
Μετά τιμής
Αξιότιμε κ. Υπουργέ Η οικοδομική δραστηριότητα και γενικότερα οι κατασκευές σύγχρονων κτιρίων είναι ένας τομέας με μεγάλες απαιτήσεις για εξειδικευμένους επαγγελματίες, με πλήρη γνώση και κατάρτιση στα δομικά υλικά, στο σχεδιασμό και στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις επιδρούν στις μεθόδους εργασίας όσων ασχολούνται με τις δομικές κατασκευές. Σήμερα η εργασία στον Τομέα δομικών έργων επηρεάζεται σημαντικά από την ηλεκτρονική επεξεργασία δεδομένων, καθώς τα αρχιτεκτονικά, οικοδομικά και τοπογραφικά σχέδια, όπως επίσης και οι στατικές μελέτες παράγονται με τη βοήθεια Η/Υ. Η γνώση των ανθρώπων για την κατασκευή δομικών έργων αυξάνει με πολύ γρήγορο ρυθμό μέσω νέων μεθοδολογιών, τις οποίες ο εργαζόμενος σ΄αυτόν τον Τομέα είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί. Η ανάγκη του ανθρώπου για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής οδηγεί τον Κλάδο δομικών έργων στη μελέτη σύγχρονων κατασκευών με υλικά που πρωτοεμφανίζονται στην αγορά, τη συμπεριφορά των οποίων πρέπει να γνωρίζει σε βάθος. Ο Τομέας Δομικών Έργων ασχολείται με έναν από τους καίριους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Ένα μεγάλο ποσοστό των δομικών εφαρμογών αποτελούν οι κτιριακές κατασκευές και οι κατασκευές υποδομών Δημοσίων έργων. Στον τομέα αυτό απαιτείται η συνεργασία πολλών ατόμων με διαφορετικές γνώσεις για την υπεύθυνη και σωστή κατασκευή του έργου. Οι απόφοιτοι του Τομέα Δομικών Έργων αποτελούν την ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στους μελετητές, στους κατασκευαστές και στο εργατοτεχνικό προσωπικό που μετέχει στην κατασκευή του έργου. Στο σχεδιασμό, στη μελέτη και στην κατασκευή των έργων, ο μηχανικός πρέπει απαραίτητα να έχει συνεργάτες που δεν είναι άλλοι από τους αποφοίτους του Τομέα Δομικών Έργων. Για όλα τα παραπάνω κ. Υπουργέ θα πρότεινα ο Τομέας Δομικών Έργων να εμπλουτισθεί με περισσότερες κατευθύνσεις (αφού το νέο Λύκειο σχεδιάζεται για το μέλλον)και μπορεί σήμερα ο κλάδος να συρικνώθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά να είσται βέβαιος ότι όταν ανακάμψει η οικονομία αυτός ο κλάδος θα δώσει την ώθηση και θα αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οικονομίας όπως άλλωστε συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια στην Πατρίδα μας αλλά και παγκοσμίως. (Προτεινόμενες ειδικότητες α) Κτιριακά έργα β)Οικοδομική γ)Συγκοινωνιακά & υδραυλικά έργα δ)Συντήρηση και επισκευή κατασκευών ε) Αντοχή υλικών) Μετά τιμής