1. Ένταξη σε υφιστάμενο ή/ και δημιουργία νέου κωδικού ΠΕ, προκειμένου να ισχύσουν στην πράξη τα αρ. 1 και. 2 του ΠΔ66/2009, δηλαδή η αναγνώριση και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Προγράμματος Σπουδών, της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ, «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός».
2. Ρητή και σαφής αναφορά του προγράμματος σπουδών «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» στη λίστα ειδικοτήτων του άρθρου 4, παρ 1β του ΠΔ 50/01.
3. Δημιουργία επιπλέον ΘΕ, εκπαιδευτικής κατεύθυνσης, με δυνατότητα επιλογής αυτών, σύμφωνα με το ν. 3848/19-5-2010.
4. Αντιστοίχηση Θ.Ε. με 5 μαθήματα εξαμήνου. Σύμφωνα με το ECTS αξιολογείται ο φόρτος εργασίας και όχι οι ώρες διδασκαλίας.
Συγκεκριμένα: 1 Διδακτική Μονάδα ECTS= 25 ώρες φόρτου εργασίας.
1 μάθημα εξαμήνου, 3ώρης εβδομαδιαίας διδασκαλίας, σε συμβατικό ΑΕΙ προσφέρει 4 μονάδες ECTS, αντιστοιχώντας σε 100 ώρες φόρτου εργασίας.
Δηλαδή: 1 Μάθημα= 4 ECTS= 100 ώρες φόρτου εργασίας.
Αντίστοιχα, η ΘΕ του ΕΑΠ προσφέρει 20 μονάδες ECTS, ισοδυναμώντας με 500 ώρες φόρτου εργασίας.
Δηλαδή: 1 Θ.Ε.= 20 ECTS= 500 ώρες φόρτου εργασίας.
Κατά συνέπεια: 1 Θ.Ε.= 5 Μαθήματα. Άρα: 12 Θ.Ε.= 60 Μαθήματα.
5. Μείωση των διδάκτρων σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής. Διαφανείς διαδικασίες για το που καταλήγουν τα χρήματα.
7. Χορήγηση φοιτητικής ταυτότητας ίδιας και ισόνομης με αυτήν που χορηγείται στους φοιτητές των συμβατικών πανεπιστημίων.
8. Δημιουργία σχετικού μεταπτυχιακού με ΕΛΠ και ΕΠΟ με στόχο να προάγει τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φιλοσοφία.
9. Αλλαγή στη διαδικασία αξιολόγησης των ΣΕΠ. Μεγαλύτερη διαφάνεια.
10. Οι ΟΣΣ και οι εξετάσεις να πραγματοποιούνται σε κτίρια του δημοσίου για να μην επιβαρύνουν οικονομικά το ΕΑΠ και κατ’ επέκταση την οικονομική συμμετοχή.
Φοιτήτρια ΕΠΟ.
1. Ένταξη σε υφιστάμενο ή/ και δημιουργία νέου κωδικού ΠΕ, προκειμένου να ισχύσουν στην πράξη τα αρ. 1 και. 2 του ΠΔ66/2009, δηλαδή η αναγνώριση και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Προγράμματος Σπουδών, της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ, «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός». 2. Ρητή και σαφής αναφορά του προγράμματος σπουδών «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» στη λίστα ειδικοτήτων του άρθρου 4, παρ 1β του ΠΔ 50/01. 3. Δημιουργία επιπλέον ΘΕ, εκπαιδευτικής κατεύθυνσης, με δυνατότητα επιλογής αυτών, σύμφωνα με το ν. 3848/19-5-2010. 4. Αντιστοίχηση Θ.Ε. με 5 μαθήματα εξαμήνου. Σύμφωνα με το ECTS αξιολογείται ο φόρτος εργασίας και όχι οι ώρες διδασκαλίας. Συγκεκριμένα: 1 Διδακτική Μονάδα ECTS= 25 ώρες φόρτου εργασίας. 1 μάθημα εξαμήνου, 3ώρης εβδομαδιαίας διδασκαλίας, σε συμβατικό ΑΕΙ προσφέρει 4 μονάδες ECTS, αντιστοιχώντας σε 100 ώρες φόρτου εργασίας. Δηλαδή: 1 Μάθημα= 4 ECTS= 100 ώρες φόρτου εργασίας. Αντίστοιχα, η ΘΕ του ΕΑΠ προσφέρει 20 μονάδες ECTS, ισοδυναμώντας με 500 ώρες φόρτου εργασίας. Δηλαδή: 1 Θ.Ε.= 20 ECTS= 500 ώρες φόρτου εργασίας. Κατά συνέπεια: 1 Θ.Ε.= 5 Μαθήματα. Άρα: 12 Θ.Ε.= 60 Μαθήματα. 5. Μείωση των διδάκτρων σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής. Διαφανείς διαδικασίες για το που καταλήγουν τα χρήματα. 7. Χορήγηση φοιτητικής ταυτότητας ίδιας και ισόνομης με αυτήν που χορηγείται στους φοιτητές των συμβατικών πανεπιστημίων. 8. Δημιουργία σχετικού μεταπτυχιακού με ΕΛΠ και ΕΠΟ με στόχο να προάγει τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φιλοσοφία. 9. Αλλαγή στη διαδικασία αξιολόγησης των ΣΕΠ. Μεγαλύτερη διαφάνεια. 10. Οι ΟΣΣ και οι εξετάσεις να πραγματοποιούνται σε κτίρια του δημοσίου για να μην επιβαρύνουν οικονομικά το ΕΑΠ και κατ’ επέκταση την οικονομική συμμετοχή. Φοιτήτρια ΕΠΟ.