Τελικά η μόνη χρησιμότητα της απόφασης του ΣτΕ ήταν για να μετατραπούν οι μετεγγραφές από ένα όπλο της κοινωνίας κατά του δημογραφικού σε ένα όπλο των φοροφυγάδων για να κερδίσουν και άλλα σε βάρος των πολυτέκνων.
Τελείως άδικο και αναποτελεσματικό είναι το μέτρο των μετεγγραφών μιας και συνεχίζει να έχει ως ΒΑΣΙΚΟ κριτήριο το κατά κεφαλήν εισόδημα. Καθημερινά βλέπουμε σε ολοένα και περισσότερα μέτρα να δύνεται βαρύτητα στο κατά κεφαλήν εισόδημα και όχι στον αριθμό των παιδιών. Πότε θα γίνει πλέον κατανοητό ότι δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο το εισόδημα. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής.
Οι πολύτεκνοι θα πρέπει να φύγουν από τις κατηγορίες με το πλαφόν του 15%. Είναι η κατηγορία στην οποία ανήκουν οι μετεγγραφές και οι αγώνες τους πριν από 36-37 χρόνια κατάφεραν να εισάγουν το μέτρο αυτό. Ακόμα και ο Λοβέρδος παραδέχτηκε πέρυσι ότι οι πολύτεκνοι είναι η κατηγορία με τους λιγότερους. Οι μετεγγραφές για τους πολύτεκνους πρέπει να είναι ελεύθερες ή να οριστεί ένα ανώτερο κατά κεφαλήν εισόδημα, για το οποίο θα πρέπει να συμβουλευτεί το υπουργείο την ΑΣΠΕ και την ΕΛΣΤΑΤ, χωρίς κανένα ποσοστό σε θέσεις.
Είναι παράλογο σε ένα μέτρο όπως οι μετεγγραφές, οι οποίες ανήκουν συνταγματικά στους πολύτεκνους , να υπάρχουν κατηγορίες οι οποίες εξαιρούνται τόσο της ποσόστωσης των θέσεων όσο και του οικονομικού κριτηρίου κι να μην είναι οι πολύτεκνοι. Είναι πολύ μεγάλο λάθος το οτι για να πάρει ένας φοιτητής πολύτεκνης οικογένειας μετεγγραφή θα πρέπει πρακτικά και να πληρεί το οικονομικό κριτήριο αλλά και να είναι μέσα στο 15% των θέσεων. Ο ΚΑΘΕ πολύτεκνος (παιδί ή γονέας) έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ ειδικής φροντίδας από το κράτος όχι μόνο το 1% ή 2% ή 5% που θα πάρουν μετεγγραφή!!!!
Παράξενο είναι επίσης το να επανέρχονται οι μετεγγραφές των φοιτητών του εξωτερικού, αγνοώντας πλήρως για ακόμη μια φορά το ΣτΕ, μετά από τις αποκαλύψεις του 2004. Είναι λογικό, δίκαιο και κατανοητό σε αυτή την εποχή το κράτος να βοηθάει όσο και όπου μπορεί αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να μπερδεύει το για ποιον λόγο είναι το κάθε ένα. Οι μετεγγραφές δόθηκαν για καθαρά δημογραφικούς λόγους και έτσι νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχιστεί. Θα μπορούσε και θα έπρεπε να προσφέρεται σίτιση στέγαση και οικονομική βοήθεια σε όποιον την χρειαζόταν και όχι να μοιράζουν λεφτά στα κόμματα για δήθεν επιμόρφωση και έρευνα.
Τελικά η μόνη χρησιμότητα της απόφασης του ΣτΕ ήταν για να μετατραπούν οι μετεγγραφές από ένα όπλο της κοινωνίας κατά του δημογραφικού σε ένα όπλο των φοροφυγάδων για να κερδίσουν και άλλα σε βάρος των πολυτέκνων. Τελείως άδικο και αναποτελεσματικό είναι το μέτρο των μετεγγραφών μιας και συνεχίζει να έχει ως ΒΑΣΙΚΟ κριτήριο το κατά κεφαλήν εισόδημα. Καθημερινά βλέπουμε σε ολοένα και περισσότερα μέτρα να δύνεται βαρύτητα στο κατά κεφαλήν εισόδημα και όχι στον αριθμό των παιδιών. Πότε θα γίνει πλέον κατανοητό ότι δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο το εισόδημα. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Οι πολύτεκνοι θα πρέπει να φύγουν από τις κατηγορίες με το πλαφόν του 15%. Είναι η κατηγορία στην οποία ανήκουν οι μετεγγραφές και οι αγώνες τους πριν από 36-37 χρόνια κατάφεραν να εισάγουν το μέτρο αυτό. Ακόμα και ο Λοβέρδος παραδέχτηκε πέρυσι ότι οι πολύτεκνοι είναι η κατηγορία με τους λιγότερους. Οι μετεγγραφές για τους πολύτεκνους πρέπει να είναι ελεύθερες ή να οριστεί ένα ανώτερο κατά κεφαλήν εισόδημα, για το οποίο θα πρέπει να συμβουλευτεί το υπουργείο την ΑΣΠΕ και την ΕΛΣΤΑΤ, χωρίς κανένα ποσοστό σε θέσεις. Είναι παράλογο σε ένα μέτρο όπως οι μετεγγραφές, οι οποίες ανήκουν συνταγματικά στους πολύτεκνους , να υπάρχουν κατηγορίες οι οποίες εξαιρούνται τόσο της ποσόστωσης των θέσεων όσο και του οικονομικού κριτηρίου κι να μην είναι οι πολύτεκνοι. Είναι πολύ μεγάλο λάθος το οτι για να πάρει ένας φοιτητής πολύτεκνης οικογένειας μετεγγραφή θα πρέπει πρακτικά και να πληρεί το οικονομικό κριτήριο αλλά και να είναι μέσα στο 15% των θέσεων. Ο ΚΑΘΕ πολύτεκνος (παιδί ή γονέας) έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ ειδικής φροντίδας από το κράτος όχι μόνο το 1% ή 2% ή 5% που θα πάρουν μετεγγραφή!!!! Παράξενο είναι επίσης το να επανέρχονται οι μετεγγραφές των φοιτητών του εξωτερικού, αγνοώντας πλήρως για ακόμη μια φορά το ΣτΕ, μετά από τις αποκαλύψεις του 2004. Είναι λογικό, δίκαιο και κατανοητό σε αυτή την εποχή το κράτος να βοηθάει όσο και όπου μπορεί αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να μπερδεύει το για ποιον λόγο είναι το κάθε ένα. Οι μετεγγραφές δόθηκαν για καθαρά δημογραφικούς λόγους και έτσι νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχιστεί. Θα μπορούσε και θα έπρεπε να προσφέρεται σίτιση στέγαση και οικονομική βοήθεια σε όποιον την χρειαζόταν και όχι να μοιράζουν λεφτά στα κόμματα για δήθεν επιμόρφωση και έρευνα.