Αγαπητοί χαίρομαι που φέρετε υπό συζήτηση το εν λόγο θέμα θεσμοθέτησης θρησκειών. Ωστόσο το θέμα των Ευκτήριων Οίκων είναι ένα λεπτό θέμα που άμα προσεχτεί μπορεί να φέρει στην Ελλάδα πλούτο αλλά και να τη μετατρέψει σε αρχιτεκτονικό πάρκο εξαιρετικών κομματιών έργων τέχνης. Είναι γνωστό πως η επιβολή του Χριστιανισμού αλλά και η ύπαρξη του για πολλά χρόνια έχει επιβάλλει μια συγκεκριμένη ναοδομία η οποία και έχει υπερκορεστεί σχεδιαστικά αλλά και εμπνέει συνηθισμένα και πλέον στείρα αισθητικά ερεθίσματα. Η ύπαρξη ναοδομικής ποικιλότητας μπορεί να επιφέρει πλούτο στη χώρα τόσο μέσω τον προσεγμένων και πολύτιμων υλικών κατασκευής (χρυσάφι, πολύτιμοι λίθοι κτλ που θα έρχονται για στολίδια) ή το θρησκευτικό τουρισμό αλλά πολύ περισσότερο πέραν των υλικών αγαθών, σε βάθος χρόνου, μπορεί η ποικιλότητα αυτή, στα μάτια νέων καλλιτεχνών της χώρας και όχι μόνο, να δώσει το έναυσμα για έναν νέο αρχιτεκτονικό ρυθμό.
Για την αποφυγή όμως ακαλαίσθητων κτηρίων, που τελικά θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του χώρου και τελικά σε κοινωνικές διαμάχες, θα πρέπει να τεθούν κάποιες δικλίδες ασφαλείας και συστάσεις εξαιρετικά εμπνευσμένων αρχιτεκτονικών επιτροπών. Όσο πιο ‘σικ’ είναι ένα οικοδόμημα τόσο πιο ‘σικ’ θα είναι οι άνθρωποι που θα το περιτριγυρίζουν. Τέλος θα πρέπει να αναθεωρηθεί και ο νόμος έτσι ώστε να επιτρέπεται και η κατεδάφιση ιερών κτηρίων με χρήση πάντα αρχιτεκτονικών και ιστορικών επιτροπών.
Προσωπικά πιστεύω πως στα πλαίσια της ανεξιθρησκίας δε θα πρέπει η Ελλάδα να έχει κάποιο επίσημο θρήσκευμα έτσι ώστε να μη γίνεται κάθε είδους προσηλυτισμός. Τέλος βλέποντας τα δεινά που στέλνουν οι Θεοί στη χώρα, λόγο ίσως της ασέβειας που διαπράττεται όλα αυτά τα χρόνια ως προς το πρόσωπο τους, εύχομαι οι καινούργιες αυτές διατάξεις που προτείνετε να οδηγήσουν με τα χρόνια στην εγκαθίδρυση και πάλι στη χώρα της πατρώας θρησκείας. και να έχουμε πάλι την εύνοια των Θεών των ανθρώπων.
Αγαπητοί χαίρομαι που φέρετε υπό συζήτηση το εν λόγο θέμα θεσμοθέτησης θρησκειών. Ωστόσο το θέμα των Ευκτήριων Οίκων είναι ένα λεπτό θέμα που άμα προσεχτεί μπορεί να φέρει στην Ελλάδα πλούτο αλλά και να τη μετατρέψει σε αρχιτεκτονικό πάρκο εξαιρετικών κομματιών έργων τέχνης. Είναι γνωστό πως η επιβολή του Χριστιανισμού αλλά και η ύπαρξη του για πολλά χρόνια έχει επιβάλλει μια συγκεκριμένη ναοδομία η οποία και έχει υπερκορεστεί σχεδιαστικά αλλά και εμπνέει συνηθισμένα και πλέον στείρα αισθητικά ερεθίσματα. Η ύπαρξη ναοδομικής ποικιλότητας μπορεί να επιφέρει πλούτο στη χώρα τόσο μέσω τον προσεγμένων και πολύτιμων υλικών κατασκευής (χρυσάφι, πολύτιμοι λίθοι κτλ που θα έρχονται για στολίδια) ή το θρησκευτικό τουρισμό αλλά πολύ περισσότερο πέραν των υλικών αγαθών, σε βάθος χρόνου, μπορεί η ποικιλότητα αυτή, στα μάτια νέων καλλιτεχνών της χώρας και όχι μόνο, να δώσει το έναυσμα για έναν νέο αρχιτεκτονικό ρυθμό. Για την αποφυγή όμως ακαλαίσθητων κτηρίων, που τελικά θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του χώρου και τελικά σε κοινωνικές διαμάχες, θα πρέπει να τεθούν κάποιες δικλίδες ασφαλείας και συστάσεις εξαιρετικά εμπνευσμένων αρχιτεκτονικών επιτροπών. Όσο πιο ‘σικ’ είναι ένα οικοδόμημα τόσο πιο ‘σικ’ θα είναι οι άνθρωποι που θα το περιτριγυρίζουν. Τέλος θα πρέπει να αναθεωρηθεί και ο νόμος έτσι ώστε να επιτρέπεται και η κατεδάφιση ιερών κτηρίων με χρήση πάντα αρχιτεκτονικών και ιστορικών επιτροπών. Προσωπικά πιστεύω πως στα πλαίσια της ανεξιθρησκίας δε θα πρέπει η Ελλάδα να έχει κάποιο επίσημο θρήσκευμα έτσι ώστε να μη γίνεται κάθε είδους προσηλυτισμός. Τέλος βλέποντας τα δεινά που στέλνουν οι Θεοί στη χώρα, λόγο ίσως της ασέβειας που διαπράττεται όλα αυτά τα χρόνια ως προς το πρόσωπο τους, εύχομαι οι καινούργιες αυτές διατάξεις που προτείνετε να οδηγήσουν με τα χρόνια στην εγκαθίδρυση και πάλι στη χώρα της πατρώας θρησκείας. και να έχουμε πάλι την εύνοια των Θεών των ανθρώπων.