Στη χώρα μας βιώνουμε μια Γενοκτονία που προηγούμενο δεν είχε συντελεστεί και Δημογραφική κατάρρευση θα έπρεπε να είχε προβληματίσει τους πολιτικούς μας.
Δυστυχώς όμως αντί να ενισχύσουν την πολυτεκνία και να δώσουν κίνητρα στις οικογένειες να γεννήσουν παιδιά, έρχονται να καταργήσουν τις μεταγραφές των πολυτέκνων, θέτοντας μοριοδότηση, κατά παράβαση του Συντάγματος.
Ελπίζω στην αλλαγή του νόμου για τις μεταγραφές των πολυτέκνων συμπεριλαμβάνοντας την παρακάτω τροποποίηση:
«Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που επέτυχαν ή φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μετεγγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) τους και στο αντίστοιχο έτος, η δε πολυτεκνική ιδιότητά τους αποδεικνύεται με βάση την παρ. 9 του άρθρου 67 του Ν.4316/2014».
Σε διαφορετική περίπτωση οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο χωρίς αλλαγές, θα έχουν συμβάλει με την ψήφο τους στην Γενοκτονία των Ελλήνων που επιβάλουν οι Μνημονιακές πολιτικές των δανειστών.
Άλλωστε οι μεταγραφές των πολυτέκνων δεν δημιουργεί Δημοσιοοικονομικό κόστος στον προϋπολογισμό, και απευθύνεται σε έναν μικρό αριθμό φοιτητών σε σχέση με το συνολικό που θα ζητήσει μεταγραφεί.
Θα αποτελέσει παράλληλα και κίνητρο ώστε οι τρίτεκνες οικογένειες, να τεκνοποιήσουν ένα τουλάχιστον ακόμη παιδί και να γίνουν πολύτεκνες, μέσα σε εννέα μήνες, και όχι να διεκδικούν 20 χρόνια να αναγνωριστούν ως πολύτεκνες, παρόλο που το κράτος έως σήμερα, έχει νομοθετήσει πολλά από τα δικαιώματα των πολυτέκνων. Σχεδόν όλα.
Στη χώρα μας βιώνουμε μια Γενοκτονία που προηγούμενο δεν είχε συντελεστεί και Δημογραφική κατάρρευση θα έπρεπε να είχε προβληματίσει τους πολιτικούς μας. Δυστυχώς όμως αντί να ενισχύσουν την πολυτεκνία και να δώσουν κίνητρα στις οικογένειες να γεννήσουν παιδιά, έρχονται να καταργήσουν τις μεταγραφές των πολυτέκνων, θέτοντας μοριοδότηση, κατά παράβαση του Συντάγματος. Ελπίζω στην αλλαγή του νόμου για τις μεταγραφές των πολυτέκνων συμπεριλαμβάνοντας την παρακάτω τροποποίηση: «Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που επέτυχαν ή φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μετεγγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) τους και στο αντίστοιχο έτος, η δε πολυτεκνική ιδιότητά τους αποδεικνύεται με βάση την παρ. 9 του άρθρου 67 του Ν.4316/2014». Σε διαφορετική περίπτωση οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο χωρίς αλλαγές, θα έχουν συμβάλει με την ψήφο τους στην Γενοκτονία των Ελλήνων που επιβάλουν οι Μνημονιακές πολιτικές των δανειστών. Άλλωστε οι μεταγραφές των πολυτέκνων δεν δημιουργεί Δημοσιοοικονομικό κόστος στον προϋπολογισμό, και απευθύνεται σε έναν μικρό αριθμό φοιτητών σε σχέση με το συνολικό που θα ζητήσει μεταγραφεί. Θα αποτελέσει παράλληλα και κίνητρο ώστε οι τρίτεκνες οικογένειες, να τεκνοποιήσουν ένα τουλάχιστον ακόμη παιδί και να γίνουν πολύτεκνες, μέσα σε εννέα μήνες, και όχι να διεκδικούν 20 χρόνια να αναγνωριστούν ως πολύτεκνες, παρόλο που το κράτος έως σήμερα, έχει νομοθετήσει πολλά από τα δικαιώματα των πολυτέκνων. Σχεδόν όλα.