Κατ' ελάχιστον θα έπρεπε να αναγνωριστεί το προσωπικό των ΤΕΙ ως μέλη ΔΕΠ. Είναι προσβλητικό να συνεχίζεται μετά από τόσα χρόνια ο διαχωρισμός σε ΔΕΠ και ΕΠ τη στιγμή που τα μέλη (Δ)ΕΠ των ΤΕΙ κάνουν έρευνα, διεθνώς είναι partners ή/και project leaders σε ερευνητικά έργα, έχουν δημοσιεύσεις και citations, διδάσκουν σε ΠΜΣ των Πανεπιστημίων, είναι σε 3μελείς και 7μελείς επιτροπές Διδακτορικών Παν/μίων κλπ.
Πολλοί από μας τελειώσαμε Παν/μια και Πολυτεχνεία στην Ελλάδα, ολοκληρώσαμε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό με υποτροφία και σε αρκετές περιπτώσεις εργαστήκαμε σε μεγάλα ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Μόνο στην Ελλάδα συνεχίζει η στενοκεφαλιά του διαχωρισμού των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Μόνο στην Ελλάδα αμείβονται όσοι μπήκαν στο Πανεπιστήμιο ως φοιτητές και συνταξιοδοτούνται από το ίδιο Παν/μιο ως μέλη ΔΕΠ. Κάντε μια έρευνα να δείτε τα στατιστικά στοιχεία, ιδιαίτερα σε Πανεπιστήμια της περιφέρειας.
Κατ' ελάχιστον θα έπρεπε να αναγνωριστεί το προσωπικό των ΤΕΙ ως μέλη ΔΕΠ. Είναι προσβλητικό να συνεχίζεται μετά από τόσα χρόνια ο διαχωρισμός σε ΔΕΠ και ΕΠ τη στιγμή που τα μέλη (Δ)ΕΠ των ΤΕΙ κάνουν έρευνα, διεθνώς είναι partners ή/και project leaders σε ερευνητικά έργα, έχουν δημοσιεύσεις και citations, διδάσκουν σε ΠΜΣ των Πανεπιστημίων, είναι σε 3μελείς και 7μελείς επιτροπές Διδακτορικών Παν/μίων κλπ. Πολλοί από μας τελειώσαμε Παν/μια και Πολυτεχνεία στην Ελλάδα, ολοκληρώσαμε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό με υποτροφία και σε αρκετές περιπτώσεις εργαστήκαμε σε μεγάλα ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Μόνο στην Ελλάδα συνεχίζει η στενοκεφαλιά του διαχωρισμού των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Μόνο στην Ελλάδα αμείβονται όσοι μπήκαν στο Πανεπιστήμιο ως φοιτητές και συνταξιοδοτούνται από το ίδιο Παν/μιο ως μέλη ΔΕΠ. Κάντε μια έρευνα να δείτε τα στατιστικά στοιχεία, ιδιαίτερα σε Πανεπιστήμια της περιφέρειας.