Το παρόν νομοσχέδιο ορίζει ένα ποσοστό προτεραιότητας 10% για όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά αφήνει εκτός προτεραιότητας το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό καθώς και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό με αναπηρία.
Από τη στιγμή που το κράτος αναγνωρίζει τις δυσκολίες που μια αναπηρία επιβάλλει στο κάθε άτομο και δικαίως ορίζει προτεραιότητα 10% στους ΑμεΑ εκπαιδευτικούς, εμείς το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό με αναπηρία που αντιμετωπίζουμε τις ίδιες ακριβώς δυσκολίες αιτούμαστε να έχουμε ισότιμη με τους εκπαιδευτικούς μεταχείριση.
Στο σημείο αυτό να προσθέσω, ότι σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς, δικαιούμαστε να δηλώσουμε προτιμήσεις σε μόνο μια περιφέρεια της Ελλάδος, γεγονός που σημαίνει πως οι θέσεις εργασίας που μας αντιστοιχούν είναι κατά πολύ λιγότερες.
Τέλος, να τονίσω πως η κατάργηση του Πίνακα Α', οδήγησε σε κάθετη πτώση των προσλήψεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού με αναπηρία. Πιο συγκεκριμένα, κατά το σχολικό έτος 2013-2014 είχαν προσληφθεί συνολικά 50 μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π με αναπηρία (αφού το ποσοστό προτεραιότητας επί των προσλήψεων ήταν 20%) και φέτος προσλήφθηκαν μόλις 23 συνολικά άτομα των ειδικοτήτων αυτών σε όλη την χώρα (μείωση σε ποσοστό άνω του 50%, καθώς δεν υπήρχε ουδεμία προτεραιότητα, παρά μόνο μοριοδότηση της αναπηρίας με 3-4 μόρια). Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τις τραγικές συνέπειες της κατάργησης του πίνακα Α'. Συνεπώς, ζητούμε να ισχύσει και για μας ό,τι και για τους εκπαιδευτικούς, δηλαδή το 10% επι των προσλήψεων σε κάθε κλάδο ταυτόχρονα με τα 3-4 μόρια και δεδομένου ότι δεν έχουμε το δικαίωμα προσλήψεων στη Γενική Αγωγή ως κλάδος, αιτούμεθα την αύξηση του ποσοστού σε 15% επί των προσλήψεων, ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ΑμεΑ Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
Το παρόν νομοσχέδιο ορίζει ένα ποσοστό προτεραιότητας 10% για όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά αφήνει εκτός προτεραιότητας το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό καθώς και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό με αναπηρία. Από τη στιγμή που το κράτος αναγνωρίζει τις δυσκολίες που μια αναπηρία επιβάλλει στο κάθε άτομο και δικαίως ορίζει προτεραιότητα 10% στους ΑμεΑ εκπαιδευτικούς, εμείς το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό με αναπηρία που αντιμετωπίζουμε τις ίδιες ακριβώς δυσκολίες αιτούμαστε να έχουμε ισότιμη με τους εκπαιδευτικούς μεταχείριση. Στο σημείο αυτό να προσθέσω, ότι σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς, δικαιούμαστε να δηλώσουμε προτιμήσεις σε μόνο μια περιφέρεια της Ελλάδος, γεγονός που σημαίνει πως οι θέσεις εργασίας που μας αντιστοιχούν είναι κατά πολύ λιγότερες. Τέλος, να τονίσω πως η κατάργηση του Πίνακα Α', οδήγησε σε κάθετη πτώση των προσλήψεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού με αναπηρία. Πιο συγκεκριμένα, κατά το σχολικό έτος 2013-2014 είχαν προσληφθεί συνολικά 50 μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π με αναπηρία (αφού το ποσοστό προτεραιότητας επί των προσλήψεων ήταν 20%) και φέτος προσλήφθηκαν μόλις 23 συνολικά άτομα των ειδικοτήτων αυτών σε όλη την χώρα (μείωση σε ποσοστό άνω του 50%, καθώς δεν υπήρχε ουδεμία προτεραιότητα, παρά μόνο μοριοδότηση της αναπηρίας με 3-4 μόρια). Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τις τραγικές συνέπειες της κατάργησης του πίνακα Α'. Συνεπώς, ζητούμε να ισχύσει και για μας ό,τι και για τους εκπαιδευτικούς, δηλαδή το 10% επι των προσλήψεων σε κάθε κλάδο ταυτόχρονα με τα 3-4 μόρια και δεδομένου ότι δεν έχουμε το δικαίωμα προσλήψεων στη Γενική Αγωγή ως κλάδος, αιτούμεθα την αύξηση του ποσοστού σε 15% επί των προσλήψεων, ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ΑμεΑ Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.