Η μετατροπή του τμήματος Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας απο ΤΕΙ σε πανεπιστημίο είναι κάτι θετικό, μόνο οταν παραμένει αυτόνομο σαν τμήμα.Αντίθετα η μετατροπή του σε πανεπιστήμιο σε σχέση με την συγχώνευση που πρόκειται να υποστεί με άλλα 4 τμήματα άσχετης ειδικότητας με την Ακτινολογία (Οπτική και Οπτικομετρία, Ιατρικά Εργαστήρια, Αισθητική και Κοσμητολογία, Οδοντική Τεχνολογία) είναι κάτι αρνητικό.
Ασχέτως όμως με την σχετικότητα των σχολών που προτάθηκε να συγχωνευτεί το τμήμα της Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας, ενδείκνυται να μείνει αυτόνομο τμήμα για τους εξής λόγους:
α)Το τμήμα Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας του ΤΕΙ Αθηνών είναι το μόνο τριτοβάθμιο τμήμα στην Ελλάδα καθώς και το ΜΟΝΟ τμήμα σε όλη την Ελλάδα.
β)Το τμήμα Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας έχει Ακαδημαϊκότητα καθώς και το πτυχίο της σχολής αναγνωρίζεται σε 46 τμήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αναγνώριση τύπου 6
γ)Συνεργάζεται με ομότιμα πανεπιστήμια παγκοσμίως
δ)Το τμήμα Ακτινολογίας έχει επαγγελματική αποκατάσταση στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και στην τριτοβάθμια φροντίδα υγείας
ε)Οι απόφοιτοι του τμήματος ειναι οι μοναδικοί επαγγελματίες υγείας με άδεια χρήσης του Ακτινολογικού εξοπλισμου με σκοπό να χρησιμοποιείται με ασφάλεια προς τον ασθενή και με αποτελεσματικότητα
δ)Οι απόφοιτη της σχολής έχουν ένα ευρύ πεδίο απασχόλησης το οποίο στηρίζεται σε τεχνικές Ιοντίζουσας και μη ακτινοβολίας υψηλής επικινδυνότητας που μόνο οι απόφοιτοι του τμήματος είναι άρτια εκπαιδευμένοι να χειρίζονται.
ε)Ως επαγγελματίες μπορούμε να χρησιμοποιούμε τεχνολογίες αιχμής για την διάγνωση και την θεραπεία του ασθενούς και είμαστε η μόνη ειδικότητα που βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Υπεύθυνο Γιατρό.
Με την συγχώνευση του τμήματος Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας ,με τα υπόλοιπα προαναφερθέντα τμήματα, γίνεται υποβάθμιση των σπουδών μας.
Οπότε η μόνη λύση που φαίνεται πιο σωστή είναι η διατήρηση της αυτονομίας του τμήματος Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που θα δημιουργηθεί.
Η μετατροπή του τμήματος Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας απο ΤΕΙ σε πανεπιστημίο είναι κάτι θετικό, μόνο οταν παραμένει αυτόνομο σαν τμήμα.Αντίθετα η μετατροπή του σε πανεπιστήμιο σε σχέση με την συγχώνευση που πρόκειται να υποστεί με άλλα 4 τμήματα άσχετης ειδικότητας με την Ακτινολογία (Οπτική και Οπτικομετρία, Ιατρικά Εργαστήρια, Αισθητική και Κοσμητολογία, Οδοντική Τεχνολογία) είναι κάτι αρνητικό. Ασχέτως όμως με την σχετικότητα των σχολών που προτάθηκε να συγχωνευτεί το τμήμα της Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας, ενδείκνυται να μείνει αυτόνομο τμήμα για τους εξής λόγους: α)Το τμήμα Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας του ΤΕΙ Αθηνών είναι το μόνο τριτοβάθμιο τμήμα στην Ελλάδα καθώς και το ΜΟΝΟ τμήμα σε όλη την Ελλάδα. β)Το τμήμα Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας έχει Ακαδημαϊκότητα καθώς και το πτυχίο της σχολής αναγνωρίζεται σε 46 τμήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αναγνώριση τύπου 6 γ)Συνεργάζεται με ομότιμα πανεπιστήμια παγκοσμίως δ)Το τμήμα Ακτινολογίας έχει επαγγελματική αποκατάσταση στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και στην τριτοβάθμια φροντίδα υγείας ε)Οι απόφοιτοι του τμήματος ειναι οι μοναδικοί επαγγελματίες υγείας με άδεια χρήσης του Ακτινολογικού εξοπλισμου με σκοπό να χρησιμοποιείται με ασφάλεια προς τον ασθενή και με αποτελεσματικότητα δ)Οι απόφοιτη της σχολής έχουν ένα ευρύ πεδίο απασχόλησης το οποίο στηρίζεται σε τεχνικές Ιοντίζουσας και μη ακτινοβολίας υψηλής επικινδυνότητας που μόνο οι απόφοιτοι του τμήματος είναι άρτια εκπαιδευμένοι να χειρίζονται. ε)Ως επαγγελματίες μπορούμε να χρησιμοποιούμε τεχνολογίες αιχμής για την διάγνωση και την θεραπεία του ασθενούς και είμαστε η μόνη ειδικότητα που βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Υπεύθυνο Γιατρό. Με την συγχώνευση του τμήματος Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας ,με τα υπόλοιπα προαναφερθέντα τμήματα, γίνεται υποβάθμιση των σπουδών μας. Οπότε η μόνη λύση που φαίνεται πιο σωστή είναι η διατήρηση της αυτονομίας του τμήματος Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που θα δημιουργηθεί.