Τα επαγγελματικά μαθήματα Α΄ τάξης δεν αναφέρονται στα αντικείμενα του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Διατροφής. Είναι μαθήματα με οικονομικό περιεχόμενο, ομοιάζονται μάλλον με μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού Διοίκησης και Οικονομίας.
Οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος Τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών είναι υπερβολικά πολλές.
Παρατίθεται κατάλογος με προτεινόμενα μαθήματα γεωπονικού αντικειμένου, τα οποία έχουν διδαχθεί στα ΕΠΑΛ.
1. Βασικές εφαρμογές Γεωπονίας και Τεχνολογίας τροφίμων
(ΦΕΚ 1377/27-4-2012)
Σκοπός του μαθήματος, είναι να αποκτήσουν οι μαθητές/τριες εικόνα για το περιεχόμενο του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και τις απαιτούμενες για αυτόν δεξιότητες. Επίσης, το μάθημα αποσκοπεί στη σταδιακή ανάπτυξη της κριτικής και συστημικής σκέψης και την καλλιέργεια διερευνητικού και δημιουργικού πνεύματος, μέσα από την ανάλυση και τη διερεύνηση ζητημάτων του τομέα της Γεωπονίας των Τροφίμων και του Περιβάλλοντος καθώς και την αναζήτηση προτάσεων-λύσεων στη λογική του τι πρέπει να γνωρίζει για να κάνει ο μαθητής/τρια, ο πολίτης, το κράτος και η Ε.Ε..
2. Γεωπονία και Ανάπτυξη, Ο.Ε.Δ.Β. Καζακόπουλος Λεωνίδας, Κούτρου Αγγελική, Γιαννοπούλου Αναστασία
Γενικός σκοπός του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες τα εγχώρια γεωργικά προϊόντα, τον ρόλο της γεωργίας στην παραγωγή τροφίμων και να ενημερωθούν για τα περιθώρια της εθνικής αγροτικής πολιτικής.
3. Εισαγωγή στη Γεωργική Παραγωγή, Ο.Ε.Δ.Β Ευθυμιάδης Παναγιώτης, Φεγγερός Κων/νος, Μπιλάλης Δημήτριος, Γιάννου Γεωργία
Γενικός σκοπός του μαθήματος είναι να δώσει στους μαθητές/τριες τη δυνατότητα να δουν τη γεωργική παραγωγή σαν επιχειρηματική δραστηριότητα, τις βασικές αρχές φυτικής και ζωικής παραγωγής καθώς και τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των γεωργικών μηχανημάτων.
.
4. Εισαγωγή στη Γεωργική Οικονομία, Ο.Ε.Δ.Β., Ζιωγάνας Χρήστος, Μάττας Κων/νος, Παπαργυρόπουλος Χρήστος, Ταχόπουλος Περικλής.
Γενικός Σκοπός του μαθήματος είναι να γνωρίσει στους μαθητές/τριες το αντικείμενο και τη σημασία της Γεωργικής Οικονομίας. Να τους εξοικειώσει με βασικές έννοιες στην οικονομική της παραγωγής των γεωργικών προϊόντων. Να τους κάνει γνωστούς τους διάφορους τύπους οργάνωσης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Να τους φέρει σε επαφή με τους παράγοντες που προσδιορίζουν την επιλογή της παραγωγικής κατεύθυνσης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Να τους γνωρίσει τους συντελεστές παραγωγής και να τους συνδέσει με τον υπολογισμό των παραγωγικών δαπανών.
5. Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων, Ο.Ε.Δ.Β., Κεχαγιάς Χρήστος, Κατσαμποξάκης Κων/νος ,Παπαναστασίου Δημήτρης, Χαϊκάλη Μαρία
Γενικός σκοπός του μαθήματος είναι Να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες το χώρο της Βιομηχανίας τροφίμων και την τεχνολογία της παραγωγής των τροφίμων, όπως και τη σημασία της διατροφής στον άνθρωπο.
