Θεωρώ απαράδεκτη την προτεινόμενη ρύθμιση για τις μετεγγραφές των πολυτέκνων, καθόσον είναι ένα άλλο πλήγμα για την πολύτεκνη οικογένεια. Ποια κίνητρα δίνει η πολιτεία στην Ελληνική οικογένεια για να αποκτήσει πολλά παιδιά; Δυστύχως κανένα.
Οι μετεγραφές των πολυτέκνων πρέπει να είναι ελεύθερες. Για να μην επαναλαμβάνονται τα σχόλια συμφωνώ απόλυτα με το ανωτέρω σχόλιο του Νίκου Κ.
"22 Ιουνίου 2015, 12:58 | Νίκος Κ.
Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που πέτυχαν ή φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μεταγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) ή ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ.Δεν είναι δυνατόν πολύτεκνοι της (απομακρυσμένης) επαρχίας να μην μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε πόλη όπου υπάρχει λ.χ. σπίτι συγγενών, ανεξάρτητα αν το ΑΕΙ ή ΤΕΙ είναι κοντά ή μακριά από την πόλη καταγωγής. Τι αξία έχει αν σε πολύτεκνο από την Κέρκυρα λ.χ του δίνεται η δυνατότητα να μετεγγραφεί στα Γιάννενα, ενώ υπάρχει σπίτι συγγενών λ.χ. στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα ή στην Πάτρα ή όπου αλλού στην Ελλάδα; Σε κάθε περίπτωση οι μετεγγραφές των πολυτέκνων να είναι ελεύθερες! Είναι (εδώ και πολλές δεκαετίες) μικρό το ποσοστό των μετεγγραφόμενων πολυτέκνων σε σχέση με το γενικό σύνολο.Επιτέλους δώστε κίνητρα στις πολύτεκνες οικογένειες, όπως το Σύνταγμα (άρθρο 21 παραγρ. 2) προβλέπει!"
Θεωρώ απαράδεκτη την προτεινόμενη ρύθμιση για τις μετεγγραφές των πολυτέκνων, καθόσον είναι ένα άλλο πλήγμα για την πολύτεκνη οικογένεια. Ποια κίνητρα δίνει η πολιτεία στην Ελληνική οικογένεια για να αποκτήσει πολλά παιδιά; Δυστύχως κανένα. Οι μετεγραφές των πολυτέκνων πρέπει να είναι ελεύθερες. Για να μην επαναλαμβάνονται τα σχόλια συμφωνώ απόλυτα με το ανωτέρω σχόλιο του Νίκου Κ. "22 Ιουνίου 2015, 12:58 | Νίκος Κ. Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που πέτυχαν ή φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μεταγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) ή ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ.Δεν είναι δυνατόν πολύτεκνοι της (απομακρυσμένης) επαρχίας να μην μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε πόλη όπου υπάρχει λ.χ. σπίτι συγγενών, ανεξάρτητα αν το ΑΕΙ ή ΤΕΙ είναι κοντά ή μακριά από την πόλη καταγωγής. Τι αξία έχει αν σε πολύτεκνο από την Κέρκυρα λ.χ του δίνεται η δυνατότητα να μετεγγραφεί στα Γιάννενα, ενώ υπάρχει σπίτι συγγενών λ.χ. στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα ή στην Πάτρα ή όπου αλλού στην Ελλάδα; Σε κάθε περίπτωση οι μετεγγραφές των πολυτέκνων να είναι ελεύθερες! Είναι (εδώ και πολλές δεκαετίες) μικρό το ποσοστό των μετεγγραφόμενων πολυτέκνων σε σχέση με το γενικό σύνολο.Επιτέλους δώστε κίνητρα στις πολύτεκνες οικογένειες, όπως το Σύνταγμα (άρθρο 21 παραγρ. 2) προβλέπει!"