Με Βάση τον νέο χάρτη τμημάτων, εκτός από την Γεωπονική στην Άρτα, έχει γίνει γνωστό ότι θα γίνει και στο Αγρίνιο. Η φύση των τμημάτων στο Αγρίνιο είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της γεωπονίας. Υπάρχουν 3 τμήματα, ένα Περιβάλλοντος, ένα διοίκηση επιχειρήσεων και ένα τεχνολογίας πολιτισμού. Και τα 3 τμήματα ιδρύθηκαν υπό την στέγη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στην συνέχεια ενσωματώθηκαν στο πανεπιστήμιό Πατρών.
Δεν είναι λογικό να υπάρχουν 2 γεωπονικές σχολές σε απόσταση 1 ώρας.
Η ίδρυση Γεωπονικής σχολής στο Αγρίνιο δεν συμβαδίζει με το αντικείμενο των ήδη υπαρχόντων τμημάτων, καθώς αυτό σημαίνει ότι τα τμήματα θα αλλάξουν φύση ή θα κλείσουν. Στην περίπτωση του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων όπου δεν υπάρχει τμήμα περιβάλλοντος φαίνεται ότι μάλλον θα κλείσει. Έτσι λοιπόν ανταμείβει το υπουργείο την επιστημονική συνεισφορά ένας τμήματος, ενώ την ίδια στιγμή κρίνεται απαραίτητο ένα τμήμα Περιβάλλοντος στην Δυτική Ελλάδα, καθώς έχει αρχίσει ένας πόλεμος με την πολιτεία για τις εξορύξεις πετρελαίου. Ένα τμήμα που σε αξιολόγηση βρισκόταν στην πρώτη θέση υπό την στέγη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στην δεύτερη υπό την στέγη του Πανεπιστημίου Πατρών.
Προτείνω λοιπόν να συμπεριληφθεί στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο, η χωροταξική μεταφορά του τμήματος ΔΠΦΠ στο Πανεπιστήμιό Ιωαννίνων και την ενσωμάτωση στην Πολυτεχνική Σχολή καθώς ήδη από το 2009 το Πανεπιστήμιό Ιωαννίνων είχε στείλει φάκελο μετονομασίας του τμήματος σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.
Μέλος Συλλόγου Διπλωματούχων Διαχειριστών Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων
Με Βάση τον νέο χάρτη τμημάτων, εκτός από την Γεωπονική στην Άρτα, έχει γίνει γνωστό ότι θα γίνει και στο Αγρίνιο. Η φύση των τμημάτων στο Αγρίνιο είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της γεωπονίας. Υπάρχουν 3 τμήματα, ένα Περιβάλλοντος, ένα διοίκηση επιχειρήσεων και ένα τεχνολογίας πολιτισμού. Και τα 3 τμήματα ιδρύθηκαν υπό την στέγη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στην συνέχεια ενσωματώθηκαν στο πανεπιστήμιό Πατρών. Δεν είναι λογικό να υπάρχουν 2 γεωπονικές σχολές σε απόσταση 1 ώρας. Η ίδρυση Γεωπονικής σχολής στο Αγρίνιο δεν συμβαδίζει με το αντικείμενο των ήδη υπαρχόντων τμημάτων, καθώς αυτό σημαίνει ότι τα τμήματα θα αλλάξουν φύση ή θα κλείσουν. Στην περίπτωση του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων όπου δεν υπάρχει τμήμα περιβάλλοντος φαίνεται ότι μάλλον θα κλείσει. Έτσι λοιπόν ανταμείβει το υπουργείο την επιστημονική συνεισφορά ένας τμήματος, ενώ την ίδια στιγμή κρίνεται απαραίτητο ένα τμήμα Περιβάλλοντος στην Δυτική Ελλάδα, καθώς έχει αρχίσει ένας πόλεμος με την πολιτεία για τις εξορύξεις πετρελαίου. Ένα τμήμα που σε αξιολόγηση βρισκόταν στην πρώτη θέση υπό την στέγη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στην δεύτερη υπό την στέγη του Πανεπιστημίου Πατρών. Προτείνω λοιπόν να συμπεριληφθεί στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο, η χωροταξική μεταφορά του τμήματος ΔΠΦΠ στο Πανεπιστήμιό Ιωαννίνων και την ενσωμάτωση στην Πολυτεχνική Σχολή καθώς ήδη από το 2009 το Πανεπιστήμιό Ιωαννίνων είχε στείλει φάκελο μετονομασίας του τμήματος σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος. Μέλος Συλλόγου Διπλωματούχων Διαχειριστών Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων