«Τα μέλη ΕΕΠ και ΕΔΙΠ υποχρεούνται να παρέχουν δέκα ώρες (10) διδακτικού έργου εβδομαδιαίως κατ’ ελάχιστο όριο, να παρευρίσκονται στους χώρους των Α.Ε.Ι. είκοσι έξι (26) ώρες εβδομαδιαίως κατ’ ελάχιστο όριο, συμπεριλαμβανομένων των ωρών διδασκαλίας και να παρέχουν κάθε μορφής επιστημονικό έργο, το οποίο κατανέμεται σε τέσσερις (4) τουλάχιστον ημέρες της εβδομάδας»
Σχετικά με την παραπάνω παράγραφο
Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν σε διάστημα 1 έτους να αυξομειώνονται οι ώρες διδασκαλίας των μελών ΔΕΠ με τις αντίστοιχες τροποποιήσεις του Ν 2530/97 (Ν. 4186_2013, Άρθρο 39 παρ 19 και Ν. 4310_2014, Άρθρο 78 παρ 19) από 8 σε 6 ώρες και ταυτόχρονα τα μέλη ΕΔΙΠ να διδάσκουν περισσότερες ώρες (κατ’ ελάχιστο 10) από τα μέλη ΔΕΠ. Αν είναι έτσι τότε καταργήστε τα μέλη ΔΕΠ από τα ΑΕΙ ή εναλλακτικά εξισώστε τους μισθούς των 2 κατηγοριών μιας και ο μισθός των μελών ΕΔΙΠ είναι κατά πολύ μικρότερος. Το ίδιο ισχύει και για τις ώρες εβδομαδιαίας παρουσίας μιας και οι ώρες των μελών ΔΕΠ από 14 που ήταν στον αρχικό Ν.2530/97 με τις τροποποιήσεις μειώθηκαν σε 12 κατ’ ελάχιστο, τη στιγμή που οι ώρες των μελών ΕΔΙΠ είναι 26 κατ’ ελάχιστο. Δηλαδή προσωπικό με περισσότερα προσόντα που ανήκει στη κατηγορία των μελών ΔΕΠ συνεισφέρει λιγότερο στο διδακτικό έργο σε σχέση με ένα μέλος ΕΔΙΠ, ενώ μισθολογικά οι αποδοχές των μελών ΔΕΠ είναι κατά πολύ μεγαλύτερες των μελών ΕΔΙΠ.
Επίσης με το «κατ’ ελάχιστο» τι εννοεί ο νομοθέτης???? Μέχρι πόσες μπορεί να φτάσουν οι εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας και παρουσίας των μελών ΕΔΙΠ? Ποιος θα εμποδίσει μία Γενική Συνέλευση τμήματος να ορίσει 25 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας (ή συνδιδασκαλίας με κάποιο μέλος ΔΕΠ) και 40 ώρες εβδομαδιαίας παρουσίας σε ένα μέλος ΕΔΙΠ?
Επίσης με το «να παρέχουν κάθε μορφής επιστημονικό έργο» τι εννοεί ο νομοθέτης???? Διότι τα καθήκοντα των μελών ΕΔΙΠ ορίζονται στο παρακάτω Ν.4009/2011, Άρθρο 29 παρ 2α.
2.α) Τα μέλη της κατηγορίας του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) επιτελούν εργαστηριακό
– εφαρμοσμένο διδακτικό έργο στα Α.Ε.Ι., το οποίο συνίσταται κατά κύριο λόγο στη διεξαγωγή εργαστηριακών
και κλινικών ασκήσεων, καθώς επίσης και στη διεξαγωγή πρακτικών ασκήσεων στα πεδία εφαρμογής των οικείων
επιστημών. Στους κατόχους διδακτορικού διπλώματος μπορεί να ανατίθεται διδακτικό έργο, διδασκαλία μαθημάτων εμβάθυνσης σε μικρές ομάδες φοιτητών και επίβλεψη πτυχιακών ή άλλων εργασιών, υπό την εποπτεία των καθηγητών της σχολής.
