Άρθρο 14
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ’14-‘15
Αφού στερήθηκαν παράνομα και αντισυνταγματικά να πραγματοποιήσουν την μεταγραφή τους οι επιτυχόντες φοιτητές των σχολών αυτών τους δίνεται τώρα η χαριστική βολή. Δεν τους επέτρεψε η πολιτεία να μεταγραφούν για να μην επέλθει καθώς λέει ανεπανόρθωτη βλάβη στις σχολές!!!! Ενώ μεταγράφηκαν όλοι σε όλες τις σχολές τις χώρας διπλάσιοι και πολλαπλάσιοι σε άλλες σχολές, στα 140 παιδιά των δύο σχολών τους στέρησαν το δικαίωμα να σπουδάσουν με τα αδέρφια τους ή ως πολύτεκνοι κτλ μακριά από τα σπίτια τους. Υφίστανται ταλαιπωρία ενός χρόνου και κανείς δεν σκέφτηκε την «ανεπανόρθωτη βλάβη» στις ψυχές τους, ούτε την αντίστοιχη των οικογενειών τους που από πόλη σε πόλη και από σχολή σε σχολή μεταφέρονται μέσα σ’ αυτήν την οικονομική κρίση.
Έρχεται τώρα η πρόταση του υπουργείου παιδείας να τους στερήσει το δικαίωμα λέγοντας ότι από εσάς μόνο το 15% των εισαχθέντων θα μεταγραφεί!!! Γιατί αυτή διάκριση άραγε; Μας προβληματίζει γιατί αυτός ο πολιτικός, ο νομικός και παιδαγωγικός ρατσισμός στα παιδιά μας;
Είναι αυτό ισονομία;
Είναι αυτό ισοπολιτεία;
Είναι αυτό σύμφωνα με το Σύνταγμα;
Ποιο λόγο έχει το υπουργείο ενώ μετεγγράφηκαν όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις μεταγραφών και τις είχαν εμπρόθεσμα καταθέσει, περί τους 10.000 σε όλη τη χώρα και μάλιστα πολλαπλάσιοι ανά σχολή, να στερεί το ίδιο δικαίωμα στα 140 παιδιά των αρχιτεκτονικών σχολών. Ένα πρόβλημα που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση πρέπει να λυθεί σήμερα με αυτή την κυβέρνηση. Ζητούμε λοιπόν ισονομία-ισοπολιτεία αυτό που το Σύνταγμα μας επιτάσσει. Εύχομαι ο νέος νόμος των μεταγραφών να είναι για όλα τα Ελληνόπουλα δίκαιος και να δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά του ελληνικού λαού.
Ζητούμε δικαιοσύνη και να επιτραπεί και στα παιδιά μας το ίδιο δικαίωμα που στερήθηκαν εδώ και ένα χρόνο, να σπουδάσουν δηλαδή εκεί που μπορούν και που οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες τους επιβάλλουν.
Ζητούμε το συνταγματικό δικαίωμα να επικυρωθεί η μεταγραφή τους χωρίς επιλεκτικούς διαχωρισμούς. Πιστεύουμε ότι αυτή η πολιτική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει την πολιτική βούληση ώστε η πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση να είναι η ίδια για όλους τους Έλληνες πολίτες.
Άρθρο 14 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ’14-‘15 Αφού στερήθηκαν παράνομα και αντισυνταγματικά να πραγματοποιήσουν την μεταγραφή τους οι επιτυχόντες φοιτητές των σχολών αυτών τους δίνεται τώρα η χαριστική βολή. Δεν τους επέτρεψε η πολιτεία να μεταγραφούν για να μην επέλθει καθώς λέει ανεπανόρθωτη βλάβη στις σχολές!!!! Ενώ μεταγράφηκαν όλοι σε όλες τις σχολές τις χώρας διπλάσιοι και πολλαπλάσιοι σε άλλες σχολές, στα 140 παιδιά των δύο σχολών τους στέρησαν το δικαίωμα να σπουδάσουν με τα αδέρφια τους ή ως πολύτεκνοι κτλ μακριά από τα σπίτια τους. Υφίστανται ταλαιπωρία ενός χρόνου και κανείς δεν σκέφτηκε την «ανεπανόρθωτη βλάβη» στις ψυχές τους, ούτε την αντίστοιχη των οικογενειών τους που από πόλη σε πόλη και από σχολή σε σχολή μεταφέρονται μέσα σ’ αυτήν την οικονομική κρίση. Έρχεται τώρα η πρόταση του υπουργείου παιδείας να τους στερήσει το δικαίωμα λέγοντας ότι από εσάς μόνο το 15% των εισαχθέντων θα μεταγραφεί!!! Γιατί αυτή διάκριση άραγε; Μας προβληματίζει γιατί αυτός ο πολιτικός, ο νομικός και παιδαγωγικός ρατσισμός στα παιδιά μας; Είναι αυτό ισονομία; Είναι αυτό ισοπολιτεία; Είναι αυτό σύμφωνα με το Σύνταγμα; Ποιο λόγο έχει το υπουργείο ενώ μετεγγράφηκαν όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις μεταγραφών και τις είχαν εμπρόθεσμα καταθέσει, περί τους 10.000 σε όλη τη χώρα και μάλιστα πολλαπλάσιοι ανά σχολή, να στερεί το ίδιο δικαίωμα στα 140 παιδιά των αρχιτεκτονικών σχολών. Ένα πρόβλημα που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση πρέπει να λυθεί σήμερα με αυτή την κυβέρνηση. Ζητούμε λοιπόν ισονομία-ισοπολιτεία αυτό που το Σύνταγμα μας επιτάσσει. Εύχομαι ο νέος νόμος των μεταγραφών να είναι για όλα τα Ελληνόπουλα δίκαιος και να δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά του ελληνικού λαού. Ζητούμε δικαιοσύνη και να επιτραπεί και στα παιδιά μας το ίδιο δικαίωμα που στερήθηκαν εδώ και ένα χρόνο, να σπουδάσουν δηλαδή εκεί που μπορούν και που οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες τους επιβάλλουν. Ζητούμε το συνταγματικό δικαίωμα να επικυρωθεί η μεταγραφή τους χωρίς επιλεκτικούς διαχωρισμούς. Πιστεύουμε ότι αυτή η πολιτική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει την πολιτική βούληση ώστε η πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση να είναι η ίδια για όλους τους Έλληνες πολίτες.