Σχετικά με τον αριθμό 300 ατόμων. Κατά την αναφορά του άρθρου 17, με άδεια λειτουργούν στην Ελλάδα 200 θρησκευτικοί χώροι 80 δογμάτων και θρησκειών. Μόνο 2 ή 3 διαθέτουν ξεχωριστά σε επίπεδο Δήμου ή τοπικής Περιφέρειας τα απαιτούμενα 300 άτομα για να αποκτήσουν Νομική Προσωπικότητα και συνεπώς οι υπόλοιποι 197 αποκλείονται από το νόμο αυτό, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 17 αναγνωρίζονται από την Ελληνική Πολιτεία ως γνωστές θρησκείες αφού τους έχει χορηγήσει η Πολιτεία σχετική Άδεια.
Η απαίτηση αυτή των 300 ατόμων όχι μόνο δεν διευκολύνει και ρυθμίζει την οργάνωση των θρησκευτικών ομάδων προστατεύοντας την θρησκευτική ελευθερία αλλά περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση αφού στην παρ.2 του άρθρου 13 αναφέρεται ότι σε αντίθετη περίπτωση καμία Δημόσια Υπηρεσία δεν θα συναλλάσσεται με αυτά.
Σημειωτέον ότι οι Λειτουργούντες ήδη νόμιμα Ναοί, Ευκτήριοι Οίκοι κλπ. συναλλάσσονται και με το Δημόσιο, διαθέτουν ΑΦΜ υποβάλουν Φορολογικές Δηλώσεις και αλληλογραφούν με διάφορες Υπηρεσίες του Δημοσίου.
Η αιτιολογία που αναφέρεται στην Αιτ. Έκθεση ότι για τις Ενορίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας απαιτούνται 300 οικογένειες (ΦΕΚ Α 1/80) αφορά πληθυσμό πόλης 10000 κατοίκων. Στην Ελληνική όμως πραγματικότητα για τους Ετεροδόξους που από τις 200 Άδειες Λατρευτικών χώρων 2 ή 3 διαθέτουν τοπικά τα 300 άτομα η αιτιολογία αυτή δεν δικαιολογεί τον αποκλεισμό των 197 αυτών Θρησκευτικών Κοινοτήτων. Εξάλλου στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (π.χ. Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Ουγγαρία, Δανία, Σουηδία κλπ.) όπως αναφέρεται και στην Αιτ. Έκθεση την Νομική Προσωπικότητα οι Θρησκευτικές Κοινότητες την λαμβάνουν σύμφωνα με τις Διατάξεις περί Σωματείων που σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα στην Ελλάδα απαιτούνται 20 άτομα (άρθρο 78 Α.Κ.). Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνω Ευκτήριοι Οίκοι προσπαθούν εκ πλαγίου να έχουν αυτή την Νομική Προσωπικότητα ιδρύοντας Σωματεία με 20 άτομα για να δικαιοπρακτούν νόμιμα.
Ζητείται λοιπόν ο Απαιτούμενος αριθμός ατόμων να είναι 20 άτομα όπως προβλέπει το άρθρο 78 του Α.Κ.
Εάν ο συνολικός αριθμός ατόμων καθοριστεί να αφορά την Επικράτεια και λαμβάνοντας υπόψη αφενός ότι οι Κοινότητές μας είναι διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα και αφετέρου για να μη μείνουν έξω οι 197 Εκκλησίες -που θα πρέπει τώρα η Πολιτεία να ρυθμίσει το θέμα και να μη υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες Θρησκευτικών Κοινοτήτων- προτείνεται να γίνει η εξής ρύθμιση.
.
Πιστεύοντας στη δίκαιη εκ μέρους σας τοποθέτηση, σας ευλογούμε στο όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού.
