Δυστυχώς ο κ. Υπουργός Παιδείας συνεχίζει την τιμωρία των οικογενειών με τρία παιδιά και άνω.
Από τα στατιστικά στοιχεία που είχε δώσει το ΥΠΕΠΘ σε σχετική ερώτηση βουλευτού στην Βουλή μόλις το 30% εξ αυτών που μετεγγράφησαν τα προηγούμενα έτη, ήσαν τέκνα τριτέκνων και πολυτέκνων. Επομένως δεν είναι οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι που δημιουργούν προβλήματα στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Το υπόλοιπο 70% ποιοί είναι κύριε Υπουργέ;
Κύριε Υπουργέ,γνωρίζετε το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδος μας;Γνωρίζετε ότι ο δείκτης γονιμότητας είναι κάτω από την μονάδα;Δεν σας ενδιαφέρει η πατρίδα μας να έχει οικογένειες με πολλά τέκνα.Δεν θα έχουμε παιδιά στις τάξεις.
Θέτετε ποσοστό και γνωρίζετε ότι στα δικαστήρια θα ακυρωθεί,όπως και η παλαιότερη διάταξη που είχε ποσοστό (νόμος Διαμαντοπούλου) και είχε κριθεί αντισυνταγματική. Μας ωθείτε πάλι τα δικαστήρια;
Προτάσεις:
1 Γιατί δεν αποδέχεσθε την πάγια πρότασή μας: Καμία μετεγγραφή εφ΄όσον εξασφαλίζεται η σίτιση, στέγαση και μετακίνηση στους φοιτητές των κατηγοριών τριτέκνων, πολυτέκνων, μονογονεϊκών και για λόγους υγείας;
2.Εφ΄οφόν αυτό δεν το δέχεσθε(δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τους λόγους)να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι από το προαναφερόμενο όριο, διότι δεν είναι οι κύριοι υπεύθυνοι αυτών που συνεχώς προτάσσουν ορισμένοι πανεπιστημιακοί.
3.Απαράδεκτα τα μόρια που θέτετε.Εάν στοιχεωδώς έχετε διάθεση έστω και κάτι να ακούσετε,τότε τουλάχιστον διορθώσθε τα ακόλουθα:
Είναι ασαφής και αιτία δημιουργία παρερμηνειών η διατύπωση της παράγραφο 7 όσον αφορά το εισόδημα.
α.Το εισόδημα είναι το συνολικό ή το καθαρό ;
β.Το αναγραφόμενο ποσό εισοδήματος είναι για κατά κεφαλή/μέλος οικογένειας ή το συνολικό; πχ.Για πενταμελή οικογένεια το συνολικό εισόδημα θα είναι 5χ3000=15000 ευρώ; Ή μέγιστο 3000 ευρώ για όλη την οικογένεια; Χρειάζεται να γίνει πιο σαφής η διατύπωση.
4.Για τον υπολογισμό της τελικής φθίνουσας σειράς να υπολογισθεί και η βαθμολογία που επέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ήτοι Τελική φθίνουσα σειρά= Τελική βαθμολογία από πανελλαδικές+ σωρευτικά τα μόρια από περιπτώσεις παραγράφου 7.
Σε αυτήν την περίπτωση κάθε μόριο να πολλαπλασιάζεται με το 10 και να προστίθεται στην συνέχεια για την τελική σειρά. Έτσι υπολογίζεται και η προσπάθεια του φοιτητή.
Δυστυχώς ο κ. Υπουργός Παιδείας συνεχίζει την τιμωρία των οικογενειών με τρία παιδιά και άνω. Από τα στατιστικά στοιχεία που είχε δώσει το ΥΠΕΠΘ σε σχετική ερώτηση βουλευτού στην Βουλή μόλις το 30% εξ αυτών που μετεγγράφησαν τα προηγούμενα έτη, ήσαν τέκνα τριτέκνων και πολυτέκνων. Επομένως δεν είναι οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι που δημιουργούν προβλήματα στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Το υπόλοιπο 70% ποιοί είναι κύριε Υπουργέ; Κύριε Υπουργέ,γνωρίζετε το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδος μας;Γνωρίζετε ότι ο δείκτης γονιμότητας είναι κάτω από την μονάδα;Δεν σας ενδιαφέρει η πατρίδα μας να έχει οικογένειες με πολλά τέκνα.Δεν θα έχουμε παιδιά στις τάξεις. Θέτετε ποσοστό και γνωρίζετε ότι στα δικαστήρια θα ακυρωθεί,όπως και η παλαιότερη διάταξη που είχε ποσοστό (νόμος Διαμαντοπούλου) και είχε κριθεί αντισυνταγματική. Μας ωθείτε πάλι τα δικαστήρια; Προτάσεις: 1 Γιατί δεν αποδέχεσθε την πάγια πρότασή μας: Καμία μετεγγραφή εφ΄όσον εξασφαλίζεται η σίτιση, στέγαση και μετακίνηση στους φοιτητές των κατηγοριών τριτέκνων, πολυτέκνων, μονογονεϊκών και για λόγους υγείας; 2.Εφ΄οφόν αυτό δεν το δέχεσθε(δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τους λόγους)να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι από το προαναφερόμενο όριο, διότι δεν είναι οι κύριοι υπεύθυνοι αυτών που συνεχώς προτάσσουν ορισμένοι πανεπιστημιακοί. 3.Απαράδεκτα τα μόρια που θέτετε.Εάν στοιχεωδώς έχετε διάθεση έστω και κάτι να ακούσετε,τότε τουλάχιστον διορθώσθε τα ακόλουθα: Είναι ασαφής και αιτία δημιουργία παρερμηνειών η διατύπωση της παράγραφο 7 όσον αφορά το εισόδημα. α.Το εισόδημα είναι το συνολικό ή το καθαρό ; β.Το αναγραφόμενο ποσό εισοδήματος είναι για κατά κεφαλή/μέλος οικογένειας ή το συνολικό; πχ.Για πενταμελή οικογένεια το συνολικό εισόδημα θα είναι 5χ3000=15000 ευρώ; Ή μέγιστο 3000 ευρώ για όλη την οικογένεια; Χρειάζεται να γίνει πιο σαφής η διατύπωση. 4.Για τον υπολογισμό της τελικής φθίνουσας σειράς να υπολογισθεί και η βαθμολογία που επέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ήτοι Τελική φθίνουσα σειρά= Τελική βαθμολογία από πανελλαδικές+ σωρευτικά τα μόρια από περιπτώσεις παραγράφου 7. Σε αυτήν την περίπτωση κάθε μόριο να πολλαπλασιάζεται με το 10 και να προστίθεται στην συνέχεια για την τελική σειρά. Έτσι υπολογίζεται και η προσπάθεια του φοιτητή.