Τα επαγγελματικά μαθήματα Α΄ τάξης δεν αναφέρονται στα αντικείμενα του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Διατροφής. Είναι μαθήματα με οικονομικό περιεχόμενο, ομοιάζονται μάλλον με μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού Διοίκησης και Οικονομίας. Οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος Τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών είναι υπερβολικά πολλές. Παρατίθεται κατάλογος με προτεινόμενα μαθήματα γεωπονικού αντικειμένου, τα οποία έχουν διδαχθεί στα ΕΠΑΛ. 1. Βασικές εφαρμογές Γεωπονίας και Τεχνολογίας τροφίμων (ΦΕΚ 1377/27-4-2012) Σκοπός του μαθήματος, είναι να αποκτήσουν οι μαθητές/τριες εικόνα για το περιεχόμενο του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και τις απαιτούμενες για αυτόν δεξιότητες. Επίσης, το μάθημα αποσκοπεί στη σταδιακή ανάπτυξη της κριτικής και συστημικής σκέψης και την καλλιέργεια διερευνητικού και δημιουργικού πνεύματος, μέσα από την ανάλυση και τη διερεύνηση ζητημάτων του τομέα της Γεωπονίας των Τροφίμων και του Περιβάλλοντος καθώς και την αναζήτηση προτάσεων-λύσεων στη λογική του τι πρέπει να γνωρίζει για να κάνει ο μαθητής/τρια, ο πολίτης, το κράτος και η Ε.Ε.. 2. Γεωπονία και Ανάπτυξη, Ο.Ε.Δ.Β. Καζακόπουλος Λεωνίδας, Κούτρου Αγγελική, Γιαννοπούλου Αναστασία Γενικός σκοπός του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες τα εγχώρια γεωργικά προϊόντα, τον ρόλο της γεωργίας στην παραγωγή τροφίμων και να ενημερωθούν για τα περιθώρια της εθνικής αγροτικής πολιτικής. 3. Εισαγωγή στη Γεωργική Παραγωγή, Ο.Ε.Δ.Β Ευθυμιάδης Παναγιώτης, Φεγγερός Κων/νος, Μπιλάλης Δημήτριος, Γιάννου Γεωργία Γενικός σκοπός του μαθήματος είναι να δώσει στους μαθητές/τριες τη δυνατότητα να δουν τη γεωργική παραγωγή σαν επιχειρηματική δραστηριότητα, τις βασικές αρχές φυτικής και ζωικής παραγωγής καθώς και τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των γεωργικών μηχανημάτων. . 4. Εισαγωγή στη Γεωργική Οικονομία, Ο.Ε.Δ.Β., Ζιωγάνας Χρήστος, Μάττας Κων/νος, Παπαργυρόπουλος Χρήστος, Ταχόπουλος Περικλής. Γενικός Σκοπός του μαθήματος είναι να γνωρίσει στους μαθητές/τριες το αντικείμενο και τη σημασία της Γεωργικής Οικονομίας. Να τους εξοικειώσει με βασικές έννοιες στην οικονομική της παραγωγής των γεωργικών προϊόντων. Να τους κάνει γνωστούς τους διάφορους τύπους οργάνωσης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Να τους φέρει σε επαφή με τους παράγοντες που προσδιορίζουν την επιλογή της παραγωγικής κατεύθυνσης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Να τους γνωρίσει τους συντελεστές παραγωγής και να τους συνδέσει με τον υπολογισμό των παραγωγικών δαπανών. 5. Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων, Ο.Ε.Δ.Β., Κεχαγιάς Χρήστος, Κατσαμποξάκης Κων/νος ,Παπαναστασίου Δημήτρης, Χαϊκάλη Μαρία Γενικός σκοπός του μαθήματος είναι Να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες το χώρο της Βιομηχανίας τροφίμων και την τεχνολογία της παραγωγής των τροφίμων, όπως και τη σημασία της διατροφής στον άνθρωπο.