Είμαι εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο και τρίτεκνος και ζω, εδώ και χρόνια, την τραγικότητα του να γράφονται στην πρώτη τάξη όλο και λιγότερα παιδιά. Δεν με εκπλήσσει το φαινόμενο γιατί γνωρίζω ότι η δημιουργία οικογένειας γίνεται όλο και περισσότερο άπιαστο όνειρο για τα νέα παιδιά. Η νέα γενιά είναι το μέλλον μιας χώρας, γι αυτό και αποτελεί συνταγματική επιταγή η προστασία της οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης οικογένειας. Αν και τρίτεκνος, με τα δύο παιδιά μας να σπουδάζουν ήδη σε άλλη πόλη και το τρίτο να ετοιμάζει το μηχανογραφικό του για να σπουδάσει κι αυτό, δε θα μιλήσω για τη δική μας περίπτωση, γιατί σέβομαι τις δεδομένες δυνατότητες και περιορισμούς των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων, αλλά θα μιλήσω και θα διαμαρτυρηθώ έντονα για τη μοριοδότηση των πολύτεκνων και των τέκνων τους με μόλις 2 μόρια (παρ.7.ε)! Κάτι τέτοιο βρίσκεται εκτός της Συνταγματικής προστασίας που παρέχεται στις πολύτεκνες οικογένειες με την παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος. Και να ψηφιστεί ένας τέτοιος νόμος, θα ανατραπεί δικαστικά! Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια, με τους νόμους που έχουν ψηφιστεί (φορολογικούς και άλλους) η πολύτεκνη οικογένεια όχι μόνο δεν προστατεύεται, αλλά βρίσκεται κυριολεκτικά υπό διωγμό, φρονώ ότι αποτελεί στοιχειώδης υποχρέωση του νομοθέτη να προστεθεί στο άρθρο 12 παρ. 8 μετά το τέλος της περιπτώσεως β΄ η ακόλουθη περίπτωση με την αρίθμηση γ΄:
«γ) Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που επέτυχαν ή φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μεταγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) τους και στο αντίστοιχο έτος, η δε πολυτεκνική ιδιότητά τους αποδεικνύεται με βάση την παρ. 9 του άρθρου 67 του Ν.4316/2014».
Οι σύγχρονοι ήρωες πολύτεκνοι οικογενειάρχες (σας θυμίζω ότι δεν ανήκω σ' αυτούς) δεν έχουν ανάγκη από μπράβο και από μετάλλια. Έχουν, όμως, την ανάγκη να νοιώσουν επιτέλους την Πολιτεία συμπαραστάτη στο δύσκολο αγώνα που δίνουν για να προσφέρουν άξια μέλη στην κοινωνία μας.
Είμαι εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο και τρίτεκνος και ζω, εδώ και χρόνια, την τραγικότητα του να γράφονται στην πρώτη τάξη όλο και λιγότερα παιδιά. Δεν με εκπλήσσει το φαινόμενο γιατί γνωρίζω ότι η δημιουργία οικογένειας γίνεται όλο και περισσότερο άπιαστο όνειρο για τα νέα παιδιά. Η νέα γενιά είναι το μέλλον μιας χώρας, γι αυτό και αποτελεί συνταγματική επιταγή η προστασία της οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης οικογένειας. Αν και τρίτεκνος, με τα δύο παιδιά μας να σπουδάζουν ήδη σε άλλη πόλη και το τρίτο να ετοιμάζει το μηχανογραφικό του για να σπουδάσει κι αυτό, δε θα μιλήσω για τη δική μας περίπτωση, γιατί σέβομαι τις δεδομένες δυνατότητες και περιορισμούς των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων, αλλά θα μιλήσω και θα διαμαρτυρηθώ έντονα για τη μοριοδότηση των πολύτεκνων και των τέκνων τους με μόλις 2 μόρια (παρ.7.ε)! Κάτι τέτοιο βρίσκεται εκτός της Συνταγματικής προστασίας που παρέχεται στις πολύτεκνες οικογένειες με την παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος. Και να ψηφιστεί ένας τέτοιος νόμος, θα ανατραπεί δικαστικά! Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια, με τους νόμους που έχουν ψηφιστεί (φορολογικούς και άλλους) η πολύτεκνη οικογένεια όχι μόνο δεν προστατεύεται, αλλά βρίσκεται κυριολεκτικά υπό διωγμό, φρονώ ότι αποτελεί στοιχειώδης υποχρέωση του νομοθέτη να προστεθεί στο άρθρο 12 παρ. 8 μετά το τέλος της περιπτώσεως β΄ η ακόλουθη περίπτωση με την αρίθμηση γ΄: «γ) Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που επέτυχαν ή φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μεταγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) τους και στο αντίστοιχο έτος, η δε πολυτεκνική ιδιότητά τους αποδεικνύεται με βάση την παρ. 9 του άρθρου 67 του Ν.4316/2014». Οι σύγχρονοι ήρωες πολύτεκνοι οικογενειάρχες (σας θυμίζω ότι δεν ανήκω σ' αυτούς) δεν έχουν ανάγκη από μπράβο και από μετάλλια. Έχουν, όμως, την ανάγκη να νοιώσουν επιτέλους την Πολιτεία συμπαραστάτη στο δύσκολο αγώνα που δίνουν για να προσφέρουν άξια μέλη στην κοινωνία μας.