1. Τροποποίηση στο άρθρο 9, παρ. 1, εδ. β.: Στο άρθρο 29 του ν.4009/2011 (Α’ 195) προστίθεται παράγραφος ως εξής: «Τα μέλη ΕΔΙΠ υποχρεούνται να παρέχουν από 8-14 ώρες διδακτικού έργου εβδομαδιαίως, να παρευρίσκονται στους χώρους των Α.Ε.Ι. είκοσι δυο (22) ώρες εβδομαδιαίως, συμπεριλαμβανομένων των ωρών διδασκαλίας και να παρέχουν κάθε μορφής επιστημονικό έργο, το οποίο κατανέμεται σε τέσσερις (4) τουλάχιστον ημέρες της εβδομάδας».
2. Άμεση έκδοση Π.Δ. ή πρόβλεψη στο νόμο, που θα καθορίζεται τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των μελών ΕΔΙΠ.
3. Οι βαθμίδες του ΕΔΙΠ πρέπει μισθολογικά να αντιστοιχηθούν σε ποσοστό με τις βαθμίδες των μελών ΔΕΠ.
4. Στα μέλη ΕΔΙΠ που είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος να μπορεί να ανατεθεί αυτοδύναμη διδασκαλία μετά από πρόταση του Τμήματος.
5. Στα μέλη ΕΔΙΠ της καταληκτικής βαθμίδας ή στους κατόχους διδακτορικού διπλώματος να μπορεί να γίνει ανάθεση διπλωματικής ή πτυχιακής εργασίας μετά από πρόταση του Τμήματος.
6. Στα μέλη ΕΔΙΠ με διδακτορικό τίτλο να του δοθεί η δυνατότητα να μετέχει σε ερευνητικά προγράμματα ως Επιστημονικός Υπεύθυνος, να συμμετάσχει ενεργά στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που διοργανώνει το τμήμα ή η Σχολή.
7. Συμμετοχή στα όργανα διοίκησης, όπως ακριβώς τα μέλη ΔΕΠ/ΕΠ.
8. Θα πρέπει και για τα μέλη ΕΔΙΠ να προβλέπεται δυνατότητα Απόσπασης και Μετάταξης όχι μόνο σε άλλα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια – ΤΕΙ), αλλά και σε Ερευνητικά Κέντρα.
9. Τα μέλη ΕΔΙΠ που πληρούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα εκλογής στη κατώτερη βαθμίδα ΔΕΠ/ΕΠ να μπορούν να προκηρύξουν μια θέση με κλειστή διαδικασία και όχι να είναι αποκλεισμένοι σε ένα καθεστώς χωρίς διέξοδο και χωρίς εξέλιξη. Παρόμοια διαδικασία ακολουθήθηκε και στο παρελθόν. Είναι και αυτοί διδάκτορες όπως τα μέλη ΔΕΠ/ΕΠ
1. Τροποποίηση στο άρθρο 9, παρ. 1, εδ. β.: Στο άρθρο 29 του ν.4009/2011 (Α’ 195) προστίθεται παράγραφος ως εξής: «Τα μέλη ΕΔΙΠ υποχρεούνται να παρέχουν από 8-14 ώρες διδακτικού έργου εβδομαδιαίως, να παρευρίσκονται στους χώρους των Α.Ε.Ι. είκοσι δυο (22) ώρες εβδομαδιαίως, συμπεριλαμβανομένων των ωρών διδασκαλίας και να παρέχουν κάθε μορφής επιστημονικό έργο, το οποίο κατανέμεται σε τέσσερις (4) τουλάχιστον ημέρες της εβδομάδας». 2. Άμεση έκδοση Π.Δ. ή πρόβλεψη στο νόμο, που θα καθορίζεται τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των μελών ΕΔΙΠ. 3. Οι βαθμίδες του ΕΔΙΠ πρέπει μισθολογικά να αντιστοιχηθούν σε ποσοστό με τις βαθμίδες των μελών ΔΕΠ. 4. Στα μέλη ΕΔΙΠ που είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος να μπορεί να ανατεθεί αυτοδύναμη διδασκαλία μετά από πρόταση του Τμήματος. 5. Στα μέλη ΕΔΙΠ της καταληκτικής βαθμίδας ή στους κατόχους διδακτορικού διπλώματος να μπορεί να γίνει ανάθεση διπλωματικής ή πτυχιακής εργασίας μετά από πρόταση του Τμήματος. 6. Στα μέλη ΕΔΙΠ με διδακτορικό τίτλο να του δοθεί η δυνατότητα να μετέχει σε ερευνητικά προγράμματα ως Επιστημονικός Υπεύθυνος, να συμμετάσχει ενεργά στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που διοργανώνει το τμήμα ή η Σχολή. 7. Συμμετοχή στα όργανα διοίκησης, όπως ακριβώς τα μέλη ΔΕΠ/ΕΠ. 8. Θα πρέπει και για τα μέλη ΕΔΙΠ να προβλέπεται δυνατότητα Απόσπασης και Μετάταξης όχι μόνο σε άλλα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια – ΤΕΙ), αλλά και σε Ερευνητικά Κέντρα. 9. Τα μέλη ΕΔΙΠ που πληρούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα εκλογής στη κατώτερη βαθμίδα ΔΕΠ/ΕΠ να μπορούν να προκηρύξουν μια θέση με κλειστή διαδικασία και όχι να είναι αποκλεισμένοι σε ένα καθεστώς χωρίς διέξοδο και χωρίς εξέλιξη. Παρόμοια διαδικασία ακολουθήθηκε και στο παρελθόν. Είναι και αυτοί διδάκτορες όπως τα μέλη ΔΕΠ/ΕΠ