Άρθρο 39 παράγραφο 22 μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι στην ρύθμιση υπάγονται και οι πάσχοντες από νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα με συνεχή ενεργότητα μετά την ηλικία των 14 ετών παρά την βιολογική θεραπεία. Είναι πολύ θετική η ένταξη των ατόμων με νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα στην ευεργετική αυτή διάταξη αλλά ατυχής η ένταξη μόνο των ατόμων όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο.
Η Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα είναι ένα σοβαρό αυτοάνοσο ρευματικό νόσημα που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αναπηρία αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά. Στόχος λοιπόν όλων των διαθεσίμων θεραπευτικών μεθόδων είναι η καταστολή των συμπτωμάτων και η ύφεση. Όταν λοιπόν αυτό επιτυγχάνεται δεν σημαίνει ότι τα παιδιά με ΝΙΑ έχουν θεραπευτεί. Εξακολουθούν να είναι υπό συνεχή θεραπευτική αγωγή και παρακολούθηση και πολλές φορές είναι αναγκασμένα να εισάγονται σε Νοσοκομείο μια φορά τον μήνα(πολλές φορές και συχνότερα) για την αγωγή τους. Μέχρι δε να τεθεί το νόσημα τους σε ύφεση έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργικότητα τους και στην εκπλήρωση των καθημερινών τους υποχρεώσεων στο σχολείο και στις άλλες δραστηριότητες τους. Όλοι οι υποψήφιοι επομένως με ΝΙΑ, άσχετα αν τη συγκεκριμένη στιγμή βρίσκονται σε ύφεση ή όχι, διακαίονται μια ευκαιρία σε ισότιμη εκπαίδευση και μόρφωση. Θα πρέπει επομένως να επανεξεταστεί η συγκεκριμένη αναφορά και η ευεργετική ρύθμιση να αφορά όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους με Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα.
Άρθρο 39 παράγραφο 22 μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι στην ρύθμιση υπάγονται και οι πάσχοντες από νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα με συνεχή ενεργότητα μετά την ηλικία των 14 ετών παρά την βιολογική θεραπεία. Είναι πολύ θετική η ένταξη των ατόμων με νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα στην ευεργετική αυτή διάταξη αλλά ατυχής η ένταξη μόνο των ατόμων όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο. Η Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα είναι ένα σοβαρό αυτοάνοσο ρευματικό νόσημα που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αναπηρία αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά. Στόχος λοιπόν όλων των διαθεσίμων θεραπευτικών μεθόδων είναι η καταστολή των συμπτωμάτων και η ύφεση. Όταν λοιπόν αυτό επιτυγχάνεται δεν σημαίνει ότι τα παιδιά με ΝΙΑ έχουν θεραπευτεί. Εξακολουθούν να είναι υπό συνεχή θεραπευτική αγωγή και παρακολούθηση και πολλές φορές είναι αναγκασμένα να εισάγονται σε Νοσοκομείο μια φορά τον μήνα(πολλές φορές και συχνότερα) για την αγωγή τους. Μέχρι δε να τεθεί το νόσημα τους σε ύφεση έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργικότητα τους και στην εκπλήρωση των καθημερινών τους υποχρεώσεων στο σχολείο και στις άλλες δραστηριότητες τους. Όλοι οι υποψήφιοι επομένως με ΝΙΑ, άσχετα αν τη συγκεκριμένη στιγμή βρίσκονται σε ύφεση ή όχι, διακαίονται μια ευκαιρία σε ισότιμη εκπαίδευση και μόρφωση. Θα πρέπει επομένως να επανεξεταστεί η συγκεκριμένη αναφορά και η ευεργετική ρύθμιση να αφορά όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους με Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα.