θα ήθελα να επισημάνω μια αδικία στο πολυνομοσχέδιο. Το Άρθρο 11 γ) α) ορίζει:
Τα διπλώματα που απονέμονται κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης Προγράμματος Σπουδών με χρόνο φοίτησης ίσο ή μεγαλύτερο με πέντε έτη, με 300 κατ’ ελάχιστον Ι.Ε.Μ., αναγνωρίζονται ως Ενιαίο και Αδιάσπαστο Δίπλωμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master: Master of Science) στη βασική ειδικότητα του Τμήματος ή της μονοτμηματικής Σχολής και κατατάσσονται στο 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
Αυτό σημαίνει ότι, όσοι έχουμε διοριστεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με βασικό πτυχίο ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ ή ΤΕΙ και έχουμε δεύτερο πτυχίο από πολυτεχνική σχολή και μεταπτυχιακό τίτλο χάνουμε τα μόρια του δεύτερου πτυχίου διότι δε θα μοριοδοτείται πλέον ούτε ως δεύτερο πτυχίο ούτε ως δεύτερο μεταπτυχιακό εφόσον ήδη έχουμε μεταπτυχιακό τίτλο. Δηλαδή, θα κερδίζουν αυτοί που δεν έχουν μεταπτυχιακό τίτλο και θα χάνουν όσοι έχουν. Στην περίπτωση που κάποιος έχει και διδακτορικό τίτλο, τότε θα χάνει μόρια και από το δεύτερο πτυχίο και από το μεταπτυχιακό, δηλαδή, στην περίπτωση των διευθυντών σχολείων θα "χάνει" 4,5 μόρια. Στην περίπτωση επιλογής σχολικών συμβούλων ίσως είναι περισσότερα. Πιο κάτω σας παραθέτω κάποια παραδείγματα για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος.
Μήπως πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να αρθεί αυτή η αδικία;
Παραδείγματα
Καθηγητής διορισμένος με βασικό πτυχίο ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ ή ΤΕΙ κατέχει δεύτερο πτυχίο από το ΕΜΠ και μεταπτυχιακό τίτλο. Θα μοριοδοτηθεί ως υποψήφιος διευθυντής για αυτά ως εξής:
Δεύτερο πτυχίο από το ΕΜΠ: 0 ( διότι θα είναι μεταπτυχιακού επιπέδου)
Μεταπτυχιακός τίτλος: 2,5
Σύνολο=2,5
Καθηγητής διορισμένος με βασικό πτυχίο ΕΜΠ κατέχει δεύτερο πτυχίο από ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ ή ΤΕΙ και μεταπτυχιακό τίτλο. Θα μοριοδοτηθεί ως υποψήφιος διευθυντής για αυτά ως εξής:
Δεύτερο πτυχίο από το ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ ή ΤΕΙ: 2
Μεταπτυχιακός τίτλος: 2,5
Σύνολο=4,5
Συμπέρασμα: έχουν ίδιες σπουδές, αλλά μοριοδοτούνται διαφορετικά.
Καθηγητής διορισμένος με βασικό πτυχίο ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ ή ΤΕΙ κατέχει δεύτερο πτυχίο από το ΕΜΠ, μεταπτυχιακό τίτλο και διδακτορικό τίτλο. Θα μοριοδοτηθεί ως υποψήφιος διευθυντής για αυτά ως εξής:
Δεύτερο πτυχίο από το ΕΜΠ: 0 ( διότι θα είναι μεταπτυχιακού επιπέδου)
Μεταπτυχιακός τίτλος: 0 (διότι κατέχει διδακτορικό τίτλο)
Διδακτορικός τίτλο=4.
Σύνολο=4
Συμπέρασμα: έχουν ίδιες σπουδές, αλλά εκείνος που κατέχει επιπλέον διδακτορικό τίτλο θα μοριοδοτείται λιγότερο από κάποιον που δεν έχει.
Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για το αν θα θεωρείται δεύτερο πανεπιστημιακό πτυχίο ή όχι. Η αναβάθμιση κάποιων να μην είναι υποβάθμιση για κάποιους άλλους. Το Ενιαίο και Αδιάσπαστο Δίπλωμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου ίσως ακυρωθεί από το συμβούλιο της επικρατείας.
