Άρθρο 7 Θέματα κωφών, τυφλών και αυτιστικών μαθητών
1α) Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή Διευθυντή σε σχολεία μαθητών με Κώφωση ή Τύφλωση, είναι η πιστοποίηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) και της Ελληνικής Γραφής Braille (ΕΓΒ) αντίστοιχα και εάν η ανωτέρω προϋπόθεση δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω έλλειψης ενδιαφερόμενων, τοποθετούνται για την κάλυψη της θέσης, εκπαιδευτικοί με λιγότερα προσόντα.
ΠΡΟΤΑΣΗ
Να διαγραφεί η φράση: «και εάν η ανωτέρω προϋπόθεση δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω έλλειψης ενδιαφερόμενων, τοποθετούνται για την κάλυψη της θέσης, εκπαιδευτικοί με λιγότερα προσόντα.»
Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να μαθαίνουν αυτοί που έχουν και λιγότερα προσόντα την Ε.Ν.Γ. ή την Braille, αντίστοιχα.
Κρίνουμε ως απαράδεκτη τη διάταξη αυτή για να διευκολυνθούν ορισμένοι χωρίς την πιστοποίηση ΕΝΓ ή Braille και δημιουργείται καταφανής αδικία εις βάρος όσων κατέχουν την πιστοποίηση της Επάρκειας στην ΕΝΓ ή την Braille.
Το ίδιο παρατηρούμε και στο τέλος της 1β παραγράφου του Άρθρου 7. Αποτελούν εξαίρεση οι υπηρετούντες ήδη με οργανική θέση στα σχολεία αυτά.
Αυτό είναι απαράδεκτο και πιστεύουμε ότι δεν εκφράζει την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.
3) ……
Μέχρι τη συγκρότηση των Επιτροπών πιστοποίησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) και της Ελληνικής Γραφής Braille (ΕΓΒ) ισχύουν οι βεβαιώσεις επάρκειας της ΕΝΓ που χορηγούνται από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης μονάδας αγωγής Κωφών του πανεπιστημίου Πατρών……
ΠΡΟΤΑΣΗ
Να διαγραφεί: «και από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης μονάδας αγωγής Κωφών του πανεπιστημίου Πατρών»
Ο λόγος είναι ότι η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) εδώ και χρόνια καλύπτει το νομικό κενό και άτυπα διοργανώνει τις εξετάσεις επάρκειας ΕΝΓ από το 1995. Όμως, δεν συμμετείχε ως σήμερα κάποιος εκπρόσωπος της ΟΜΚΕ στις διαδικασίες που διενεργεί το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης μονάδας αγωγής Κωφών του πανεπιστημίου Πατρών και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε.
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΝ ΟΜΚΕ
Άρθρο 7 Θέματα κωφών, τυφλών και αυτιστικών μαθητών 1α) Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή Διευθυντή σε σχολεία μαθητών με Κώφωση ή Τύφλωση, είναι η πιστοποίηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) και της Ελληνικής Γραφής Braille (ΕΓΒ) αντίστοιχα και εάν η ανωτέρω προϋπόθεση δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω έλλειψης ενδιαφερόμενων, τοποθετούνται για την κάλυψη της θέσης, εκπαιδευτικοί με λιγότερα προσόντα. ΠΡΟΤΑΣΗ Να διαγραφεί η φράση: «και εάν η ανωτέρω προϋπόθεση δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω έλλειψης ενδιαφερόμενων, τοποθετούνται για την κάλυψη της θέσης, εκπαιδευτικοί με λιγότερα προσόντα.» Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να μαθαίνουν αυτοί που έχουν και λιγότερα προσόντα την Ε.Ν.Γ. ή την Braille, αντίστοιχα. Κρίνουμε ως απαράδεκτη τη διάταξη αυτή για να διευκολυνθούν ορισμένοι χωρίς την πιστοποίηση ΕΝΓ ή Braille και δημιουργείται καταφανής αδικία εις βάρος όσων κατέχουν την πιστοποίηση της Επάρκειας στην ΕΝΓ ή την Braille. Το ίδιο παρατηρούμε και στο τέλος της 1β παραγράφου του Άρθρου 7. Αποτελούν εξαίρεση οι υπηρετούντες ήδη με οργανική θέση στα σχολεία αυτά. Αυτό είναι απαράδεκτο και πιστεύουμε ότι δεν εκφράζει την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. 3) …… Μέχρι τη συγκρότηση των Επιτροπών πιστοποίησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) και της Ελληνικής Γραφής Braille (ΕΓΒ) ισχύουν οι βεβαιώσεις επάρκειας της ΕΝΓ που χορηγούνται από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης μονάδας αγωγής Κωφών του πανεπιστημίου Πατρών…… ΠΡΟΤΑΣΗ Να διαγραφεί: «και από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης μονάδας αγωγής Κωφών του πανεπιστημίου Πατρών» Ο λόγος είναι ότι η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) εδώ και χρόνια καλύπτει το νομικό κενό και άτυπα διοργανώνει τις εξετάσεις επάρκειας ΕΝΓ από το 1995. Όμως, δεν συμμετείχε ως σήμερα κάποιος εκπρόσωπος της ΟΜΚΕ στις διαδικασίες που διενεργεί το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης μονάδας αγωγής Κωφών του πανεπιστημίου Πατρών και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε. ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΝ ΟΜΚΕ