Είναι λανθασμένη η πρόβλεψη για μία μόνο πρυτανική θητεία στο ίδιο Ίδρυμα (ενός κάποιος/α μπορεί να κάνει 2 ή περισσότερες θητείες σε αντίστοιχα ιδρύματα).
Επίσης δεν διευκρινίζεται τι γίνεται με όσους διατέλεσαν Πρυτάνεις σε πρώην ΤΕΙ που συνενώθηκαν με Πανεπιστήμια. Φαίνεται να ισχύει το παράδοξο (και πιθανά αντισυνταγματικό) αυτός που ήταν Πρύτανης σε ΤΕΙ που καταργήθηκε να μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο στο οποίο εντάχθηκε, ενώ ο αντίστοιχος Πρύτανης του Πανεπιστημίου δεν θα μπορεί.
Επίσης αδυνατώ να κατανοήσω γιατί ενώ δεν υπάρχει όριο π.χ. στις πρωθυπουργικές ή τις υπουργικές θητείες (που έχουν και πολύ πιο σημαντικό αντίκτυπο), μπαίνει όριο (και μάλιστα μιας μοναδικής θητείας) στους Πρυτάνεις και αθροιστικά δύο σε Πρυτάνεις-Αντιπρυτάνεις. Νομίζω ότι το σημερινό όριο δύο συνεχόμενων θητειών είναι πολύ πιο σωστό, αν και θεωρώ ότι σε δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες απλής αναλογικής (όπως των Πρυτάνεων) δεν θα έπρεπε να υπάρχει όριο, υπό την προϋπόθεση της συμμετοχής όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που έχουν σταθερή σχέση εργασίας με το Ίδρυμα (και όχι μόνο των μελών ΔΕΠ όπως αντιδημοκρατικά εισάγεται με το παρόν σχέδιο νόμου).
Άλκιμος
Είναι λανθασμένη η πρόβλεψη για μία μόνο πρυτανική θητεία στο ίδιο Ίδρυμα (ενός κάποιος/α μπορεί να κάνει 2 ή περισσότερες θητείες σε αντίστοιχα ιδρύματα). Επίσης δεν διευκρινίζεται τι γίνεται με όσους διατέλεσαν Πρυτάνεις σε πρώην ΤΕΙ που συνενώθηκαν με Πανεπιστήμια. Φαίνεται να ισχύει το παράδοξο (και πιθανά αντισυνταγματικό) αυτός που ήταν Πρύτανης σε ΤΕΙ που καταργήθηκε να μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο στο οποίο εντάχθηκε, ενώ ο αντίστοιχος Πρύτανης του Πανεπιστημίου δεν θα μπορεί. Επίσης αδυνατώ να κατανοήσω γιατί ενώ δεν υπάρχει όριο π.χ. στις πρωθυπουργικές ή τις υπουργικές θητείες (που έχουν και πολύ πιο σημαντικό αντίκτυπο), μπαίνει όριο (και μάλιστα μιας μοναδικής θητείας) στους Πρυτάνεις και αθροιστικά δύο σε Πρυτάνεις-Αντιπρυτάνεις. Νομίζω ότι το σημερινό όριο δύο συνεχόμενων θητειών είναι πολύ πιο σωστό, αν και θεωρώ ότι σε δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες απλής αναλογικής (όπως των Πρυτάνεων) δεν θα έπρεπε να υπάρχει όριο, υπό την προϋπόθεση της συμμετοχής όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που έχουν σταθερή σχέση εργασίας με το Ίδρυμα (και όχι μόνο των μελών ΔΕΠ όπως αντιδημοκρατικά εισάγεται με το παρόν σχέδιο νόμου). Άλκιμος