Απάντηση προς τον αγαπητό συνάδελφο Γρηγόρη:
Αν παρατηρήσετε τα γραφόμενα και τις προτάσεις σας, θα διαπιστώσετε και εσείς ο ίδιος ότι αυτοαναιρειστε. Όπως πολυ σωστά είπατε, στις υπόλοιπες χώρες τις Ε.Ε στο χώρο της ειδικής αγωγής δουλεύουν δάσκαλοι με μεταπτυχιακό στην Ε.Α, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει αυτόνομη σχολή ειδικής αγωγής. Από τη στιγμή όμως που στην Ελλάδα, καλώς ή κακώς, προσφέρονται οι αντίστοιχες προπτυχιακές σπουδές, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ υψηλού επιπέδου, κάτι για το οποίο θα πρέπει να είμαστε περήφανοι και όχι να το καταγγέλουμε ως παγκόσμια πρωτοτυπία, τότε είναι φυσικό και επόμενο να προηγούνται οι απόφοιτοι αυτών των τμημάτων, σε σχέση με τους έχοντες ένα μεταπτυχιακό ενός ή δυο χρόνων. Αυτό πολύ απλά συμβαίνει γιατί η εξειδίκευση και οι γνώσεις που λαμβάνουν οι φοιτητές στα 4 αυτά χρόνια, πολυ απλά δε μπορεί να συγκριθεί με τον μονοψήφιο συνήθως αριθμό εισαγωγικών μαθημάτων στην Ε.Α, που διδάσκονται οι φοιτητές στα πλαίσια ενός μεταπτυχιακού. Όσο για το καταστατικό της σχολής, δεν αναφέρεται πουθενά η παράλληλη στήριξη, γιατί πολυ απλά όταν ιδρύθηκε το τμήμα δεν υπήρχε αυτός ο θεσμός. Φυσικά, ούτε στο καταστατικό των παιδαγωγικών τμημάτων αναφέρεται πουθενά ότι μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις στην παράλληλη στήριξη, εφόσον πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακο στην Ε.Α, οπότε ας μην παίζουμε με τις λέξεις. Και μιας και ο ίδιος θίξατε το θεμα, τι έχετε να πείτε για τις περιπτώσεις των συναδέλφων που δουλεύουν στην παράλληλη στήριξη, χωρις την παραμικρή εξειδίκευση στην Ε.Α, βάζοντας απλά το μαγικό κουτακι;; Αυτοί δε σας ενόχλησαν τόσα χρόνια, αλλα οι απόφοιτοι του Βολου-Μακεδονίας ναι.
Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, με τον εκφοβισμό και τις απειλές δεν πρόκειται να κερδίσετε τίποτα, γιατί πολύ απλά πρόκειται να εφαρμοστεί ο,τι ακριβώς ισχύει και στους υπόλοιπους κλάδους, κατι που μόνο άδικο και παράνομο δεν είναι. Από τη στιγμή που προσφέρονται προπτυχιακές σπουδές και μάλιστα υψηλού επιπέδου στη χώρα μας, τότε το δίκαιο είναι να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση όπως και όλοι οι άλλοι κλάδοι. Το έχω ξαναγράψει, αλλα ας το πω άλλη μια φορά: Όπως ένας ειδικός παιδαγωγός με μεταπτυχιακό στις επιστήμες της αγωγής δε μπορεί να γίνει δάσκαλος ή ένας δάσκαλος με μεταπτυχιακο στη διδακτική των μαθηματικών δε μπορεί να γίνει μαθηματικός, έτσι και ένας δάσκαλος με μεταπτυχιακό στην Ε.Α δεν είναι δυνατό να προηγείται έναντι των ειδικών παιδαγωγών. Δεν είναι δυνατό να λειτουργούμε με δυο μέτρα και δυο σταθμά σε αυτή τη χώρα, οπότε πιστέψτε με δεν πρόκειται να πετύχετε κατι με τις πρόσφυγες στο ΣΤΕ.
