Θεωρώ σημαντικό βήμα - και αποκατάσταση της αδικίας - την προσπάθεια για αναβάθμιση των πτυχίων ΠΕ με πέντε (5) έτη υποχρεωτικών σπουδών για τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών. Θα περίμενα όμως πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση πάνω στο θέμα κάνοντας σαφή διάκριση και στους Μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών διαχωρίζοντας/διακρίνοντας τους όπως ίσχυε παλαιοτέρα σε μονοετούς και διετούς κύκλους σπουδών με την αντίστοιχη αναγωγή των προγραμμάτων σπουδών ανάλογα των Εκπαιδευτικών Μονάδων (Ε.Μ.) τους.
Χαίρομαι που και άλλοι ενεργοί πολίτες που συμμετέχουν στη διαδικασία της διαβούλευσης αναδεικνύουν και το θέμα που αφορά στους Δημόσιους Υπαλλήλους με πτυχία πενταετούς φοίτησης (Μηχανικοί, Γεωπόνοι, Δασολόγοι κα), όπου τα έτη σπουδών θα πρέπει απαραιτήτως να ληφθούν υπόψη ως προς την κατάταξή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο, έτσι ώστε να αρθεί η αδικία των προηγούμενων ετών. Πριν την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου οι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών Σχολών πενταετούς (5) φοίτησης (π.χ. ΠΕ Δασολόγοι, ΠΕ Γεωπόνοι, ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί) τοποθετούνταν κατά τον διορισμό τους στο ΜΚ 17, ενώ οι απόφοιτοι Ιδρυμάτων τετραετούς (4) φοίτησης ( π.χ. ΠΕ Βιολόγοι, ΠΕ Γεωλόγοι) στο ΜΚ 18. Κατά την επανακατάταξη των υπαλλήλων, στα πλαίσια της εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου, ο διαχωρισμός αυτός έπαψε να υφίσταται κι έτσι οι υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ετών φοίτησης για τη λήψη του βασικού τίτλου αλλά και των μεταπτυχιακών σπουδών τους (μονοετής/διετής), κατατάχτηκαν με μοναδικό κριτήριο τα έτη προϋπηρεσίας τους.
Θεωρώ σημαντικό βήμα - και αποκατάσταση της αδικίας - την προσπάθεια για αναβάθμιση των πτυχίων ΠΕ με πέντε (5) έτη υποχρεωτικών σπουδών για τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών. Θα περίμενα όμως πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση πάνω στο θέμα κάνοντας σαφή διάκριση και στους Μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών διαχωρίζοντας/διακρίνοντας τους όπως ίσχυε παλαιοτέρα σε μονοετούς και διετούς κύκλους σπουδών με την αντίστοιχη αναγωγή των προγραμμάτων σπουδών ανάλογα των Εκπαιδευτικών Μονάδων (Ε.Μ.) τους. Χαίρομαι που και άλλοι ενεργοί πολίτες που συμμετέχουν στη διαδικασία της διαβούλευσης αναδεικνύουν και το θέμα που αφορά στους Δημόσιους Υπαλλήλους με πτυχία πενταετούς φοίτησης (Μηχανικοί, Γεωπόνοι, Δασολόγοι κα), όπου τα έτη σπουδών θα πρέπει απαραιτήτως να ληφθούν υπόψη ως προς την κατάταξή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο, έτσι ώστε να αρθεί η αδικία των προηγούμενων ετών. Πριν την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου οι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών Σχολών πενταετούς (5) φοίτησης (π.χ. ΠΕ Δασολόγοι, ΠΕ Γεωπόνοι, ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί) τοποθετούνταν κατά τον διορισμό τους στο ΜΚ 17, ενώ οι απόφοιτοι Ιδρυμάτων τετραετούς (4) φοίτησης ( π.χ. ΠΕ Βιολόγοι, ΠΕ Γεωλόγοι) στο ΜΚ 18. Κατά την επανακατάταξη των υπαλλήλων, στα πλαίσια της εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου, ο διαχωρισμός αυτός έπαψε να υφίσταται κι έτσι οι υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ετών φοίτησης για τη λήψη του βασικού τίτλου αλλά και των μεταπτυχιακών σπουδών τους (μονοετής/διετής), κατατάχτηκαν με μοναδικό κριτήριο τα έτη προϋπηρεσίας τους.