Σχετικά με τους Ειδικούς Λειτουργικούς Επιστήμονες (ΕΛΕ).
Η 3Ε "Ένωση Ελλήνων Ερευνητών" γνωρίζει ότι ο αριθμός των υπηρετούντων στα Ερευνητικά κέντρα είναι περίπου 80.
Πολλοί από αυτούς έχουν αποκτήσει προσόντα Ερευνητή, διεκδικώντας ανταγωνιστικά Ευρωπαϊκά προγράμματα, δίνοντας διδακτορικά (μέσω μελών ΔΕΠ) κ.ά.
Η "ζωή" στα ερευνητικά κέντρα, λοιπόν, έχει καθορίσει την δραστηριότητα αυτών των επιστημόνων, που ουσιαστικά "έζησαν" και "ενηλικιώθηκαν" στη βάση του προηγούμενου νόμου.
Ο νέος νόμος αγνοεί πλήρως την εξέλιξη αυτή (που η ίδια η "ζωή" καθόρισε), υποβαθμίζοντας τον ρόλο τους σε απλό τεχνικό προσωπικό. Φαίνεται να καταργεί ακόμα και την εξέλιξή τους σύμφωνα με τον τρέχοντα νόμο, που αποτελούσε, αν μη τι άλλο, ένα κίνητρο παραγωγικότητας.
Προτείνω την ένταξη τους σε μεταβατική διάταξη, ώστε κάποιοι από αυτούς να εξελιχθούν σε βαθμίδες Ερευνητή και οι υπόλοιποι να επιτελέσουν τον ρόλο που τους αποδίδει ο παρών νομοθέτης. Ένας ρόλος σημαντικός, αν και πλήρως ασαφής στον παρόντα νόμο.
Σχετικά με τους Ειδικούς Λειτουργικούς Επιστήμονες (ΕΛΕ). Η 3Ε "Ένωση Ελλήνων Ερευνητών" γνωρίζει ότι ο αριθμός των υπηρετούντων στα Ερευνητικά κέντρα είναι περίπου 80. Πολλοί από αυτούς έχουν αποκτήσει προσόντα Ερευνητή, διεκδικώντας ανταγωνιστικά Ευρωπαϊκά προγράμματα, δίνοντας διδακτορικά (μέσω μελών ΔΕΠ) κ.ά. Η "ζωή" στα ερευνητικά κέντρα, λοιπόν, έχει καθορίσει την δραστηριότητα αυτών των επιστημόνων, που ουσιαστικά "έζησαν" και "ενηλικιώθηκαν" στη βάση του προηγούμενου νόμου. Ο νέος νόμος αγνοεί πλήρως την εξέλιξη αυτή (που η ίδια η "ζωή" καθόρισε), υποβαθμίζοντας τον ρόλο τους σε απλό τεχνικό προσωπικό. Φαίνεται να καταργεί ακόμα και την εξέλιξή τους σύμφωνα με τον τρέχοντα νόμο, που αποτελούσε, αν μη τι άλλο, ένα κίνητρο παραγωγικότητας. Προτείνω την ένταξη τους σε μεταβατική διάταξη, ώστε κάποιοι από αυτούς να εξελιχθούν σε βαθμίδες Ερευνητή και οι υπόλοιποι να επιτελέσουν τον ρόλο που τους αποδίδει ο παρών νομοθέτης. Ένας ρόλος σημαντικός, αν και πλήρως ασαφής στον παρόντα νόμο.