Η γλώσσα είναι ζωντανός οργανισμός και μέσον, που μας παρέχει τη δυνατότητα να λαμβάνουμε την έννοια, το νόημα, το περιεχόμενο και την ουσία όλων των πληροφοριών, που μας οδηγούν στην πραγματική μόρφωση σε όλα τα επίπεδα για το παρόν και το μέλλον . Είναι ο κώδικας επικοινωνίας, χωρίς άλλους τεχνητούς φραγμούς και εμπόδια.
Η γλώσσα, η κάθε γλώσσα, διακρίνεται για την αξία της και την ισοτιμία της με τις άλλες γλώσσες . Αυτό ισχύει στο ίδιο βαθμό και για την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), η οποία απαιτείται να μπαίνει στην εκπαίδευση των κωφών και να αρχίζει αμέσως με την διάγνωση της κώφωσης, να παρέχεται δωρεάν και να είναι συνεχής και συστηματική σε όλα τα στάδια. Και φυσικά, χωρίς να αποκλείεται η δίγλωσση εκπαίδευση.
Το ευαίσθητο, λεπτό και σημαντικό αντικείμενο της ΕΝΓ δεν αντιμετωπίζεται και δεν εξυπηρετείται με υπουργικές αποφάσεις, ούτε με συνεργασίες με τον ΕΟΠΠΕΠ.
Πιστεύουμε πως ότι, το να πιστοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) ως προσόν δεν έχει επιστημονικά και κοινωνικά αντικειμενική βάση.
Άρα το ζήτημα της ΕΝΓ είναι αντικείμενο της πανεπιστημιακής κοινότητας, η οποία διαθέτει την απαιτούμενη επιστημονική γνώση και επάρκεια και έχει την δυνατότητα να συγκεντρώσει όλο το αναγκαίο υλικό και με τη δημιουργία ίδρυσης αναλόγου πανεπιστημιακού τμήματος, να δώσει την ποιότητα, τις μεθόδους διδασκαλίας και τα αναλυτικά προγράμματα για τον ρόλο και την αξιολόγησή της ΕΝΓ.
Η ΕΝΓ είναι γλώσσα κανονική και όχι απλώς κάποιο προσόν εμπορικού προϊόντος.
Η γλώσσα είναι ζωντανός οργανισμός και μέσον, που μας παρέχει τη δυνατότητα να λαμβάνουμε την έννοια, το νόημα, το περιεχόμενο και την ουσία όλων των πληροφοριών, που μας οδηγούν στην πραγματική μόρφωση σε όλα τα επίπεδα για το παρόν και το μέλλον . Είναι ο κώδικας επικοινωνίας, χωρίς άλλους τεχνητούς φραγμούς και εμπόδια. Η γλώσσα, η κάθε γλώσσα, διακρίνεται για την αξία της και την ισοτιμία της με τις άλλες γλώσσες . Αυτό ισχύει στο ίδιο βαθμό και για την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), η οποία απαιτείται να μπαίνει στην εκπαίδευση των κωφών και να αρχίζει αμέσως με την διάγνωση της κώφωσης, να παρέχεται δωρεάν και να είναι συνεχής και συστηματική σε όλα τα στάδια. Και φυσικά, χωρίς να αποκλείεται η δίγλωσση εκπαίδευση. Το ευαίσθητο, λεπτό και σημαντικό αντικείμενο της ΕΝΓ δεν αντιμετωπίζεται και δεν εξυπηρετείται με υπουργικές αποφάσεις, ούτε με συνεργασίες με τον ΕΟΠΠΕΠ. Πιστεύουμε πως ότι, το να πιστοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) ως προσόν δεν έχει επιστημονικά και κοινωνικά αντικειμενική βάση. Άρα το ζήτημα της ΕΝΓ είναι αντικείμενο της πανεπιστημιακής κοινότητας, η οποία διαθέτει την απαιτούμενη επιστημονική γνώση και επάρκεια και έχει την δυνατότητα να συγκεντρώσει όλο το αναγκαίο υλικό και με τη δημιουργία ίδρυσης αναλόγου πανεπιστημιακού τμήματος, να δώσει την ποιότητα, τις μεθόδους διδασκαλίας και τα αναλυτικά προγράμματα για τον ρόλο και την αξιολόγησή της ΕΝΓ. Η ΕΝΓ είναι γλώσσα κανονική και όχι απλώς κάποιο προσόν εμπορικού προϊόντος.