Καλησπέρα σας.Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με έδρα την Κοζάνη θα είναι πιό ανταγωνιστικό από το αντίστοιχο τμήμα Οργάνωσης &Διοίκησης Επιχειρήσεων που θα λειτουργεί στα Γρεβενά. Απ' ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω, από τον Οκτώβρη θα λειτουργούν 12-13! τέτοια τμήματα στα ΑΕΙ της χώρας,ενώ τμήματα Διοικητικής κλπ.Τεχνολογίας μόνο 4.Μάλλον πάλι ευνοϊκή γιά τους φοιτητές και την πιθανή απορρόφησή τους στην αγορά εργασίας θα είναι η ίδρυση μιάς τέτοιας σχολής στην Κοζάνη.Κάτι ξέρει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που την έκανε μιά χαψιά από την Έδεσσα το 2014 στο πρόγραμμα "Αθηνά" και τη συγχώνευσε με το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής.
Όσο γιά την ίδρυση τμήματος Ιατρικής στην Κοζάνη,αυτό είναι μάλλον αστείο κι εξωπραγματικό,αφού λειτουργούν ήδη 7 Ιατρικές Σχολές και μία Στρατιωτική στη χώρα μας με τρομερό κόστος λειτουργίας και με χιλιάδες απόφοιτους εδώ και τριάντα χρόνια που έχουν προκαλέσει υπερπληθωρισμό στο επάγγελμα και έχουν κάνει υποχρεωτική την εξωτερική τους μετανάστευση.Το ίδιο ισχύει και γιά άλλα γεωστρατιωτικά, γεωπολιτικά τμήματα που προτείνονται.Ενώ δεν ισχύει γιά τη μελλοντική διεκδίκηση ίδρυσης τμήματος Νομικής στη Φλώρινα ή την Καστοριά που είναι και λιγότερο δαπανηρή.
Οι αποστάσεις μεταξύ των πόλεων της Περιφέρειας δεν είναι μεγάλες,καθώς ένα πυκνό,μοντέρνο και ασφαλές οδικό δίκτυο εξασφαλίζει την πρόσβαση τόσο στους φοιτητές,όσο και στους καθηγητές πολύ γρήγορα από τη Θεσσαλονίκη,ενώ με τη γρήγορη παράδοση του αυτοκινητόδρομου Ε21 από Λαμία προς Κοζάνη,και η σύνδεση με το Νότο θα λυθεί.Η σύνδεση με τις πόλεις του νότου Αγρίνιο, Πάτρα,Καλαμάτα γίνεται ήδη ικανοποιητικά από την Ιόνια Οδό.
Καλησπέρα σας.Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με έδρα την Κοζάνη θα είναι πιό ανταγωνιστικό από το αντίστοιχο τμήμα Οργάνωσης &Διοίκησης Επιχειρήσεων που θα λειτουργεί στα Γρεβενά. Απ' ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω, από τον Οκτώβρη θα λειτουργούν 12-13! τέτοια τμήματα στα ΑΕΙ της χώρας,ενώ τμήματα Διοικητικής κλπ.Τεχνολογίας μόνο 4.Μάλλον πάλι ευνοϊκή γιά τους φοιτητές και την πιθανή απορρόφησή τους στην αγορά εργασίας θα είναι η ίδρυση μιάς τέτοιας σχολής στην Κοζάνη.Κάτι ξέρει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που την έκανε μιά χαψιά από την Έδεσσα το 2014 στο πρόγραμμα "Αθηνά" και τη συγχώνευσε με το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Όσο γιά την ίδρυση τμήματος Ιατρικής στην Κοζάνη,αυτό είναι μάλλον αστείο κι εξωπραγματικό,αφού λειτουργούν ήδη 7 Ιατρικές Σχολές και μία Στρατιωτική στη χώρα μας με τρομερό κόστος λειτουργίας και με χιλιάδες απόφοιτους εδώ και τριάντα χρόνια που έχουν προκαλέσει υπερπληθωρισμό στο επάγγελμα και έχουν κάνει υποχρεωτική την εξωτερική τους μετανάστευση.Το ίδιο ισχύει και γιά άλλα γεωστρατιωτικά, γεωπολιτικά τμήματα που προτείνονται.Ενώ δεν ισχύει γιά τη μελλοντική διεκδίκηση ίδρυσης τμήματος Νομικής στη Φλώρινα ή την Καστοριά που είναι και λιγότερο δαπανηρή. Οι αποστάσεις μεταξύ των πόλεων της Περιφέρειας δεν είναι μεγάλες,καθώς ένα πυκνό,μοντέρνο και ασφαλές οδικό δίκτυο εξασφαλίζει την πρόσβαση τόσο στους φοιτητές,όσο και στους καθηγητές πολύ γρήγορα από τη Θεσσαλονίκη,ενώ με τη γρήγορη παράδοση του αυτοκινητόδρομου Ε21 από Λαμία προς Κοζάνη,και η σύνδεση με το Νότο θα λυθεί.Η σύνδεση με τις πόλεις του νότου Αγρίνιο, Πάτρα,Καλαμάτα γίνεται ήδη ικανοποιητικά από την Ιόνια Οδό.