Το άρθρο 21 παρ. 2 είναι αντισυνταγματικό και παράνομο γιατί προσβάλλει τα δικαιώματα των υπηρετούντων λεκτόρων και καθηγητών και δεν είναι σύμφωνο με τα χρηστά συναλλακτικά ήθη όπως ορίζονται στον ΑΚ φού μεταβάλει τη τη θέση τους, στην οποία είχαν επιλέξει να θέσουν υποψηφιότητα, και αναιρεί το επιστημονικό και διδακτικό έργο τους το οποίο έχουν προσαρμόσει από την έναρξη της θητείας του στις απαιτήσεις του γνωστικού αντικειμένου που είχε αποφασιστεί πριν τον αρχικό διορισμό τους.
Δηλαδή αν μια κυρίαρχη ομάδα μελών της ΓΣ δε θέλει τον υποψήφιο μπορεί να του επιβάλει με πλειοψηφία αλλαγή γνωστικού αντικειμένου (το οποίο να είναι προσαρμοσμένο στα προσόντα δικού τους υποψηφίου) και έτσι να ξεφορτωθούν τον εσωτερικό υποψήφιο.
Η αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου θα πρέπει να γίνεται μέχρι σήμερα δηλαδή μόνο με σύμφωνη γνώμη του υποψηφίου και ύστερα από αίτηση του.
Στην περίπτωση που ψηφιστεί το συγκεκριμένο άρθρο αμέσως θα απορριφθεί από το δικαστήριο αφού βέβαια πρώτα ταλαιπωρηθεί ο υποψήφιος.
άρθρο 21 παρ. 2 περ. γ. του σχεδίου νόμου:
«2. Η Συνέλευση του Τμήματος έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες και όσες άλλες προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου, του Οργανισμού και του Εσωτερικού Κανονισμού: (…) γ) Καθορίζει το ενιαίο γνωστικό αντικείμενο κάθε Τομέα και αποφασίζει την αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου στο οποίο έχει διοριστεί καθηγητής ή υπηρετών λέκτορας, μετά από εισήγηση της Γενικής Συνέλευσης του οικείου Τομέα.»
Το άρθρο 21 παρ. 2 είναι αντισυνταγματικό και παράνομο γιατί προσβάλλει τα δικαιώματα των υπηρετούντων λεκτόρων και καθηγητών και δεν είναι σύμφωνο με τα χρηστά συναλλακτικά ήθη όπως ορίζονται στον ΑΚ φού μεταβάλει τη τη θέση τους, στην οποία είχαν επιλέξει να θέσουν υποψηφιότητα, και αναιρεί το επιστημονικό και διδακτικό έργο τους το οποίο έχουν προσαρμόσει από την έναρξη της θητείας του στις απαιτήσεις του γνωστικού αντικειμένου που είχε αποφασιστεί πριν τον αρχικό διορισμό τους. Δηλαδή αν μια κυρίαρχη ομάδα μελών της ΓΣ δε θέλει τον υποψήφιο μπορεί να του επιβάλει με πλειοψηφία αλλαγή γνωστικού αντικειμένου (το οποίο να είναι προσαρμοσμένο στα προσόντα δικού τους υποψηφίου) και έτσι να ξεφορτωθούν τον εσωτερικό υποψήφιο. Η αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου θα πρέπει να γίνεται μέχρι σήμερα δηλαδή μόνο με σύμφωνη γνώμη του υποψηφίου και ύστερα από αίτηση του. Στην περίπτωση που ψηφιστεί το συγκεκριμένο άρθρο αμέσως θα απορριφθεί από το δικαστήριο αφού βέβαια πρώτα ταλαιπωρηθεί ο υποψήφιος. άρθρο 21 παρ. 2 περ. γ. του σχεδίου νόμου: «2. Η Συνέλευση του Τμήματος έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες και όσες άλλες προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου, του Οργανισμού και του Εσωτερικού Κανονισμού: (…) γ) Καθορίζει το ενιαίο γνωστικό αντικείμενο κάθε Τομέα και αποφασίζει την αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου στο οποίο έχει διοριστεί καθηγητής ή υπηρετών λέκτορας, μετά από εισήγηση της Γενικής Συνέλευσης του οικείου Τομέα.»