ο προτεινόμενο άρθρο 11 του νομοσχεδίου ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ .
Καταρχήν ενώ το Bachelor παντού στην Ευρώπη είναι τριετούς τουλάχιστον διάρκειας σπουδών σύμφωνα και με τη διαδικασία της Bologna, εδώ ορίζεται ως τετραετούς φοιτήσεως. Είναι απορίας άξιο τι θα γίνει με τα πτυχία των ΤΕΙ που είχαν διάρκεια σπουδών τα 7 εξάμηνα και έχουν αναγνωριστεί ως Βασικοί Τίτλοι Σπουδών Ανώτατης Bachelor
Κατά δεύτερον ορίζεται ότι στο 6ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων θα ανήκουν μόνο τα τετραετή πτυχία από ΑΕΙ ενω υπαρχουν Bachelor πτυχία με 180 ECTS .
Έτσι γίνεται ΥΠΟΒΆΘΜΙΣΗ στο 5ο επίπεδο μαζί με τα ΙΕΚ
ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ εξομοιώνουν τίτλους σπουδών Ανώτατης Βαθμίδας (άρθρο 5 παρ’ 12 γ΄του Ν.2916/01) με τα ΙΕΚ και τα ΕΠΑΛ. Εδώ μιλάμε για πλήρη κατάρρευση της λογικής.
Υπάρχουν χιλιάδες απόφοιτοι πτυχίων ΤΕΙ με 7 εξάμηνα σπουδών που έχουν αναγνωρισμένα ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ και ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ από ΔΙΚΑΤΣΑ και ΔΟΑΤΑΠ.
Κανονικά ανήκουν στο 7ο επίπεδο 8ο επίπεδο αλλά έτσι όπως έχει η προτεινόμενη ρύθμιση δημιουργείται νομικό κενό !! Δηλαδή ο νόμος αντί να λύνει προβλήματα δημιουργεί νομικά κενά τα οποία αντίκεινται καθαρά στην Ευρωπαική εκπαιδευτική πραγματικότητα.
ΑΓΝΟΕΊ το Υπουργείο να συμμορφωθεί τις ΔΙΑΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του ΣτΕ (ΣτΕ 4917/12 και ΣτΕ 2544/13) και να προωθήσει τα εκκρεμή σχέδια Π.Δ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ, σπεύδει να αναγνωρίσει το δίπλωμα των Πολυτεχνείων ως επίπέδου Master ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΏΝ .
Αυτό που εκκρεμεί εδώ και 30 χρόνια και που με ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ δικαστικές αποφάσεις έχει κριθεί παρανομία του κράτους,
ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΊ ένα απλό συντεχνιακό αίτημα των Πολυτεχνείων και του ΤΕΕ
ο προτεινόμενο άρθρο 11 του νομοσχεδίου ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ . Καταρχήν ενώ το Bachelor παντού στην Ευρώπη είναι τριετούς τουλάχιστον διάρκειας σπουδών σύμφωνα και με τη διαδικασία της Bologna, εδώ ορίζεται ως τετραετούς φοιτήσεως. Είναι απορίας άξιο τι θα γίνει με τα πτυχία των ΤΕΙ που είχαν διάρκεια σπουδών τα 7 εξάμηνα και έχουν αναγνωριστεί ως Βασικοί Τίτλοι Σπουδών Ανώτατης Bachelor Κατά δεύτερον ορίζεται ότι στο 6ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων θα ανήκουν μόνο τα τετραετή πτυχία από ΑΕΙ ενω υπαρχουν Bachelor πτυχία με 180 ECTS . Έτσι γίνεται ΥΠΟΒΆΘΜΙΣΗ στο 5ο επίπεδο μαζί με τα ΙΕΚ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ εξομοιώνουν τίτλους σπουδών Ανώτατης Βαθμίδας (άρθρο 5 παρ’ 12 γ΄του Ν.2916/01) με τα ΙΕΚ και τα ΕΠΑΛ. Εδώ μιλάμε για πλήρη κατάρρευση της λογικής. Υπάρχουν χιλιάδες απόφοιτοι πτυχίων ΤΕΙ με 7 εξάμηνα σπουδών που έχουν αναγνωρισμένα ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ και ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ από ΔΙΚΑΤΣΑ και ΔΟΑΤΑΠ. Κανονικά ανήκουν στο 7ο επίπεδο 8ο επίπεδο αλλά έτσι όπως έχει η προτεινόμενη ρύθμιση δημιουργείται νομικό κενό !! Δηλαδή ο νόμος αντί να λύνει προβλήματα δημιουργεί νομικά κενά τα οποία αντίκεινται καθαρά στην Ευρωπαική εκπαιδευτική πραγματικότητα. ΑΓΝΟΕΊ το Υπουργείο να συμμορφωθεί τις ΔΙΑΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του ΣτΕ (ΣτΕ 4917/12 και ΣτΕ 2544/13) και να προωθήσει τα εκκρεμή σχέδια Π.Δ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ, σπεύδει να αναγνωρίσει το δίπλωμα των Πολυτεχνείων ως επίπέδου Master ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΏΝ . Αυτό που εκκρεμεί εδώ και 30 χρόνια και που με ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ δικαστικές αποφάσεις έχει κριθεί παρανομία του κράτους, ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΊ ένα απλό συντεχνιακό αίτημα των Πολυτεχνείων και του ΤΕΕ