θα ήθελα να επισημάνω μια αδικία στο πολυνομοσχέδιο. Το Άρθρο 11 γ) α) ορίζει: Τα διπλώματα που απονέμονται κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης Προγράμματος Σπουδών με χρόνο φοίτησης ίσο ή μεγαλύτερο με πέντε έτη, με 300 κατ’ ελάχιστον Ι.Ε.Μ., αναγνωρίζονται ως Ενιαίο και Αδιάσπαστο Δίπλωμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master: Master of Science) στη βασική ειδικότητα του Τμήματος ή της μονοτμηματικής Σχολής και κατατάσσονται στο 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Αυτό σημαίνει ότι, όσοι έχουμε διοριστεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με βασικό πτυχίο ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ ή ΤΕΙ και έχουμε δεύτερο πτυχίο από πολυτεχνική σχολή και μεταπτυχιακό τίτλο χάνουμε τα μόρια του δεύτερου πτυχίου διότι δε θα μοριοδοτείται πλέον ούτε ως δεύτερο πτυχίο ούτε ως δεύτερο μεταπτυχιακό εφόσον ήδη έχουμε μεταπτυχιακό τίτλο. Δηλαδή, θα κερδίζουν αυτοί που δεν έχουν μεταπτυχιακό τίτλο και θα χάνουν όσοι έχουν. Στην περίπτωση που κάποιος έχει και διδακτορικό τίτλο, τότε θα χάνει μόρια και από το δεύτερο πτυχίο και από το μεταπτυχιακό, δηλαδή, στην περίπτωση των διευθυντών σχολείων θα "χάνει" 4,5 μόρια. Στην περίπτωση επιλογής σχολικών συμβούλων ίσως είναι περισσότερα. Πιο κάτω σας παραθέτω κάποια παραδείγματα για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος. Μήπως πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να αρθεί αυτή η αδικία; Παραδείγματα Καθηγητής διορισμένος με βασικό πτυχίο ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ ή ΤΕΙ κατέχει δεύτερο πτυχίο από το ΕΜΠ και μεταπτυχιακό τίτλο. Θα μοριοδοτηθεί ως υποψήφιος διευθυντής για αυτά ως εξής: Δεύτερο πτυχίο από το ΕΜΠ: 0 ( διότι θα είναι μεταπτυχιακού επιπέδου) Μεταπτυχιακός τίτλος: 2,5 Σύνολο=2,5 Καθηγητής διορισμένος με βασικό πτυχίο ΕΜΠ κατέχει δεύτερο πτυχίο από ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ ή ΤΕΙ και μεταπτυχιακό τίτλο. Θα μοριοδοτηθεί ως υποψήφιος διευθυντής για αυτά ως εξής: Δεύτερο πτυχίο από το ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ ή ΤΕΙ: 2 Μεταπτυχιακός τίτλος: 2,5 Σύνολο=4,5 Συμπέρασμα: έχουν ίδιες σπουδές, αλλά μοριοδοτούνται διαφορετικά. Καθηγητής διορισμένος με βασικό πτυχίο ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ ή ΤΕΙ κατέχει δεύτερο πτυχίο από το ΕΜΠ, μεταπτυχιακό τίτλο και διδακτορικό τίτλο. Θα μοριοδοτηθεί ως υποψήφιος διευθυντής για αυτά ως εξής: Δεύτερο πτυχίο από το ΕΜΠ: 0 ( διότι θα είναι μεταπτυχιακού επιπέδου) Μεταπτυχιακός τίτλος: 0 (διότι κατέχει διδακτορικό τίτλο) Διδακτορικός τίτλο=4. Σύνολο=4 Συμπέρασμα: έχουν ίδιες σπουδές, αλλά εκείνος που κατέχει επιπλέον διδακτορικό τίτλο θα μοριοδοτείται λιγότερο από κάποιον που δεν έχει. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για το αν θα θεωρείται δεύτερο πανεπιστημιακό πτυχίο ή όχι. Η αναβάθμιση κάποιων να μην είναι υποβάθμιση για κάποιους άλλους. Το Ενιαίο και Αδιάσπαστο Δίπλωμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου ίσως ακυρωθεί από το συμβούλιο της επικρατείας.