Δυστυχώς το πολυπαθές , αλλά πολυπληθές , συμπαγές και ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας μας , οι πολύτεκνοι , αναστατώνεται για μία ακόμη φορά. Ενοχοποιείται άδικα ο κόσμος των Πολυτέκνων.Έγκαιρα με επιστολές μου ενημέρωσα τους υπεύθυνους κκ υπουργούς πως α )ο όρος’’ πολυτεκνία ‘’ περιλαμβάνει σήμερα τουλάχιστο , ακόμη πιο βαθειά , τον όρο ‘’οικονομική ανέχεια ‘’για να μην πω , λόγω αξιοπρέπειας, πως ταυτίζεται με αυτόν.
β) οποιαδήποτε ρύθμιση , που περιορίζει τις μεταγραφές των πολυτέκνων οικογενειών , δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό ζήτημα, που δεν θα μπορέσει να το ‘’σηκώσει’’ το υπουργείο της Παιδείας. Το πρόβλημα των Πανεπιστημίων δεν είναι οι Πολύτεκνοι, όπως προβάλλουν κάποιοι τεχνηέντως . Γι’αυτό η εν λόγω ρύθμιση στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε ένα τεχνητό θέμα της ‘’μη σωστής λειτουργίας’’ των ΑΕΙ κ ΤΕΙ εξ’ αιτίας των μεταγραφών των παιδιών μας !! Είναι σε όλουςπλέον γνωστό , πού χωλαίνει η τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι πολύτεκνοι δεν θα δεχθούν με κανένα τρόπο την εις βάρος τους συκοφαντία . Σήμερα,θεωρώ τη ρύθμισηανεδαφική,καθόσον δεν βασίζεται πάνω σε τεκμηριωμένα στοιχεία, μελέτες ή ειδική έρευνα με συγκεκριμένα αποτελέσματα ,βιαστική γιατί δεν λαμβάνει υπόψη της βασικά κοινωνικά θέματα ,όπως μονόμισθη οικογένεια του Δημοσίου, χωρίς άλλα επιτήδεια (πόρους ),με άνεργα παιδιά , με προστατευόμενα μέλη ,με ετήσιο εισόδημαμέχρι 20.000Ευ,χωρίς να μπορεί να κάνει απόκρυψη ούτε ένα Ευ , όπως το κάνουν ‘’άλλοι’’. Υπάρχει π.χ. η ρητή αναφορά ότι τα δύο παιδιά της οικογένειας θα σπουδάζουν στην ίδια πόλη ,αυτή που εξυπηρετεί την οικογένεια ανεξάρτητα το ποιος ‘’τραβάει ‘’ ποιόν;Ακόμη φάνηκε πως είναι ‘’φωτογραφική’’, απότις συγκεκριμένες εύνοιες που προβάλλει. Νομίζω ,τέλος ότι είναι εχθρικήέναντι των πολυτέκνων, καθόσον κινείται έξω από την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι πολύτεκνοι,και αφαιρεί την εικόνα της κοινωνικής ευαισθησίας που είχε σχηματισθεί για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας .Επειδή είναι μία ρύθμιση με πολιτικό περιεχόμενο μόνο , Πιστεύω ,πως είναι πολύ δίκαιο τουλάχιστο υπό τις παρούσες συνθήκες να προστεθεί στο άρθρο 12 παρ.8 μετά το τέλος της περιπτώσεως β΄ ηακόλουθη περίπτωση με την αρίθμηση γ΄:’’ πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που πέτυχαν ή φοιτούν σε σχολές ή τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μεταγράφονται στην αντίστοιχη σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ ,που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) τους και στο αντίστοιχο έτος , η δε πολυτεκνική ιδιότητα τουςαποδεικνύεται με βάση την παρ.9 του άρθρου 67 του Ν .4316/2014.’’ Ευχαριστώ !
Δυστυχώς το πολυπαθές , αλλά πολυπληθές , συμπαγές και ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας μας , οι πολύτεκνοι , αναστατώνεται για μία ακόμη φορά. Ενοχοποιείται άδικα ο κόσμος των Πολυτέκνων.Έγκαιρα με επιστολές μου ενημέρωσα τους υπεύθυνους κκ υπουργούς πως α )ο όρος’’ πολυτεκνία ‘’ περιλαμβάνει σήμερα τουλάχιστο , ακόμη πιο βαθειά , τον όρο ‘’οικονομική ανέχεια ‘’για να μην πω , λόγω αξιοπρέπειας, πως ταυτίζεται με αυτόν. β) οποιαδήποτε ρύθμιση , που περιορίζει τις μεταγραφές των πολυτέκνων οικογενειών , δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό ζήτημα, που δεν θα μπορέσει να το ‘’σηκώσει’’ το υπουργείο της Παιδείας. Το πρόβλημα των Πανεπιστημίων δεν είναι οι Πολύτεκνοι, όπως προβάλλουν κάποιοι τεχνηέντως . Γι’αυτό η εν λόγω ρύθμιση στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε ένα τεχνητό θέμα της ‘’μη σωστής λειτουργίας’’ των ΑΕΙ κ ΤΕΙ εξ’ αιτίας των μεταγραφών των παιδιών μας !! Είναι σε όλουςπλέον γνωστό , πού χωλαίνει η τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι πολύτεκνοι δεν θα δεχθούν με κανένα τρόπο την εις βάρος τους συκοφαντία . Σήμερα,θεωρώ τη ρύθμισηανεδαφική,καθόσον δεν βασίζεται πάνω σε τεκμηριωμένα στοιχεία, μελέτες ή ειδική έρευνα με συγκεκριμένα αποτελέσματα ,βιαστική γιατί δεν λαμβάνει υπόψη της βασικά κοινωνικά θέματα ,όπως μονόμισθη οικογένεια του Δημοσίου, χωρίς άλλα επιτήδεια (πόρους ),με άνεργα παιδιά , με προστατευόμενα μέλη ,με ετήσιο εισόδημαμέχρι 20.000Ευ,χωρίς να μπορεί να κάνει απόκρυψη ούτε ένα Ευ , όπως το κάνουν ‘’άλλοι’’. Υπάρχει π.χ. η ρητή αναφορά ότι τα δύο παιδιά της οικογένειας θα σπουδάζουν στην ίδια πόλη ,αυτή που εξυπηρετεί την οικογένεια ανεξάρτητα το ποιος ‘’τραβάει ‘’ ποιόν;Ακόμη φάνηκε πως είναι ‘’φωτογραφική’’, απότις συγκεκριμένες εύνοιες που προβάλλει. Νομίζω ,τέλος ότι είναι εχθρικήέναντι των πολυτέκνων, καθόσον κινείται έξω από την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι πολύτεκνοι,και αφαιρεί την εικόνα της κοινωνικής ευαισθησίας που είχε σχηματισθεί για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας .Επειδή είναι μία ρύθμιση με πολιτικό περιεχόμενο μόνο , Πιστεύω ,πως είναι πολύ δίκαιο τουλάχιστο υπό τις παρούσες συνθήκες να προστεθεί στο άρθρο 12 παρ.8 μετά το τέλος της περιπτώσεως β΄ ηακόλουθη περίπτωση με την αρίθμηση γ΄:’’ πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που πέτυχαν ή φοιτούν σε σχολές ή τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μεταγράφονται στην αντίστοιχη σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ ,που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) τους και στο αντίστοιχο έτος , η δε πολυτεκνική ιδιότητα τουςαποδεικνύεται με βάση την παρ.9 του άρθρου 67 του Ν .4316/2014.’’ Ευχαριστώ !