Για την Παγκόσμια Αποστολική Εκκλησία Του Ιησού Χριστού , Ηλίας Ντούφας (Ποιμένας- Λειτουργός)
Σχετικά με τον αριθμό 300 ατόμων. Κατά την αναφορά του άρθρου 17, με άδεια λειτουργούν στην Ελλάδα 200 θρησκευτικοί χώροι 80 δογμάτων και θρησκειών. Μόνο 2 ή 3 διαθέτουν ξεχωριστά σε επίπεδο Δήμου ή τοπικής Περιφέρειας τα απαιτούμενα 300 άτομα για να αποκτήσουν Νομική Προσωπικότητα και συνεπώς οι υπόλοιποι 197 αποκλείονται από το νόμο αυτό, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 17 αναγνωρίζονται από την Ελληνική Πολιτεία ως γνωστές θρησκείες αφού τους έχει χορηγήσει η Πολιτεία σχετική Άδεια. Η απαίτηση αυτή των 300 ατόμων όχι μόνο δεν διευκολύνει και ρυθμίζει την οργάνωση των θρησκευτικών ομάδων προστατεύοντας την θρησκευτική ελευθερία αλλά περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση αφού στην παρ.2 του άρθρου 13 αναφέρεται ότι σε αντίθετη περίπτωση καμία Δημόσια Υπηρεσία δεν θα συναλλάσσεται με αυτά. Σημειωτέον ότι οι Λειτουργούντες ήδη νόμιμα Ναοί, Ευκτήριοι Οίκοι κλπ. συναλλάσσονται και με το Δημόσιο, διαθέτουν ΑΦΜ υποβάλουν Φορολογικές Δηλώσεις και αλληλογραφούν με διάφορες Υπηρεσίες του Δημοσίου. Η αιτιολογία που αναφέρεται στην Αιτ. Έκθεση ότι για τις Ενορίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας απαιτούνται 300 οικογένειες (ΦΕΚ Α 1/80) αφορά πληθυσμό πόλης 10000 κατοίκων. Στην Ελληνική όμως πραγματικότητα για τους Ετεροδόξους που από τις 200 Άδειες Λατρευτικών χώρων 2 ή 3 διαθέτουν τοπικά τα 300 άτομα η αιτιολογία αυτή δεν δικαιολογεί τον αποκλεισμό των 197 αυτών Θρησκευτικών Κοινοτήτων. Εξάλλου στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (π.χ. Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Ουγγαρία, Δανία, Σουηδία κλπ.) όπως αναφέρεται και στην Αιτ. Έκθεση την Νομική Προσωπικότητα οι Θρησκευτικές Κοινότητες την λαμβάνουν σύμφωνα με τις Διατάξεις περί Σωματείων που σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα στην Ελλάδα απαιτούνται 20 άτομα (άρθρο 78 Α.Κ.). Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνω Ευκτήριοι Οίκοι προσπαθούν εκ πλαγίου να έχουν αυτή την Νομική Προσωπικότητα ιδρύοντας Σωματεία με 20 άτομα για να δικαιοπρακτούν νόμιμα. Ζητείται λοιπόν ο Απαιτούμενος αριθμός ατόμων να είναι 20 άτομα όπως προβλέπει το άρθρο 78 του Α.Κ. Εάν ο συνολικός αριθμός ατόμων καθοριστεί να αφορά την Επικράτεια και λαμβάνοντας υπόψη αφενός ότι οι Κοινότητές μας είναι διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα και αφετέρου για να μη μείνουν έξω οι 197 Εκκλησίες -που θα πρέπει τώρα η Πολιτεία να ρυθμίσει το θέμα και να μη υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες Θρησκευτικών Κοινοτήτων- προτείνεται να γίνει η εξής ρύθμιση. . Πιστεύοντας στη δίκαιη εκ μέρους σας τοποθέτηση, σας ευλογούμε στο όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού. Για την Παγκόσμια Αποστολική Εκκλησία Του Ιησού Χριστού , Ηλίας Ντούφας (Ποιμένας- Λειτουργός)