Απάντηση προς τον αγαπητό συνάδελφο Γρηγόρη: Αν παρατηρήσετε τα γραφόμενα και τις προτάσεις σας, θα διαπιστώσετε και εσείς ο ίδιος ότι αυτοαναιρειστε. Όπως πολυ σωστά είπατε, στις υπόλοιπες χώρες τις Ε.Ε στο χώρο της ειδικής αγωγής δουλεύουν δάσκαλοι με μεταπτυχιακό στην Ε.Α, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει αυτόνομη σχολή ειδικής αγωγής. Από τη στιγμή όμως που στην Ελλάδα, καλώς ή κακώς, προσφέρονται οι αντίστοιχες προπτυχιακές σπουδές, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ υψηλού επιπέδου, κάτι για το οποίο θα πρέπει να είμαστε περήφανοι και όχι να το καταγγέλουμε ως παγκόσμια πρωτοτυπία, τότε είναι φυσικό και επόμενο να προηγούνται οι απόφοιτοι αυτών των τμημάτων, σε σχέση με τους έχοντες ένα μεταπτυχιακό ενός ή δυο χρόνων. Αυτό πολύ απλά συμβαίνει γιατί η εξειδίκευση και οι γνώσεις που λαμβάνουν οι φοιτητές στα 4 αυτά χρόνια, πολυ απλά δε μπορεί να συγκριθεί με τον μονοψήφιο συνήθως αριθμό εισαγωγικών μαθημάτων στην Ε.Α, που διδάσκονται οι φοιτητές στα πλαίσια ενός μεταπτυχιακού. Όσο για το καταστατικό της σχολής, δεν αναφέρεται πουθενά η παράλληλη στήριξη, γιατί πολυ απλά όταν ιδρύθηκε το τμήμα δεν υπήρχε αυτός ο θεσμός. Φυσικά, ούτε στο καταστατικό των παιδαγωγικών τμημάτων αναφέρεται πουθενά ότι μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις στην παράλληλη στήριξη, εφόσον πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακο στην Ε.Α, οπότε ας μην παίζουμε με τις λέξεις. Και μιας και ο ίδιος θίξατε το θεμα, τι έχετε να πείτε για τις περιπτώσεις των συναδέλφων που δουλεύουν στην παράλληλη στήριξη, χωρις την παραμικρή εξειδίκευση στην Ε.Α, βάζοντας απλά το μαγικό κουτακι;; Αυτοί δε σας ενόχλησαν τόσα χρόνια, αλλα οι απόφοιτοι του Βολου-Μακεδονίας ναι. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, με τον εκφοβισμό και τις απειλές δεν πρόκειται να κερδίσετε τίποτα, γιατί πολύ απλά πρόκειται να εφαρμοστεί ο,τι ακριβώς ισχύει και στους υπόλοιπους κλάδους, κατι που μόνο άδικο και παράνομο δεν είναι. Από τη στιγμή που προσφέρονται προπτυχιακές σπουδές και μάλιστα υψηλού επιπέδου στη χώρα μας, τότε το δίκαιο είναι να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση όπως και όλοι οι άλλοι κλάδοι. Το έχω ξαναγράψει, αλλα ας το πω άλλη μια φορά: Όπως ένας ειδικός παιδαγωγός με μεταπτυχιακό στις επιστήμες της αγωγής δε μπορεί να γίνει δάσκαλος ή ένας δάσκαλος με μεταπτυχιακο στη διδακτική των μαθηματικών δε μπορεί να γίνει μαθηματικός, έτσι και ένας δάσκαλος με μεταπτυχιακό στην Ε.Α δεν είναι δυνατό να προηγείται έναντι των ειδικών παιδαγωγών. Δεν είναι δυνατό να λειτουργούμε με δυο μέτρα και δυο σταθμά σε αυτή τη χώρα, οπότε πιστέψτε με δεν πρόκειται να πετύχετε κατι με τις πρόσφυγες στο ΣΤΕ.