β) Στο άρθρο 29 του ν.4009/2011 (Α’ 195) προστίθεται παράγραφος ως εξής:
«Τα μέλη ΕΕΠ και ΕΔΙΠ υποχρεούνται να παρέχουν δέκα ώρες (10) διδακτικού έργου εβδομαδιαίως κατ’ ελάχιστο όριο, να παρευρίσκονται στους χώρους των Α.Ε.Ι. είκοσι έξι (26) ώρες εβδομαδιαίως κατ’ ελάχιστο όριο, συμπεριλαμβανομένων των ωρών διδασκαλίας και να παρέχουν κάθε μορφής επιστημονικό έργο, το οποίο κατανέμεται σε τέσσερις (4) τουλάχιστον ημέρες της εβδομάδας».
Με βάση τα ανωτέρω θέτω τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Το διδακτικό έργο των ΕΔΙΠ μπορεί να φθάνει και τις 26 ώρες την εβδομάδα; Από που θα προσδιοριστεί αυτό;
2. Οι ΕΔΙΠ μπορούν να εποπτεύουν Πτυχιακές εργασίες;
3. Εφόσον οι ΕΔΙΠ πρέπει να παρέχουν κάθε μορφής επιστημονικό έργο, δεν πρέπει να προβλεφθούν και γι΄αυτούς τα επιδόματα έρευνας, βιβλιοθήκης, παρακολούθησης σεμιναρίων κλπ;
4. Με παλαιότερες διατάξεις, ο μισθός των ανωτέρω κατηγοριών προσωπικού ήταν ποσοστό επί του μισθού του Λέκτορα!
5. Πέραν των εκπαιδευτικών αδειών, μέχρι πότε παραμένουν οι ανωτέρω στα Ιδρύματα την περιοδο των εορτών (Χριστούγεννα και Πάσχα) και μετά το πέρας των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου;
6. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να προσδιοριστεί το <>.
7. Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλό να είναι απαραίτητη η επιστημονική ενημέρωση των ΕΔΙΠ (ημερίδες, σεμινάρια, θερινά σχολεία, κλπ) με έξοδα του Ιδρύματος. Οι δαπάνες αυτές μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδα των Ειδικών Λογαριασμών των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και από τον τακτικό προϋπολογισμό.
8. Εφόσον το αίτημα για την επιστημονική ενημέρωση των ΕΔΙΠ είναι σχετικό με το αντικείμενο τους θα πρέπει αυτό να γίνεται αποδεκτό και το οικονομικό κόστος να καλύπτεται κατά προτεραιότητα οποιασδήποτε άλλης δαπάνης από τον Ειδικό Λογαριασμό.
β) Στο άρθρο 29 του ν.4009/2011 (Α’ 195) προστίθεται παράγραφος ως εξής: «Τα μέλη ΕΕΠ και ΕΔΙΠ υποχρεούνται να παρέχουν δέκα ώρες (10) διδακτικού έργου εβδομαδιαίως κατ’ ελάχιστο όριο, να παρευρίσκονται στους χώρους των Α.Ε.Ι. είκοσι έξι (26) ώρες εβδομαδιαίως κατ’ ελάχιστο όριο, συμπεριλαμβανομένων των ωρών διδασκαλίας και να παρέχουν κάθε μορφής επιστημονικό έργο, το οποίο κατανέμεται σε τέσσερις (4) τουλάχιστον ημέρες της εβδομάδας». Με βάση τα ανωτέρω θέτω τα παρακάτω ερωτήματα: 1. Το διδακτικό έργο των ΕΔΙΠ μπορεί να φθάνει και τις 26 ώρες την εβδομάδα; Από που θα προσδιοριστεί αυτό; 2. Οι ΕΔΙΠ μπορούν να εποπτεύουν Πτυχιακές εργασίες; 3. Εφόσον οι ΕΔΙΠ πρέπει να παρέχουν κάθε μορφής επιστημονικό έργο, δεν πρέπει να προβλεφθούν και γι΄αυτούς τα επιδόματα έρευνας, βιβλιοθήκης, παρακολούθησης σεμιναρίων κλπ; 4. Με παλαιότερες διατάξεις, ο μισθός των ανωτέρω κατηγοριών προσωπικού ήταν ποσοστό επί του μισθού του Λέκτορα! 5. Πέραν των εκπαιδευτικών αδειών, μέχρι πότε παραμένουν οι ανωτέρω στα Ιδρύματα την περιοδο των εορτών (Χριστούγεννα και Πάσχα) και μετά το πέρας των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου; 6. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να προσδιοριστεί το <>. 7. Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλό να είναι απαραίτητη η επιστημονική ενημέρωση των ΕΔΙΠ (ημερίδες, σεμινάρια, θερινά σχολεία, κλπ) με έξοδα του Ιδρύματος. Οι δαπάνες αυτές μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδα των Ειδικών Λογαριασμών των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και από τον τακτικό προϋπολογισμό. 8. Εφόσον το αίτημα για την επιστημονική ενημέρωση των ΕΔΙΠ είναι σχετικό με το αντικείμενο τους θα πρέπει αυτό να γίνεται αποδεκτό και το οικονομικό κόστος να καλύπτεται κατά προτεραιότητα οποιασδήποτε άλλης δαπάνης από τον Ειδικό Λογαριασμό.