Οι θάνατοι είναι πλέον περισσότεροι από τις γεννήσεις. Μεγάλο μέρος της νεολαίας μας (και κυρίως νέοι που πάλεψαν να αποκτήσουν προσόντα) φεύγουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Με ποια λογική οι επιλογές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών δυσκολεύουν τις οικογένειες (και κυρίως τις πολύτεκνες) να παράσχουν στα παιδιά τους την καλύτερη δυνατή μόρφωση; Οι μεταγραφές των πολυτέκνων δημιουργούν τα προβλήματα στη λειτουργία των Πανεπιστημίων; Ή μήπως τα παιδιά που μεταγράφονται στην πόλη που φοιτά αδερφός ή αδερφή τους; Νομίζω πως μια απλή αναζήτηση στην ειδησεογραφία θα αναδείξει πολλούς λόγους δυσλειτουργίας των Πανεπιστημίων, όχι, όμως, τις μεταγραφές των πολυτέκνων. Θεωρητικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητο πως καμία οικογένεια δεν μπορεί να συντηρήσει 3 ή 4 σπίτια για να σπουδάσει τα παιδιά της. Ή μήπως πρέπει να πάμε στις εποχές που η οικογένεια έπρεπε να επιλέξει ποιο παιδί θα σπουδάσει και τα υπόλοιπα παιδιά ήταν αναγκασμένα να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους; Κι επειδή είμαι πολύτεκνη (που ευτυχώς δεν χρειάστηκε να μπουν τα παιδιά μου στη διαδικασία της μεταγραφής) ο επόμενος που θα αναφέρει τα φοβερά προνόμια των πολυτέκνων να αναρτήσει και τον σχετικό κατάλογο να ενημερωθούμε κι εμείς.
«γ) Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που επέτυχαν ή φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μεταγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) τους και στο αντίστοιχο έτος, η δε πολυτεκνική ιδιότητά τους αποδεικνύεται με βάση την παρ. 9 του άρθρου 67 του Ν.4316/2014».
Οι θάνατοι είναι πλέον περισσότεροι από τις γεννήσεις. Μεγάλο μέρος της νεολαίας μας (και κυρίως νέοι που πάλεψαν να αποκτήσουν προσόντα) φεύγουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Με ποια λογική οι επιλογές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών δυσκολεύουν τις οικογένειες (και κυρίως τις πολύτεκνες) να παράσχουν στα παιδιά τους την καλύτερη δυνατή μόρφωση; Οι μεταγραφές των πολυτέκνων δημιουργούν τα προβλήματα στη λειτουργία των Πανεπιστημίων; Ή μήπως τα παιδιά που μεταγράφονται στην πόλη που φοιτά αδερφός ή αδερφή τους; Νομίζω πως μια απλή αναζήτηση στην ειδησεογραφία θα αναδείξει πολλούς λόγους δυσλειτουργίας των Πανεπιστημίων, όχι, όμως, τις μεταγραφές των πολυτέκνων. Θεωρητικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητο πως καμία οικογένεια δεν μπορεί να συντηρήσει 3 ή 4 σπίτια για να σπουδάσει τα παιδιά της. Ή μήπως πρέπει να πάμε στις εποχές που η οικογένεια έπρεπε να επιλέξει ποιο παιδί θα σπουδάσει και τα υπόλοιπα παιδιά ήταν αναγκασμένα να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους; Κι επειδή είμαι πολύτεκνη (που ευτυχώς δεν χρειάστηκε να μπουν τα παιδιά μου στη διαδικασία της μεταγραφής) ο επόμενος που θα αναφέρει τα φοβερά προνόμια των πολυτέκνων να αναρτήσει και τον σχετικό κατάλογο να ενημερωθούμε κι εμείς. «γ) Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που επέτυχαν ή φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μεταγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) τους και στο αντίστοιχο έτος, η δε πολυτεκνική ιδιότητά τους αποδεικνύεται με βάση την παρ. 9 του άρθρου 67 του Ν.4316/2014».