Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τη λίστα με τα επαγγελματικά επίπεδα και ακόμα δεν έχω καταλάβει τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η κατανομή των ειδικοτήτων σε μεταλυκειακό - μεταγυμνασιακό επίπεδο. Η ομάδα προσανατολισμού υγείας-πρόνοιας έχει μόνο ειδικότητες σε επίπεδο ΙΕΚ. Αντίθετα ο τομέας αισθητικής-κομμωτικής έχει ειδικότητες και στις ΣΕΚ και στα ΙΕΚ, όπως φαίνεται παρακάτω:
ε) Επιμέρους τομείς & επαγγέλματα (ΣΕΚ):
1. Τεχνίτης Αισθητικής τέχνης & Μακιγιάζ
2. Τεχνίτης Κομμωτικής τέχνης
3. Τεχνίτης Αισθητικός Ποδολογίας - Καλλωπισμού νυχιών & Ονυχοπλαστικής
θ) Επιμέρους τομείς & επαγγέλματα (ΙΕΚ) :
1. Τεχνικός Αισθητικής τέχνης & Μακιγιάζ
2. Τεχνικός Κομμωτικής τέχνης
3. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας - Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής
Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τον τομέα υγείας-πρόνοιας; Γιατί να μην υπάρχει ειδικότητα φυσικοθεραπευτή και στις ΣΕΚ και υπάρχει μόνο στα ΙΕΚ; Γιατί έχετε καταργήσει τον τομέα υγείας –πρόνοιας από το ΕΠΑΛ; Μπορείτε να μας εξηγήσετε πώς θα έχει πρόσβαση ένας υποψήφιος στο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας, το ΤΕΙ με τη μεγαλύτερη βάση εισαγωγής στις πανελλήνιες (περίπου 17000 μόρια) τώρα που καταργήσατε ολόκληρο τον τομέα;
Μπορείτε να μας πείτε τι θα κάνετε με το εκπαιδευτικό προσωπικό της αντίστοιχης ειδικότητας; Θα τους πάτε στα ΙΕΚ σαν ωρομίσθιους; Γιατί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα ΙΕΚ λειτουργούν με ωρομίσθιο και όχι μόνιμο προσωπικό. Και μην ξεχνάτε η πλειοψηφία των καθηγητών ΠΕ18.25 (φυσικοθεραπείας-εργοθεραπείας) είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών ή 2ου τίτλου σπουδών, δηλαδή υπάλληλοι με αυξημένα προσόντα και όχι αμόρφωτοι όπως συχνά πυκνά μας παρουσιάζουν. Ελπίζω να έχετε καταλάβει την τραγικότητα της κατάστασης και στο διάστημα που απομένει θα διορθώσετε τα κακώς κείμενα.
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τη λίστα με τα επαγγελματικά επίπεδα και ακόμα δεν έχω καταλάβει τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η κατανομή των ειδικοτήτων σε μεταλυκειακό - μεταγυμνασιακό επίπεδο. Η ομάδα προσανατολισμού υγείας-πρόνοιας έχει μόνο ειδικότητες σε επίπεδο ΙΕΚ. Αντίθετα ο τομέας αισθητικής-κομμωτικής έχει ειδικότητες και στις ΣΕΚ και στα ΙΕΚ, όπως φαίνεται παρακάτω: ε) Επιμέρους τομείς & επαγγέλματα (ΣΕΚ): 1. Τεχνίτης Αισθητικής τέχνης & Μακιγιάζ 2. Τεχνίτης Κομμωτικής τέχνης 3. Τεχνίτης Αισθητικός Ποδολογίας - Καλλωπισμού νυχιών & Ονυχοπλαστικής θ) Επιμέρους τομείς & επαγγέλματα (ΙΕΚ) : 1. Τεχνικός Αισθητικής τέχνης & Μακιγιάζ 2. Τεχνικός Κομμωτικής τέχνης 3. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας - Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τον τομέα υγείας-πρόνοιας; Γιατί να μην υπάρχει ειδικότητα φυσικοθεραπευτή και στις ΣΕΚ και υπάρχει μόνο στα ΙΕΚ; Γιατί έχετε καταργήσει τον τομέα υγείας –πρόνοιας από το ΕΠΑΛ; Μπορείτε να μας εξηγήσετε πώς θα έχει πρόσβαση ένας υποψήφιος στο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας, το ΤΕΙ με τη μεγαλύτερη βάση εισαγωγής στις πανελλήνιες (περίπου 17000 μόρια) τώρα που καταργήσατε ολόκληρο τον τομέα; Μπορείτε να μας πείτε τι θα κάνετε με το εκπαιδευτικό προσωπικό της αντίστοιχης ειδικότητας; Θα τους πάτε στα ΙΕΚ σαν ωρομίσθιους; Γιατί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα ΙΕΚ λειτουργούν με ωρομίσθιο και όχι μόνιμο προσωπικό. Και μην ξεχνάτε η πλειοψηφία των καθηγητών ΠΕ18.25 (φυσικοθεραπείας-εργοθεραπείας) είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών ή 2ου τίτλου σπουδών, δηλαδή υπάλληλοι με αυξημένα προσόντα και όχι αμόρφωτοι όπως συχνά πυκνά μας παρουσιάζουν. Ελπίζω να έχετε καταλάβει την τραγικότητα της κατάστασης και στο διάστημα που απομένει θα διορθώσετε τα κακώς κείμενα.