Προχειρότητες ως συνήθως. Θα υπάρχει λοιπόν στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων ένα νέο τμήμα Ψ που θα βγάζει ψυχολόγους με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα κι ένα τμήμα ΦΠ(Ψ), όπου οι φοιτητές έχοντας κατεύθυνση Ψ θα βγαίνουν Φιλόλογοι. Εξαιρετική ιδέα και απορώ πως δεν την έχουν σκεφτεί και σε άλλες χώρες!
Βεβαια, όσο φαινομενικά παράλογες ιδέες και να έχουν όσοι θέλουν να ασχολούνται με την πολιτική (και δεν εννοώ μόνο το Υπουργείο και την Κυβέρνηση...), τελικά κάπου στοχεύουν. Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως αυτή η «Σολομώντεια λύση», καθώς και η ίδρυση νέων τμημάτων χωρίς καμία χρησιμότητα (π.χ. Τμήμα Ειδικής Αγωγής), αποσκοπούν στο να υπάρξει ένα δούναι και λαβείν μεταξύ Υπουργείου και Πρυτάνεων. Μήπως ο μεν Υπουργός θέλει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο της συγχώνευσης ΑΕΙ/ΤΕΙ, οι δε υποψήφιοι Πρυτάνεις (όλων των αποχρώσεων) να μαζέψουν ψηφαλάκια από παντού έν´ όψει των επερχόμενων πρυτανικών εκλογών; Κατά τα άλλα δουλεύουμε όλοι «επ αγαθώ της κοινωνίας βεβαίως βεβαίως».......
Τέλος, θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος ποια θα είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία θα κρίνει η Σύγκλητος την εσωτερική μετακίνηση κάποιου απο το ΦΠΨ στο νέο Ψ. Το αυτονόητο, βέβαια, θα είναι να μετακινηθούν αυτοδίκαια στο νέο τμήμα Ψ οι διδάσκοντες του υπάρχοντος τομέα Ψ. Έχοντας όμως υπόψη ότι το «αυτονόητο» δεν είχε ποτέ τύχη σε αυτή τη χώρα, φοβάμαι ότι θα βρεθούμε στο τραγελαφικό αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νέο Ψ όλοι οι Φ και Π και στο υπάρχον ΦΠΨ να μείνουν μόνο οι Ψ. Τότε οι συντάκτες του νομοσχεδίου θα έχουν πετύχει το στόχο τους. Να γελοιοποιηθούν περισσότερο από όσο θα μπορούσαν να είχαν ποτέ φανταστεί!
Προχειρότητες ως συνήθως. Θα υπάρχει λοιπόν στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων ένα νέο τμήμα Ψ που θα βγάζει ψυχολόγους με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα κι ένα τμήμα ΦΠ(Ψ), όπου οι φοιτητές έχοντας κατεύθυνση Ψ θα βγαίνουν Φιλόλογοι. Εξαιρετική ιδέα και απορώ πως δεν την έχουν σκεφτεί και σε άλλες χώρες! Βεβαια, όσο φαινομενικά παράλογες ιδέες και να έχουν όσοι θέλουν να ασχολούνται με την πολιτική (και δεν εννοώ μόνο το Υπουργείο και την Κυβέρνηση...), τελικά κάπου στοχεύουν. Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως αυτή η «Σολομώντεια λύση», καθώς και η ίδρυση νέων τμημάτων χωρίς καμία χρησιμότητα (π.χ. Τμήμα Ειδικής Αγωγής), αποσκοπούν στο να υπάρξει ένα δούναι και λαβείν μεταξύ Υπουργείου και Πρυτάνεων. Μήπως ο μεν Υπουργός θέλει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο της συγχώνευσης ΑΕΙ/ΤΕΙ, οι δε υποψήφιοι Πρυτάνεις (όλων των αποχρώσεων) να μαζέψουν ψηφαλάκια από παντού έν´ όψει των επερχόμενων πρυτανικών εκλογών; Κατά τα άλλα δουλεύουμε όλοι «επ αγαθώ της κοινωνίας βεβαίως βεβαίως»....... Τέλος, θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος ποια θα είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία θα κρίνει η Σύγκλητος την εσωτερική μετακίνηση κάποιου απο το ΦΠΨ στο νέο Ψ. Το αυτονόητο, βέβαια, θα είναι να μετακινηθούν αυτοδίκαια στο νέο τμήμα Ψ οι διδάσκοντες του υπάρχοντος τομέα Ψ. Έχοντας όμως υπόψη ότι το «αυτονόητο» δεν είχε ποτέ τύχη σε αυτή τη χώρα, φοβάμαι ότι θα βρεθούμε στο τραγελαφικό αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νέο Ψ όλοι οι Φ και Π και στο υπάρχον ΦΠΨ να μείνουν μόνο οι Ψ. Τότε οι συντάκτες του νομοσχεδίου θα έχουν πετύχει το στόχο τους. Να γελοιοποιηθούν περισσότερο από όσο θα μπορούσαν να είχαν ποτέ φανταστεί!