Είναι κάτι πραγματικά απίστευτο πως το Υπουργείο, η Σύγκλητος - Συνέλευση που βρίθει από μέλη ΔΕΠ ή ΕΠ στα ΤΕΙ, "φοβάται" την μοναδική ψήφο ενός εκπροσώπου όλων των μελών του ΕΔΙΠ (με αυτοδύναμο διδακτικό έργο) ή έστω του ΕΤΕΠ (που δεν είναι διδακτικό προσωπικό, αν και αρκετοί βεβαίως διδάσκουν) και θέλουν η συμμετοχή των εκπροσώπων τους να αφορά ΜΟΝΟ ζητήματα του κλάδου τους. Ακόμη και αυτό βεβαίως γίνεται λόγω των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλαδή δεν μπορούσε ο νόμος να κάνει κάτι χειρότερο!
Δεν αρκεί λοιπόν σε κάποιους (επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, ταγούς της κοινωνίας μας) το ότι δεν έχουν αυτά τα μέλη το δικαίωμα του εκλέγεσθαι (ως Πρόεδροι τμημάτων, Πρυτάνεων, Κοσμητόρων), όσα προσόντα και αν έχουν (δημοκρατικά θα εκλέγονταν), το ότι δεν εκπροσωπούνται αναλογικά αλλά με ένα μόνο μέλος σε κάθε όργανο (και στην Σύγκλητο) και το ότι δεν έχουν την ίδια "ισχύ" ψήφου όταν ψηφίζουν την διοίκηση τους (σε σχέση με τα μέλη ΔΕΠ - ΕΠ), αλλά πρέπει να ισοπεδωθούν σε κάθε μορφή δημοκρατικής έκφανσης - έκφρασης τους.
Ποιο το όφελος ή ποιο το πρόβλημα που επιλύεται με το να γίνονται όλα αυτά τα κατά συρροή, κατά αλληλουχία παράδοξα, παράλογα και οξύμωρα εις βάρος των ΕΔΙΠ δεν δύναται ουδείς να αποφανθεί αξιοπρεπώς, τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα. Είναι καθαρή ανασφάλεια των διοικούντων των ΑΕΙ, που συμπαρασύρει και το υπουργείο και την πολιτική ηγεσία (την εκάστοτε).
Ένα καλό νομοσχέδιο τα αυτονόητα τα επιλύει και ελπίζω σε αυτό το νομοσχέδιο, επιτέλους να λυθούν.
Είναι κάτι πραγματικά απίστευτο πως το Υπουργείο, η Σύγκλητος - Συνέλευση που βρίθει από μέλη ΔΕΠ ή ΕΠ στα ΤΕΙ, "φοβάται" την μοναδική ψήφο ενός εκπροσώπου όλων των μελών του ΕΔΙΠ (με αυτοδύναμο διδακτικό έργο) ή έστω του ΕΤΕΠ (που δεν είναι διδακτικό προσωπικό, αν και αρκετοί βεβαίως διδάσκουν) και θέλουν η συμμετοχή των εκπροσώπων τους να αφορά ΜΟΝΟ ζητήματα του κλάδου τους. Ακόμη και αυτό βεβαίως γίνεται λόγω των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλαδή δεν μπορούσε ο νόμος να κάνει κάτι χειρότερο! Δεν αρκεί λοιπόν σε κάποιους (επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, ταγούς της κοινωνίας μας) το ότι δεν έχουν αυτά τα μέλη το δικαίωμα του εκλέγεσθαι (ως Πρόεδροι τμημάτων, Πρυτάνεων, Κοσμητόρων), όσα προσόντα και αν έχουν (δημοκρατικά θα εκλέγονταν), το ότι δεν εκπροσωπούνται αναλογικά αλλά με ένα μόνο μέλος σε κάθε όργανο (και στην Σύγκλητο) και το ότι δεν έχουν την ίδια "ισχύ" ψήφου όταν ψηφίζουν την διοίκηση τους (σε σχέση με τα μέλη ΔΕΠ - ΕΠ), αλλά πρέπει να ισοπεδωθούν σε κάθε μορφή δημοκρατικής έκφανσης - έκφρασης τους. Ποιο το όφελος ή ποιο το πρόβλημα που επιλύεται με το να γίνονται όλα αυτά τα κατά συρροή, κατά αλληλουχία παράδοξα, παράλογα και οξύμωρα εις βάρος των ΕΔΙΠ δεν δύναται ουδείς να αποφανθεί αξιοπρεπώς, τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα. Είναι καθαρή ανασφάλεια των διοικούντων των ΑΕΙ, που συμπαρασύρει και το υπουργείο και την πολιτική ηγεσία (την εκάστοτε). Ένα καλό νομοσχέδιο τα αυτονόητα τα επιλύει και ελπίζω σε αυτό το νομοσχέδιο, επιτέλους να λυθούν.