Το νομοσχέδιο, και το άρθρο 11 που αφορά τις σπουδές, δεν αντιμετωπίζει πουθενά τον κοινωνικό και εργασιακό ρατσισμό που υπάρχει στην κοινωνία μεταξύ ειδικοτήτων ΠΕ και ΤΕ, ειδικά στους μηχανικούς. Αντιθέτως είναι εξοργιστικό το γεγονός πως εμβαθύνεται το χάσμα και προωθείται αυτή η προνομιακή διάκριση των αποφοίτων πολυτεχνειακών σχολών, ειδικά από μία κυβέρνηση Αριστεράς.
Οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν και να ενσωματωθούν στο άρθρο είναι:
1.Εξάλειψη του ρατσισμού που υπάρχει στην κοινωνία προς τους αποφοίτους των ΑΤΕΙ με την μετονομασία όλων των ΑΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Τ.Τ.
2.Να εκδοθούν επαγγελματικά δικαιώματα όπου δεν υπάρχουν.
3.Τα επαγγελματικά δικαιώματα να είναι ισότιμα μεταξύ των νέων αποφοίτων πολυτεχνείων-πανεπιστημίων και σημερινών ΑΤΕΙ
4.Να υπάρχει ίσος αριθμός μεταξύ ΠΕ και ΤΕ σε νέες προκηρύξεις, είτε αυτές είναι θέσεις εργασίας, ή θέσεις μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ή υποτροφίες σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα.
Το νομοσχέδιο, και το άρθρο 11 που αφορά τις σπουδές, δεν αντιμετωπίζει πουθενά τον κοινωνικό και εργασιακό ρατσισμό που υπάρχει στην κοινωνία μεταξύ ειδικοτήτων ΠΕ και ΤΕ, ειδικά στους μηχανικούς. Αντιθέτως είναι εξοργιστικό το γεγονός πως εμβαθύνεται το χάσμα και προωθείται αυτή η προνομιακή διάκριση των αποφοίτων πολυτεχνειακών σχολών, ειδικά από μία κυβέρνηση Αριστεράς. Οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν και να ενσωματωθούν στο άρθρο είναι: 1.Εξάλειψη του ρατσισμού που υπάρχει στην κοινωνία προς τους αποφοίτους των ΑΤΕΙ με την μετονομασία όλων των ΑΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Τ.Τ. 2.Να εκδοθούν επαγγελματικά δικαιώματα όπου δεν υπάρχουν. 3.Τα επαγγελματικά δικαιώματα να είναι ισότιμα μεταξύ των νέων αποφοίτων πολυτεχνείων-πανεπιστημίων και σημερινών ΑΤΕΙ 4.Να υπάρχει ίσος αριθμός μεταξύ ΠΕ και ΤΕ σε νέες προκηρύξεις, είτε αυτές είναι θέσεις εργασίας, ή θέσεις μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ή υποτροφίες σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα.