Θα ήθελα να θίξω τα εξής ζητήματα:
Α) Οι πρώην διοικητικοί υπάλληλοι που εδώ και ένα έτος υπηρετούμε στον κλάδο του ΕΔΙΠ (ορκιστήκαμε 21-6-2014)αμοιβόμαστε με το νέο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου (Ν.4024/2011) και δεν είμαστε καθόλου οι υψηλόμισθοι του κλάδου, όπως ανέφερε προηγούμενος σχολιαστής.
Θεωρώ, ότι πρέπει να ενταχθούμε όλοι(ΕΕΠ και ΕΔΙΠ) στο Πανεπιστημιακό μισθολόγιο με υψηλότερες αποδοχές από εκείνες, που είχαμε ως πρώην διοικητικοί υπάλληλοι.
Θα πρέπει να παίρνουμε επίδομα βιβλιοθήκης, ερευνητικό επίδομα και επίδομα διδακτορικού ή master, για όσους διαθέτουν ένα από τα δύο πτυχία. Και θα πρέπει να πάρουμε τα αναδρομικά από την ημέρα που ορκιστήκαμε.
Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια σπουδών και εργασίας στο Πανεπιστήμιο θα πρέπει να καταξιωθούμε ακαδημαϊκά και κοινωνικά.
Β) Επίσης, όσοι ΕΕΠ και ΕΔΙΠ είναι κάτοχοι διδακτορικού και έχουν επιστημονικές δημοσιεύσεις να τους δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης
σε μέλη ΔΕΠ (με κρίση από το ΑΠΕΛΛΑ).
Γ) Για τα ΕΕΠ και ΕΔΙΠ με διδακτορικό ή των συναδέλφων που ανήκουν στην καταληκτική βαθμίδα του ΕΔΙΠ να μπορεί να ανατίθεται διδακτικό έργο και επίβλεψη πτυχιακών ή άλλων εργασιών, υπό την εποπτεία ή όχι των Καθηγητών της Σχολής (υπάρχει άπλετη εμπειρία).
Δ) Τα μέλη ΕΕΠ και ΕΔΙΠ όσον αφορά στο ζήτημα των διακοπών (θερινών, Χριστούγεννα και Πάσχα) να ακολουθούν τα προβλέπόμενα για τα μέλη ΔΕΠ.
Ε) Μέχρι 22 ώρες παρουσίας στο Πανεπιστήμιο με ενταγμένο το διδακτικό 10ωρο θεωρώ ότι είναι καλύτερο, γιατί στη δουλειά μας δεν εντάσσεται μόνο το διδακτικό έργο. Είναι και η συνεργασία με τους φοιτητές για εργασίες ή πτυχιακές, είναι η ερευνητική δουλειά που διαφαίνεται μέσα από δημοσιεύσεις, συνέδρια, σεμινάρια (e-learning κ.λ.π), είναι οι ώρες πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών ειδικότητας, είναι το κάθε είδους συγγραφικό έργο, η συμμετοχή μας σε ερευνητικά προγράμματα, σε διοικητικά συμβούλια ή επιτροπές της Σχολής, οι επιτηρήσεις στις εξεταστικές, η διόρθωση γραπτών κ.ά.
Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτό να υλοποιηθούν όλα τα προτεινόμενα, που αποτελούν προσωπικές απόψεις. Σας ευχαριστώ πάντως για την ευκαιρία που δώσατε στην ελευθερία του λόγου.
Θα ήθελα να θίξω τα εξής ζητήματα: Α) Οι πρώην διοικητικοί υπάλληλοι που εδώ και ένα έτος υπηρετούμε στον κλάδο του ΕΔΙΠ (ορκιστήκαμε 21-6-2014)αμοιβόμαστε με το νέο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου (Ν.4024/2011) και δεν είμαστε καθόλου οι υψηλόμισθοι του κλάδου, όπως ανέφερε προηγούμενος σχολιαστής. Θεωρώ, ότι πρέπει να ενταχθούμε όλοι(ΕΕΠ και ΕΔΙΠ) στο Πανεπιστημιακό μισθολόγιο με υψηλότερες αποδοχές από εκείνες, που είχαμε ως πρώην διοικητικοί υπάλληλοι. Θα πρέπει να παίρνουμε επίδομα βιβλιοθήκης, ερευνητικό επίδομα και επίδομα διδακτορικού ή master, για όσους διαθέτουν ένα από τα δύο πτυχία. Και θα πρέπει να πάρουμε τα αναδρομικά από την ημέρα που ορκιστήκαμε. Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια σπουδών και εργασίας στο Πανεπιστήμιο θα πρέπει να καταξιωθούμε ακαδημαϊκά και κοινωνικά. Β) Επίσης, όσοι ΕΕΠ και ΕΔΙΠ είναι κάτοχοι διδακτορικού και έχουν επιστημονικές δημοσιεύσεις να τους δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης σε μέλη ΔΕΠ (με κρίση από το ΑΠΕΛΛΑ). Γ) Για τα ΕΕΠ και ΕΔΙΠ με διδακτορικό ή των συναδέλφων που ανήκουν στην καταληκτική βαθμίδα του ΕΔΙΠ να μπορεί να ανατίθεται διδακτικό έργο και επίβλεψη πτυχιακών ή άλλων εργασιών, υπό την εποπτεία ή όχι των Καθηγητών της Σχολής (υπάρχει άπλετη εμπειρία). Δ) Τα μέλη ΕΕΠ και ΕΔΙΠ όσον αφορά στο ζήτημα των διακοπών (θερινών, Χριστούγεννα και Πάσχα) να ακολουθούν τα προβλέπόμενα για τα μέλη ΔΕΠ. Ε) Μέχρι 22 ώρες παρουσίας στο Πανεπιστήμιο με ενταγμένο το διδακτικό 10ωρο θεωρώ ότι είναι καλύτερο, γιατί στη δουλειά μας δεν εντάσσεται μόνο το διδακτικό έργο. Είναι και η συνεργασία με τους φοιτητές για εργασίες ή πτυχιακές, είναι η ερευνητική δουλειά που διαφαίνεται μέσα από δημοσιεύσεις, συνέδρια, σεμινάρια (e-learning κ.λ.π), είναι οι ώρες πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών ειδικότητας, είναι το κάθε είδους συγγραφικό έργο, η συμμετοχή μας σε ερευνητικά προγράμματα, σε διοικητικά συμβούλια ή επιτροπές της Σχολής, οι επιτηρήσεις στις εξεταστικές, η διόρθωση γραπτών κ.ά. Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτό να υλοποιηθούν όλα τα προτεινόμενα, που αποτελούν προσωπικές απόψεις. Σας ευχαριστώ πάντως για την ευκαιρία που δώσατε στην ελευθερία του λόγου.