Παρακαλώ διαβάστε το, ίσως δώσει κάποια λύση
Ως προς την ισοτίμηση των πτυχίων των ΤΕΙ με τα νέα Πανεπιστήμια (όπως Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής), έχω την παρακάτω σκέψη:
Α) Οι πτυχιούχοι πριν το 2001 (3ετή φοίτηση) να μπορούν να πάρουν το δικαίωμα των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων (π.χ. απ το ΤΕΕ) μετά από 8έτη επαγγελματικής εμπειρίας στο αντικείμενο τους ή 10ετή, με επιπρόσθετη εξέταση στο αντίστοιχο επιμελητήριο .
Όσοι έχουν αποκτήσει master , τότε να μπορούν μετά από 6έτη επαγγελματικής εμπειρίας
Όσοι έχουν Διδακτορικό τότε νομίζω δεν χρειάζονται επιπρόσθετες παρεμβάσεις και διαπιστευτήρια.
Όσοι απ αυτούς θέλουν να δώσουν εξετάσεις στα νέα μαθήματα, τότε έναντι παραβόλων (πληρωμή), να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά και να εξεταστούν, αποκτώντας έτσι το νέο πτυχίο.
Β) Όσοι είναι πτυχιούχοι μετά το 2001( ανωτατοποίηση ΤΕΙ), τότε να μπορούν να κάνουν χρήση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων μετά από 5 έτη επαγγελματικής εμπειρίας, και να δοθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος απ το ανάλογο επιμελητήριο.
Όσοι έχουν master , να ισχύει ότι και γι αυτούς των πολυτεχνείων, γεωπονικών κτλ
Όσοι κατέχουν Διδακτορικό, τότε δεν χρειάζονται επιπρόσθετα.
Γ ) Οι πτυχιούχοι των πολυτεχνικών και γεωπονικών σχολών να μπορούν να έχουν τα πλήρη δικαιώματα τους μετά από 3ετη εργασιακής εμπειρίας, μιας και θα είναι κάτοχοι master. Έτσι δεν πλήττεται το κύρος τους και η γρήγορη εξέλιξη των αποφοίτων τους.
Με βάση τα παραπάνω ενισχύεται ο ρόλος των επιμελητηρίων (ΤΕΕ), και συνδράμουν –εξετάζουν-ελέγχουν τον τεχνικό-επιστημονικό κόσμο (η υποτιθέμενη Βουλή των μηχανικών)
Δ) Για την απόκτηση του νέου πτυχίου (για το χαρτί που κορνιζάρουμε), μπορεί να μπει ένα ‘παράβολο’’ το οποίο θα συνδράμει στην επιπλέον (αν και ευκαιριακή) ενίσχυση της χρηματοδότησης του νέου εγχειρήματος. Με την απόδοση του νέου τίτλου , να καταχωρηθεί στο όποιο σύστημα ότι ο εν λόγο πτυχιούχος δεν είναι ΤΕ αλλά ΠΕ, μην μπορώντας έτσι να λάβει θέση ΤΕ…
Παρακαλώ διαβάστε το, ίσως δώσει κάποια λύση Ως προς την ισοτίμηση των πτυχίων των ΤΕΙ με τα νέα Πανεπιστήμια (όπως Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής), έχω την παρακάτω σκέψη: Α) Οι πτυχιούχοι πριν το 2001 (3ετή φοίτηση) να μπορούν να πάρουν το δικαίωμα των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων (π.χ. απ το ΤΕΕ) μετά από 8έτη επαγγελματικής εμπειρίας στο αντικείμενο τους ή 10ετή, με επιπρόσθετη εξέταση στο αντίστοιχο επιμελητήριο . Όσοι έχουν αποκτήσει master , τότε να μπορούν μετά από 6έτη επαγγελματικής εμπειρίας Όσοι έχουν Διδακτορικό τότε νομίζω δεν χρειάζονται επιπρόσθετες παρεμβάσεις και διαπιστευτήρια. Όσοι απ αυτούς θέλουν να δώσουν εξετάσεις στα νέα μαθήματα, τότε έναντι παραβόλων (πληρωμή), να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά και να εξεταστούν, αποκτώντας έτσι το νέο πτυχίο. Β) Όσοι είναι πτυχιούχοι μετά το 2001( ανωτατοποίηση ΤΕΙ), τότε να μπορούν να κάνουν χρήση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων μετά από 5 έτη επαγγελματικής εμπειρίας, και να δοθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος απ το ανάλογο επιμελητήριο. Όσοι έχουν master , να ισχύει ότι και γι αυτούς των πολυτεχνείων, γεωπονικών κτλ Όσοι κατέχουν Διδακτορικό, τότε δεν χρειάζονται επιπρόσθετα. Γ ) Οι πτυχιούχοι των πολυτεχνικών και γεωπονικών σχολών να μπορούν να έχουν τα πλήρη δικαιώματα τους μετά από 3ετη εργασιακής εμπειρίας, μιας και θα είναι κάτοχοι master. Έτσι δεν πλήττεται το κύρος τους και η γρήγορη εξέλιξη των αποφοίτων τους. Με βάση τα παραπάνω ενισχύεται ο ρόλος των επιμελητηρίων (ΤΕΕ), και συνδράμουν –εξετάζουν-ελέγχουν τον τεχνικό-επιστημονικό κόσμο (η υποτιθέμενη Βουλή των μηχανικών) Δ) Για την απόκτηση του νέου πτυχίου (για το χαρτί που κορνιζάρουμε), μπορεί να μπει ένα ‘παράβολο’’ το οποίο θα συνδράμει στην επιπλέον (αν και ευκαιριακή) ενίσχυση της χρηματοδότησης του νέου εγχειρήματος. Με την απόδοση του νέου τίτλου , να καταχωρηθεί στο όποιο σύστημα ότι ο εν λόγο πτυχιούχος δεν είναι ΤΕ αλλά ΠΕ, μην μπορώντας έτσι να λάβει θέση ΤΕ…