Θα πρέπει κατά την γνώμη να γίνουν τα εξής :
1. Πραγματική και ρεαλιστική αντιστοίχιση του ΕΑΠ με τα υπόλοιπα ΑΕΙ της χώρας καθότι μέχρι στιγμής αυτό είναι μόνο στα χαρτιά. Σχεδόν κανείς φορέας στον ιδιωτικό φορέα δεν αναγνωρίζει το ΕΑΠ σαν ΑΕΙ.Χορήγηση ακαδημαικής - ισότιμης φοιτητικής ταυτότητας χωρίς ηλικιακό περιορισμό για όλη την διάρκεια σπουδών.
2. θα πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή προς τα κάτω στα πληρωτέο ποσό (τώρα 550 ευρώ) μιας και οι μισθοί των εργαζομένων έχουν μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό και οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Παράλληλα να αυξηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι χορηγούμενες υποτροφίες αντλώντας αν είναι εύκολο και πόρους μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων κοινοτικών προγραμμάτων.
3. Βαθύτερη συνεργασία μεταξύ των συμβατικών ΑΕΙ και του ΕΑΠ με δημιουργία κοινών σεμιναρίων,προγραμμάτων αλλά και μεταπτυχιακών. Οι φοιτητές ΕΑΠ να μπορούμε να χρησιμοποιούμε εύκολα τις υλικές υποδομές (βιβλιοθήκες) των ΑΕΙ.
4. Αναπροσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών με την εισαγωγή ξένων γωσσών (τουλάχιστον της αγγλικής) σε μια Θεματική Ενότητα με έναρξη τον Ευρωπαικό Πολιτισμό (ΕΠΟ).
5. Η μια Θ.Ε του ΕΑΠ να αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 5 συμβατικά μαθήματα ώστε να υπάρχει πλήρης ισοβάθμιση με τα υπόλοιπα ΑΕΙ της χώρας.
6. Να αυξηθούν οι πύλες-πόλοι σε περισσότερες μεγάλες πόλεις ώστε να διευκολύνονται οι φοιτητές και με τις Ο.Σ.Σ και με τις εξετάσεις.
7. Δεδομένου οτι κάποια ΑΕΙ του εξωτερικού αλλά και τον Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διοργανώνουν επιμορφωτικά σεμινάρια που χορηγούν ECTS μετά απο την επιτυχή παρακολούθησή τους, το ΕΑΠ θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις χορηγούμενες πιστωτικές μονάδες και να προσμετρούνται στις συνολικές για την απόκτηση πτυχίου.
8. Θα πρέπει να δημιουργηθούν προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπούδες που θα γίνονται αποκλειστικά σε ξένες γλώσσες ώστε να προσελκύσει το ΕΑΠ και φοιτητές απο το εξωτερικό κατά το πρότυπο και άλλων χωρών.
9. Να χορηγηθεί κωδικός Π.Ε στους απόφοιτούς του ΕΑΠ καθώς και αντίστοιχα εργασιακά δικαιώματα. Αυτή τη στιγμή το πτυχίο του ΕΑΠ δεν έχει καμία απολύτως βαρύτητα για εξέυρεση εργασίας ούτε σε δημόσιο φορέα ούτε σε ιδιωτικό.
10. Εισαγωγή μαγνητοσκοπημένων μαθημάτων και διαλέξεων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του ΕΑΠ. Ήδη στα υπόλοιπα ΑΕΙ της χώρας έχουν ξεκινήσει και προβλεπεται σύμφωνα με τους υπέυθυνους φορείς να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους φοιτητές.
Θα πρέπει κατά την γνώμη να γίνουν τα εξής : 1. Πραγματική και ρεαλιστική αντιστοίχιση του ΕΑΠ με τα υπόλοιπα ΑΕΙ της χώρας καθότι μέχρι στιγμής αυτό είναι μόνο στα χαρτιά. Σχεδόν κανείς φορέας στον ιδιωτικό φορέα δεν αναγνωρίζει το ΕΑΠ σαν ΑΕΙ.Χορήγηση ακαδημαικής - ισότιμης φοιτητικής ταυτότητας χωρίς ηλικιακό περιορισμό για όλη την διάρκεια σπουδών. 2. θα πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή προς τα κάτω στα πληρωτέο ποσό (τώρα 550 ευρώ) μιας και οι μισθοί των εργαζομένων έχουν μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό και οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Παράλληλα να αυξηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι χορηγούμενες υποτροφίες αντλώντας αν είναι εύκολο και πόρους μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων κοινοτικών προγραμμάτων. 3. Βαθύτερη συνεργασία μεταξύ των συμβατικών ΑΕΙ και του ΕΑΠ με δημιουργία κοινών σεμιναρίων,προγραμμάτων αλλά και μεταπτυχιακών. Οι φοιτητές ΕΑΠ να μπορούμε να χρησιμοποιούμε εύκολα τις υλικές υποδομές (βιβλιοθήκες) των ΑΕΙ. 4. Αναπροσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών με την εισαγωγή ξένων γωσσών (τουλάχιστον της αγγλικής) σε μια Θεματική Ενότητα με έναρξη τον Ευρωπαικό Πολιτισμό (ΕΠΟ). 5. Η μια Θ.Ε του ΕΑΠ να αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 5 συμβατικά μαθήματα ώστε να υπάρχει πλήρης ισοβάθμιση με τα υπόλοιπα ΑΕΙ της χώρας. 6. Να αυξηθούν οι πύλες-πόλοι σε περισσότερες μεγάλες πόλεις ώστε να διευκολύνονται οι φοιτητές και με τις Ο.Σ.Σ και με τις εξετάσεις. 7. Δεδομένου οτι κάποια ΑΕΙ του εξωτερικού αλλά και τον Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διοργανώνουν επιμορφωτικά σεμινάρια που χορηγούν ECTS μετά απο την επιτυχή παρακολούθησή τους, το ΕΑΠ θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις χορηγούμενες πιστωτικές μονάδες και να προσμετρούνται στις συνολικές για την απόκτηση πτυχίου. 8. Θα πρέπει να δημιουργηθούν προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπούδες που θα γίνονται αποκλειστικά σε ξένες γλώσσες ώστε να προσελκύσει το ΕΑΠ και φοιτητές απο το εξωτερικό κατά το πρότυπο και άλλων χωρών. 9. Να χορηγηθεί κωδικός Π.Ε στους απόφοιτούς του ΕΑΠ καθώς και αντίστοιχα εργασιακά δικαιώματα. Αυτή τη στιγμή το πτυχίο του ΕΑΠ δεν έχει καμία απολύτως βαρύτητα για εξέυρεση εργασίας ούτε σε δημόσιο φορέα ούτε σε ιδιωτικό. 10. Εισαγωγή μαγνητοσκοπημένων μαθημάτων και διαλέξεων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του ΕΑΠ. Ήδη στα υπόλοιπα ΑΕΙ της χώρας έχουν ξεκινήσει και προβλεπεται σύμφωνα με τους υπέυθυνους φορείς να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους φοιτητές.