«Τα μέλη ΕΕΠ και ΕΔΙΠ υποχρεούνται να παρέχουν δέκα ώρες (10) διδακτικού έργου εβδομαδιαίως κατ’ ελάχιστο όριο, να παρευρίσκονται στους χώρους των Α.Ε.Ι. είκοσι έξι (26) ώρες εβδομαδιαίως κατ’ ελάχιστο όριο, συμπεριλαμβανομένων των ωρών διδασκαλίας και να παρέχουν κάθε μορφής επιστημονικό έργο, το οποίο κατανέμεται σε τέσσερις (4) τουλάχιστον ημέρες της εβδομάδας» Σχετικά με την παραπάνω παράγραφο Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν σε διάστημα 1 έτους να αυξομειώνονται οι ώρες διδασκαλίας των μελών ΔΕΠ με τις αντίστοιχες τροποποιήσεις του Ν 2530/97 (Ν. 4186_2013, Άρθρο 39 παρ 19 και Ν. 4310_2014, Άρθρο 78 παρ 19) από 8 σε 6 ώρες και ταυτόχρονα τα μέλη ΕΔΙΠ να διδάσκουν περισσότερες ώρες (κατ’ ελάχιστο 10) από τα μέλη ΔΕΠ. Αν είναι έτσι τότε καταργήστε τα μέλη ΔΕΠ από τα ΑΕΙ ή εναλλακτικά εξισώστε τους μισθούς των 2 κατηγοριών μιας και ο μισθός των μελών ΕΔΙΠ είναι κατά πολύ μικρότερος. Το ίδιο ισχύει και για τις ώρες εβδομαδιαίας παρουσίας μιας και οι ώρες των μελών ΔΕΠ από 14 που ήταν στον αρχικό Ν.2530/97 με τις τροποποιήσεις μειώθηκαν σε 12 κατ’ ελάχιστο, τη στιγμή που οι ώρες των μελών ΕΔΙΠ είναι 26 κατ’ ελάχιστο. Δηλαδή προσωπικό με περισσότερα προσόντα που ανήκει στη κατηγορία των μελών ΔΕΠ συνεισφέρει λιγότερο στο διδακτικό έργο σε σχέση με ένα μέλος ΕΔΙΠ, ενώ μισθολογικά οι αποδοχές των μελών ΔΕΠ είναι κατά πολύ μεγαλύτερες των μελών ΕΔΙΠ. Επίσης με το «κατ’ ελάχιστο» τι εννοεί ο νομοθέτης???? Μέχρι πόσες μπορεί να φτάσουν οι εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας και παρουσίας των μελών ΕΔΙΠ? Ποιος θα εμποδίσει μία Γενική Συνέλευση τμήματος να ορίσει 25 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας (ή συνδιδασκαλίας με κάποιο μέλος ΔΕΠ) και 40 ώρες εβδομαδιαίας παρουσίας σε ένα μέλος ΕΔΙΠ? Επίσης με το «να παρέχουν κάθε μορφής επιστημονικό έργο» τι εννοεί ο νομοθέτης???? Διότι τα καθήκοντα των μελών ΕΔΙΠ ορίζονται στο παρακάτω Ν.4009/2011, Άρθρο 29 παρ 2α. 2.α) Τα μέλη της κατηγορίας του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) επιτελούν εργαστηριακό – εφαρμοσμένο διδακτικό έργο στα Α.Ε.Ι., το οποίο συνίσταται κατά κύριο λόγο στη διεξαγωγή εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων, καθώς επίσης και στη διεξαγωγή πρακτικών ασκήσεων στα πεδία εφαρμογής των οικείων επιστημών. Στους κατόχους διδακτορικού διπλώματος μπορεί να ανατίθεται διδακτικό έργο, διδασκαλία μαθημάτων εμβάθυνσης σε μικρές ομάδες φοιτητών και επίβλεψη πτυχιακών ή άλλων εργασιών, υπό την εποπτεία των καθηγητών της σχολής.